pajurmar Kirjutas:Kui oleks tank, palju oleks selle eest võimalik raha saada, näiteks T-34.
Äkki ongi
Esiteks, säärased leiud on riigi omand ning neid ei saa niisama omastada. Liiatigi veel raha teenimise eesmärgil. Kui huvilised õngitsevad välja taastamise/säilitamise/eksponeerimise eesmärgil, siis ma usun, et jäetakse nende käsutusse küll. Lagedi muuseumi loojate/pidajate ees nt müts maha! Kui eesmärk on ainult müük, siis ma ei usu, et vastavad ametkonnad seda aktsepteeriksid. Mina samuti mitte.
Kui tõesti eeldada, et kellegi omanduses on T-34 ja ta tahab seda ära müüa raha teenimise eesmärgil, siis hinnad võivad olla seinast seina. Olenevalt komplektsusest, tehnilisest seisukorrast ja säilivuse astmest. Ning tagatipuks on sellisel kaubal väga nishshiturg, st raha välja maksma võimelisi huvilisi leiab Eestis vähe. Ning välja sellist asja Eestist nagunii vedada ei tohi (ja õige ka, sest tegu on kultuuriväärtusega).
Ning lõpuks... kui Te tahate raha teenida, siis õppige ära mingi tulus ja auväärt amet (nt IT spetsialist, keerulise tehnika hooldaja/parandaja vms) ning Te teenite tööga palju-palju rohkem kui mingi vanarauaga mässates. Vanaraud jäägu hobiks - kui esimene mõte vanatehnikat otsides on selle müügihind, on midagi väga paigast ära.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel