01-01-2020, 13:05 PM
Kasutamise kord on seadusega määratud. Pealolek seda ei määra. Mul Ivecol on peal, aga ülevaatusel ja teel pole kedagi huvitanud. Ka registreerimisel jäi tähelepanuta.
(02-01-2020, 01:44 AM)Maisalup1 Kirjutas: Küsimus, et kust ma leian ca 4..5mm jämmeid ja 15...20mm pikkasid vasest neete?
Oskate ehk mõne poe või ettevõtte soovitada? Mitu päeva olen googeldanud. Vaja oleks naha neetimiseks, võib olla ka alumiinium.
Nimelt siis vaja kirve vutlar teha ja needid ei tohiks tera rikkuda kui tera vastu puutub. Tegu on üliterava kirvega millega ei raiuta vaid lõigatakse puitu ja tähtis on tera säilitamine.
Õmblused ei olevat lahendus kuna ei pea vastu asjatundjate soovituse järgi. Poe vutlar ei ole see ja seega on isetegemise soov.
Oleks hea kui keegi oskab suunata kust otsida neid neete.
(02-01-2020, 01:44 AM)Maisalup1 Kirjutas: Küsimus, et kust ma leian ca 4..5mm jämmeid ja 15...20mm pikkasid vasest neete?Palju sul neid vaja on?
Oskate ehk mõne poe või ettevõtte soovitada? Mitu päeva olen googeldanud. Vaja oleks naha neetimiseks, võib olla ka alumiinium.
Nimelt siis vaja kirve vutlar teha ja needid ei tohiks tera rikkuda kui tera vastu puutub. Tegu on üliterava kirvega millega ei raiuta vaid lõigatakse puitu ja tähtis on tera säilitamine.
Õmblused ei olevat lahendus kuna ei pea vastu asjatundjate soovituse järgi. Poe vutlar ei ole see ja seega on isetegemise soov.
(02-01-2020, 01:44 AM)Maisalup1 Kirjutas: Küsimus, et kust ma leian ca 4..5mm jämmeid ja 15...20mm pikkasid vasest neete?
(02-01-2020, 16:09 PM)jtt Kirjutas:Tänud.(02-01-2020, 01:44 AM)Maisalup1 Kirjutas: Küsimus, et kust ma leian ca 4..5mm jämmeid ja 15...20mm pikkasid vasest neete?
https://www.pmkaubamaja.ee/et/catalogsearch/result/?cat=0&q=vaskneet
[/url][url=https://www.bauhof.ee/et/rauakaubad-ja-kinnitusvahendid/neet-3-2x8-vask-50tk-497318]https://www.bauhof.ee/et/rauakaubad-ja-k...0tk-497318
(02-01-2020, 14:46 PM)Daff Kirjutas: Sellistes kohtades kus on tegemist hõõrdumisega ja on oht, et ka neet võtab sellest osa ei ole soovitav kasutada alumiinium neete. need söövad rauale ja malmile sooned sisse nagu treipingis. Pidur ja sidur ainult vaskneetidega.Teame-teame. Aga hetkel majapidamises veel leiduvatel veneaegsetel varuosadel pole ühelgi vaskneete, ju oli ka vask siis defitsiit. Ise tegime siis piduriklotsidele/siduriketastele vaskneedid hoopis lõõmutatud piduritorude juppidest, neetimispead olid treitud sellise kujuga et kui oli korralikult needitud paistis mõnikord veel valgus läbi selle torujupi. Võib-olla tänapäeval tehakse kuskil ka vaskneetidega, pole selliseid kohti külastanud.
(02-01-2020, 19:39 PM)Maisalup1 Kirjutas: Need naeladki on defka. Poodides on neid saada ette tellimisel ja tuleb võtta suur pakk suure raha eest muidu ei saagi.Mul siidilipp ootab juba ammu 3 või 4 vasknaela. On raudnaelad vasest ehispeaga aga need vihma käes ajavad lipu roostevärvi. Mida kasutate?