Postitused: 254
Teemad: 23
Liitus: Dec 2002
Maine:
1
Ei ole küll mingi rahandus spetsialist aga üritaks tagasihoidlikult paar sõna sekka õelda . Ise olen muidu kogumise pooldaja aga arvan ,et muutusi on kindlasti vaja . Näiteks otsustamise koht võiks olla teatava ea saabudes . Saan 60 täis,oleks näiteks esimene võimalus väljuda fondist , makstes selle pealt ära ka tulumaksu . 65 aastaselt oleks teine otsustamis koht , kas sõlmid kindlustus lepingu või võttad kogu raha korraga välja . Tootluse pärast ma väga ei muretseks ,võimalus vabalt vahetada fonde tekitab konkurentsi ,lisaks loobuti ka teatavatest piirangustesti finantsinstrumentide valikul . Vaatasin just üle oma II samba fondi tootluse ja tuleb nentida ,et 5% oli otsast kadunud nagu niuhti . Muidugi tuleb kahetsusega nentida ,et samal ajal minu oma tarkusest tehtud investeeringutelt kadus juba esimesel börsi suurel kukkumisel 30% .
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(18-03-2020, 15:40 PM)v6sa Kirjutas: Jajah, õnneks on vaja seda 10 € just täna kulutada.
Ma tunnen ka paari säärast inimest. Tavaliselt nad õnne enne kümmet kätte ei saa isegi siis, kui see kümnekas olemss olema juhtub... No ma tunnen ilmselgelt valesid inimesi, eksole.
Võibolla oleks aeg oma tutvusringkond kriitilise pilguga üle vaadata
Mina tunnen paljusid, kellel oleks sellest rahast täna rohkem tolku, ka investeeringutena lastesse, maja remonti jne, kui pensioni ajal olematu väärtusena tilga haaval kätte saada. Mul endal seda sammast pole. Kui oleks, võtaks esimesel võimalusel raha sealt välja ja teeks midagi kasulikku sellega.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Maine:
64
(18-03-2020, 16:00 PM)raulex Kirjutas: President pole ju samba vabakslakmise vastu.Seda ta ei saakski olla.President ei tegele päevapoliitikaga.
küsimus on inimese eest makstud sotsiaalmaksus(see 4 %), mida praeguse seadusega lubatakse ka välja võtta.
Kui see osa läheks vabatahklikel lahkujatel praegustele pensionäridele siis oleks kõik OK
Teine variant on anda kõigile maksumaksjatele tagantjärgi 4% sotsmaksu pangakontole.
Kogu kühvel.
Ka siiani on saanud selle 4% välja võtta, ainus kühvel on see, et kiibitsejate suureks rõõmuks peab omanik olema eelnevalt maha kärvanud, siis võivad pärijad selle välja võtta ja kõrist alla lasta. Siiani pole nagu probleemi olnud, aga kus nüüd on alles hala lahti läinud, kui elusast peast peaks keegi papi kätte saama.
Maine:
1
Kas keegi seletaks mulle lahti selle lastesse investeerimise seose pensioni sambaga . Kas lapsed peaks hakkama mind peale investeerimist kuidagi vanaduses rahaliselt toetama?
Maine:
64
Laste koolitamine näiteks.
Maine:
1
Mul on lastel kõigil kõrgemharidus ja see on minu jaoks asjade loomulik käik , mitte mingi müstiline investeering lastesse oma tuleviku kindlustamiseks .
Maine:
64
Tubli, aga sina ei ole terve eesti rahvas.
Postitused: 5,368
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
75
Praegu propageeritakse seda et ei mingeid kohustusi. Noored võivad teha mida iganes, ei pea midagi kodus tegema, vabakasvatus... Seda et veneaegne seltskond peab kalliks ka oma sugulasi ja lähedasi siis praegu räägitakse, et noored ei pea teadma midagi oma esivanematest ja sugulastest. Neile ei tohi peale suruda..... külaskäike oma lähisugulaste juurde jne. No aga kui ei ole mingit austust oma sugulaste ja esivanemate vastu siis mis seltskonda siis loodetakse tulevikus saada. Kas p. iste, ülbikuid, egoiste jne. Hirmus vee sogamine käib. Maailmalõpu ajaks muidugi täitsa pohlad aga kunas see....
T.
Maine:
64
(18-03-2020, 18:05 PM)v6sa Kirjutas: (18-03-2020, 16:45 PM)viplala Kirjutas: Tubli, aga sina ei ole terve eesti rahvas.
Ja Sinul on selleks mandaat kuidas saadud? Minu pere eest palun mitte rääkida edaspidi. Ehk Eesti Rahvas miinus neli on Su mandaat!
Ära pane mulle sõnu suhu, ma pole sinu pere eest sõnakestki rääkinud ega tahtnud ka kellegi teise raha käsutada. Kogu mu jutu mõte on olnud selles, et las igaüks otsustab oma raha eest ise. Aga tundub, et selline tegevus on maailma raskeim osa kui isegi nii lihtsast jutust aru enam ei saada.
Maine:
64
(18-03-2020, 17:44 PM)kylminaator Kirjutas: Tegelikult praegu ei saa seda 4 prossu välja võtta, see läheb pärnandina pärija sambasse.
II sammas on pärandvara, kuna tegemist on inimese isikliku rahaga/ varaga.
II samba pensionifondiosakud on päritavad nii kogumis- kui ka üldjuhul väljamaksefaasis.
Kui pärija on liitunud II sambaga, siis on tal ühe aasta jooksul, arvates pärimistunnistuse väljastamisest, õigus esitada avaldus kõigi päritud pensionifondi osakute tagasivõtmiseks (pensionifond ostab osakud tagasi ja pärija saab raha) või kandmiseks oma pensionikontole. Kui aasta on möödas, siis on võimalik esitada avaldus üksnes päritud osakute kandmiseks oma pensionikontole.
Kui pärija ei ole liitunud II sambaga, on õigus nõuda osakute tagasivõtmist kümne aasta jooksul arvates pärimistunnistuse väljastamisest.
https://www.seb.ee/foorum/pension/pensio...si-nuansse