20-03-2020, 23:38 PM
Enne Jõgevamaale sõitmist uurin, ehk on kellegi mulle lähemal (ehk kodumaa loodesektoris) mõni liikumisvõimeline ja mitte eriti lekkiva kallutussilindriga kaasikuline üleliigsena. Ehk GAZ-53 kallajat otsin. Mul on vaja õuenarri, millega mõne kuu pärast mõnikümmend tonni mulda-kive-kruusa mõne kilomeetri võrra autovaenulikul pinnal ära liigutada suletud territooriumil. Ja edaspidigi ettesattuvaid raskemaid asju muretult liigutada.
Sobiv toorik võiks ise liikuda ja pidurist seisma jääda, aga see pole primaarne: kärutoorikuks kõlbavad kõik terve vaheraami, mitte eriti lekkiva kallutussilindri ja enam-vähem elusa kastiga asjad. Hinnaga saab seisukorra puudujääke kenasti kompenseerida.
ZIL ja KAMAZ ei paku huvi - liiga rasked. Küll võib pakkuda kallajast tehtud traktorikäru või selle toorikut. Samad nõudmised: kõva vaheraam, mitte eriti lekkiv silinder ja enam-vähem elus kast.
Võib ka korralikku asja turuhinna eest pakkuda, aga see siis peab olema uue kabiini ja roolivõimendiga 4200 kg kandevõimega isend ning ülevaatuskõlbulik sellisena.
Musta Numbri veatud isendid mind ei huvita - nii palju ma maksta ei raatsi.
Sobiv toorik võiks ise liikuda ja pidurist seisma jääda, aga see pole primaarne: kärutoorikuks kõlbavad kõik terve vaheraami, mitte eriti lekkiva kallutussilindri ja enam-vähem elusa kastiga asjad. Hinnaga saab seisukorra puudujääke kenasti kompenseerida.
ZIL ja KAMAZ ei paku huvi - liiga rasked. Küll võib pakkuda kallajast tehtud traktorikäru või selle toorikut. Samad nõudmised: kõva vaheraam, mitte eriti lekkiv silinder ja enam-vähem elus kast.
Võib ka korralikku asja turuhinna eest pakkuda, aga see siis peab olema uue kabiini ja roolivõimendiga 4200 kg kandevõimega isend ning ülevaatuskõlbulik sellisena.
Musta Numbri veatud isendid mind ei huvita - nii palju ma maksta ei raatsi.