Postitused: 1,198
Teemad: 66
Liitus: Jun 2004
Maine:
5
12-05-2020, 06:16 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-05-2020, 06:17 AM ja muutjaks oli
Romka.)
Joonis on mul jah suvaline vigadega kritseldus, loomulikult tohib seal kõrvalteele keerata, pidevjoones on katked sees, lisaks need 90 ja möödasõidu keelu märgid on mul näitlikult sinna pandud.
Videos sama koht, ainult et see teeots jääb paremale, 8 sekundil näeb seda.
Postitused: 1,295
Teemad: 1
Liitus: Oct 2019
Maine:
24
12-05-2020, 08:28 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-05-2020, 08:30 AM ja muutjaks oli
Aare R..)
Mul tekkis hoopis selline mõte- kas see sõiduauto oli juba möödasõidul või oli alles alustamas? Sest kui juba oli, oleks ta pidanud nägema juba mitte ainult haagise, vaid ka auto taga või ees nurgas olevat suunatuld. Ja kas vasakule pööraja ikka vaatas korralikult peeglisse- LS järgi tuleb enne IGA manöövrit veenduda selle ohutuses ning elu on näidanud, et see nõue ei ole sinna pulli pärast pandud. See, et asi juhtus möödasõidukeelu tsoonis, ei tähenda midagi. sest paljude jaoks ei tähenda möödasõitu keelav liiklusmärk või teemärgistus midagi. Minagi ei näita taganttulijale KUNAGI paremat suunda alal, kus mööda sõita ei tohu, kuigi sellel ei tohiks vajadust ollagi, kui ma "aeglase" metsakaga 90-ga sõidan. Ometi leidub väga palju, kes sirge seljaga lähevad minust mööda mingil suurel ristmikul, kus see on lausa triibuliseks võõbatud, pidevast joonest rääkimata.
Postitused: 2,444
Teemad: 41
Liitus: Oct 2003
Maine:
31
12-05-2020, 10:03 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-05-2020, 10:09 AM ja muutjaks oli
mossepower.)
No sellisele kitsale kõrvalteele vasakpööret koos järelkäruga 30+ km/h ei hakanud politsei tõenäoliselt kaalumagi.
Seega taandub siin ristmikul siiski kõik suunamärguandele ning suunatule väidetav katkiminek avarii käigus tegi kärumehest kahjuks süüdlase:
§ 51. Möödasõit
(1) Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Kui eesliikuv sõiduk pöörab vasakule või tagasi ja see on selgelt arusaadav, tuleb sellest mööda sõita paremalt.
15 aastat tagasi autokoolist on meeles näide, et kuidas kohstuslikku (lähi)tulede kasutamist ei tasu alahinnata. Toodi välja reaalne näide, kuidas lähitulede mittekasutamine tegi parema käe ristmikul algsest süüdlasest hoopis kannataja. Ka antud avarii näitab (suuna)tulede vajalikkust.
Postitused: 2,963
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
32
seda romk juhtumit vaadeldes tekis küsimus miks siis seda pidevjoont sinna vahele on vaja kui pööraja jääb süüdi ja möödasõitja mitte.
Postitused: 10,753
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
131
See on küsimus maanteeametile, aga ma pakun video alusel, et piiratud nähtavus ja ristmik koos on see põhjus.
Postitused: 1,198
Teemad: 66
Liitus: Jun 2004
Maine:
5
Meenub kunagise töökaaslase ütlus: " Kui sinu ees sõidab T-150 lägapütt ja sellel vilgub parem suunatuli, siis tegelikult keerab see kohe hoopis vasakule"
Postitused: 94
Teemad: 1
Liitus: Apr 2016
Maine:
0
Mul sõiduki pargis üks vanem opel mis näitab armatuuris käru suunatulede toimimist, pole vahet kas vana maz või uuem respo/brentex.. iselaadi küsimus on, et kas see kuskil automälust väljaloetav on, et käru vilgutas suunatuld see hetk.. minu omal ehk mitte, aga tehnika areneb..
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
sõidan maanteel.
liginen ristmikule.
ees on mingi veokas.
telgjoone lähedal ja pidurdab.
kui loll ma pean olema, et mitte kahtlustada vasakule keeramist?
kui julge ma pean olema, et sellises olukorras vasakult mööduda?
Postitused: 528
Teemad: 3
Liitus: Jan 2012
Maine:
4
Mäletan et autokoolis õpetaja ütles samuti et vasakpöörde sooritaja jääb süüdi sarnases situatsioonis. Autokooliõpetaja soovitus oli sellisel juhul õnnetuse selgitusse kirjutada, et tegid mõõdapõiget kassist vms, siis ei jää süüdi... Pidasin seda juttu aastaid häüsaks, aga tänu foorumile sain nüüd teada et tõsijutt.