Postitused: 3,779
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
(25-10-2020, 19:53 PM)v6sa Kirjutas: Matemaatika on julm.
Mina räägin lastele ikka et füüsika on valus......kui sa tema sõber ei ole.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 1,295
Teemad: 1
Liitus: Oct 2019
Maine:
24
Eile õhtul linnas sõites võttis veits vanduma see, et hoolimata igasügisesest leierdamisest, et INIMESED, KANDKE PIMEDAS HELKURIT, arvavad paljud endiselt, et vähemalt linnas pole seda vaja. Nägin nii mõndagi musta riietatud inimest eespool sõitva auto tulede vihus suht hooletult teele astumas ja nagu kõik teavad, pole vihmaga kohati suurt midagi näha, hoolimata tänavavalgustusest. Krt kui inime ise teab, et tal helkurit pole, äkki siis vähemalt arvestaks sellega! Noortel on lisaks kindlasti ka nina vastu ekraani. Ise ei näe ja nähtav ka pole- täpselt risti vastupidi sellele vanale ütlusele.
Postitused: 6,888
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
(29-10-2020, 21:26 PM)Aare R. Kirjutas: Eile õhtul linnas sõites võttis veits vanduma see, et hoolimata igasügisesest leierdamisest, et INIMESED, KANDKE PIMEDAS HELKURIT, arvavad paljud endiselt, et vähemalt linnas pole seda vaja. Nägin nii mõndagi musta riietatud inimest eespool sõitva auto tulede vihus suht hooletult teele astumas ja nagu kõik teavad, pole vihmaga kohati suurt midagi näha, hoolimata tänavavalgustusest. Krt kui inime ise teab, et tal helkurit pole, äkki siis vähemalt arvestaks sellega! Noortel on lisaks kindlasti ka nina vastu ekraani. Ise ei näe ja nähtav ka pole- täpselt risti vastupidi sellele vanale ütlusele.
Tema vaatevinklist on kõik väga OK. Tänavavalgustus põleb, mitme auto tuled valgustavad teda. Tal on valgust rohkem kui tarvis. Ta ei saa iialgi enne aru kui ise autorooli satub. Seepärast peaksid kirjud sõitma ringi ja kohapeal jagama helkureid nähtamatutele 100+ eurot tükk. Niikaua kui helkuriga kaasneb pai ja ninnunännu, ei muutu mitte midagi.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,779
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
(29-10-2020, 21:37 PM)Marko Kirjutas: Ta ei saa iialgi enne aru kui ise autorooli satub.
Miskipärast arvan, et paljud sellised "tondid" satuvad autorooli regulaarselt ja kiruvad siis samuti teisi "tonte", saamata aru et on ise samasugused.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 542
Teemad: 0
Liitus: Nov 2017
Maine:
20
30-10-2020, 14:15 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-10-2020, 14:21 PM ja muutjaks oli
Peeter2.)
Jalakäijad peaks teadagi veenduma, et teeleastumine on ohutu. Seda ütleb ka liikluseeskiri.
§31. Reguleerimata ülekäigurajal peab jalakäija enne sõidutee ületamist hindama läheneva sõiduki kaugust ja kiirust, andma juhile võimaluse kiiruse sujuvaks vähendamiseks või peatumiseks ja veenduma, et juht on teda märganud ning tee ületamine on ohutu.
Mõistusevastane on ka näiteks olukord - üks jalakäija ning üks auto läheneb vöötrajale, ning jalakäija trügib vöötrajale et auto peatuks ja talle "teed annaks".
Hirmus ajaraisk, kõigepealt jalakäija peatub, vaatab, veendub et auto ikka peatub ja asub siis üle tee venima.
Igati mõistlikum on, kui jalakäija ootab mõne sekundi ning laseb selle ühe auto peatumata edasi sõita. Ise ma jalakäijana ei roni sellises olukorras vöötraja lähedussegi ja lasen autol sõita. Kui pidev autode vool, siis muidugi tuleks jalakäijale teed anda.
Postitused: 216
Liitus: May 2005
Maine:
5
Jalakäia kohustused ülekäigu raja ees on välja toodud ,et asi ühekülgne siis võik ka juhi kohustused antud situatsioonis välja tuua,äkki on vaja kellegi mälu värskendada.
Postitused: 216
Liitus: May 2005
Maine:
5
Minu mälu pole vaja värskendada ,ma tean niigi, Peeter 2 miks sa jalakäia kohustustest tõid välja paragrahvi teksti näol aga autojuhi kohustustest panid ainult lingi,häbi on ühekülgselt läheneda
Mõlemal poolel on nii õigused kui kohustused liikluses või on siin koos seltskond kes ka peldikusse sõidab tõllas?
Postitused: 2,952
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
31
Selle üksiku auto ja jalakäija kohtumisel autole eelise andmise nn. kirjutamata reeglina tarbimisel on oht, et mõni seda ei rakenda ja siis on õnnetus.
Liikluses on asjad kirjas ja üheselet mõistetavad. Mõnele võib olla mõistusevastane aga õnnetuse korral ei vaadata mõsituse häält vaid seadust.
Tahad ise teha nii siis tee aga ära solvu kui üksik auto PEAB peatuma sest inimene astus sebrale. selline on seadus ja kõik.
Jah ka mina ise lasen tihti oma külas ülekäigu ajani jõudes autol edasi sõita ja "annan talle teed" ehk 9 juhtu kümnest.
AGA ma ka aeg ajalt just autojuhile meenutuseks, et kuidas asjad peavad olema ja et nad ei harjuks "vale" asjaga ära astun ikkagi teele ja nõuan oma õigust.