31-05-2021, 19:23 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-05-2021, 19:24 PM ja muutjaks oli v6sa.)
(31-05-2021, 21:04 PM)pannkook Kirjutas: 36V Makita akusaed proovitud, nii vana ja aeglane, kui uus ja kiire. Kumbki ei kõlba millekski.
Plaan proovida veel sellist, mis ühe käega kasutatav. Ehk saab õunapuu oksa nüsida vms, nii et teise käega saad oksa painutada.
(31-05-2021, 21:04 PM)pannkook Kirjutas: 36V Makita akusaed proovitud, nii vana ja aeglane, kui uus ja kiire. Kumbki ei kõlba millekski.ise pole proovinud aga usku neisse pole ja õunapuu oksa nüsimiseks ühe käega on tiiger täitsa asjaks. Mõtlesin just, et peaks aku või paar juurde soetama, alailma vinnavad lapsed akutrelli vm akuriista enda juurde (remonte vaja teha) ja siis ühe akuga on jama kevadist viljapuulõikust teha.
Plaan proovida veel sellist, mis ühe käega kasutatav. Ehk saab õunapuu oksa nüsida vms, nii et teise käega saad oksa painutada.
(01-06-2021, 02:53 AM)Daff Kirjutas: Stihlil on väga hea akusaag õunapuude ja marjapõõsaste lõikuseks. Aku käepidemes ja plaat on mingi 15cm vist pikk.
...
(01-06-2021, 08:44 AM)v6sa Kirjutas:(01-06-2021, 02:53 AM)Daff Kirjutas: Stihlil on väga hea akusaag õunapuude ja marjapõõsaste lõikuseks. Aku käepidemes ja plaat on mingi 15cm vist pikk.
...
See siis: https://xn--aiatht-eua.ee/akukettsaed-ak...aag-gta-26 ?
(31-05-2021, 22:51 PM)honkomees Kirjutas:Mina armusin akutiigrisse just tamme, vahtra ja pärna "pügamisega"! Ja sellesse, et mul on lõputult erinevaid terasid võimalik kasutada lihast ja jääst soojustusvilla ja metallini.(31-05-2021, 21:04 PM)pannkook Kirjutas: 36V Makita akusaed proovitud, nii vana ja aeglane, kui uus ja kiire. Kumbki ei kõlba millekski.ise pole proovinud aga usku neisse pole ja õunapuu oksa nüsimiseks ühe käega on tiiger täitsa asjaks. Mõtlesin just, et peaks aku või paar juurde soetama, alailma vinnavad lapsed akutrelli vm akuriista enda juurde (remonte vaja teha) ja siis ühe akuga on jama kevadist viljapuulõikust teha.
(01-06-2021, 13:43 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: Stihli ei oska kommenteerida aga Milwaukee väike oksasaag on väga asjalik, tiiger raputab sul kätt edasi-tagasi ja töötamiseks on ikka kahte kätt vaja, see tõmbab oksa ikka ilusti vastu saage. Kas sul on Ryobi akutiiger? Mul on ka Ryobi akud muidu olemas aga kõik muud tiigrid peale suure Milwaukee akuka on kerge pettumuse valmistanud. Töö juures on ka mingi 18V BL makita ja sellega võrreldes tekitas Milwaukee ikka wow-efekti
(01-06-2021, 15:14 PM)wagoneer Kirjutas: Kännud lõikasin võimalikult madalalt maha ja pärast lasin lati otsaga nii vast 20cm sisse ja urgitsesin õõnsaks ja lõikasin seest välja ääred ära. Sellest tingituna läks ka värske kett peale(ei olnud enam meeles kui kiiresti muld/liiv ketti nürivad
(01-06-2021, 15:14 PM)wagoneer Kirjutas: Aga mina tõmbasin oma muldvana 254xp käima ükspäev ja lasin emal paar kaske ja ühe õunapuu jubinateks. Tegelt andis tuttav oma makita akuga ketisae ka(ei oska marki öelda täpset). Aga see minuarust sama raske kui 254,aga jaksu oluliselt vähem.
....
(31-05-2021, 21:10 PM)v6sa Kirjutas: Millest tuleb arvamine, et olematu energiavaruga napi kümendiku arendatud kompromisstoode peaks olema võrdväärne vastane suure energiavaruga pool sajandit järjepidevalt arendatud tootele? Turunduse reklaamitibide ponnistustest?Ilmselt ksf alfredo "bensiin haiseb ja on vuih. Mul on akukas ja see on palju parem"-jutust. Millel pole suurt sisu - mõneks tööks on vaja sõrme, mõneks seda teist asja. Akudega metsa minek tähendab kas olematut energiavaru või siis suurt hunnikut akusid.
(01-06-2021, 16:09 PM)13piisab Kirjutas: Kas mõnel akukal on ka kirjas, mitusada vatti ta on? Või tundub kõigile tootjatele akuriistade puhul kohatu mootorsaagide kilovattide-maailmas sadade vattidega "hoobelda"?