05-12-2021, 13:22 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-12-2021, 13:40 PM ja muutjaks oli toreero.)
(05-12-2021, 22:27 PM)indreksirk Kirjutas: Just DKW NZ mootor ning esimene poritiib välistavad ka hilisema kloonratta IZ 350.Indrekul võib poritiiva koha pealt olla muidugi õigus, aga .... Kõigepealt ütlen seda, et ma ei ole IŽ350 alal mingi asjatundja. Umbes aastal 2000 ostsin kusagilt Kiviõli lähistelt metsatalust IŽ350, oli küll liikumisvõimeline ja komplektne, aga vajas päris palju remonti. Dokumente ei mäleta, Eesti registris see küll ei olnud, võibolla olid CCCP dokumendid. Birka puudus, kuid raaminumber oli väga väike vist 1000 millegagi. Minu asjatundmatule pilgule oli kohe selge, et esiporikas on vale. Mul oli neid IŽ350 tsikleid sellel ajal kokku umbes 5 ja tahtsin endale ühe korraliku kokku komplekteerida. Sellel Kiviõli tsiklil olnud esitiib oli väga sarnane DKW NZ 350 esitiivale, kinnitused olid teistsugused. Ja see tiib on mul tänaseni kodus alles. Veel on sellest tsiklist meeles, et esikahvli reguleerimise mutril olid peal Auto-Unioni 4 rõngast, keskhargi kinnituse juures olid mingid detailid mitte sellised, nagu Iž-il peaksid olema ja mingi teema oli ka esihargi ülemise katteplekiga, ei mäleta enam. Juhiiste ei olnud ka selline, nagu Iž350 oma olema peaks. Räpinas elas üks suurem vanavara kollektsionäär ja ärimees, nimi ei tule enam meelde, ta oli vist ka foorumis kasutaja.
(06-12-2021, 19:54 PM)Raudpats Kirjutas: Mul on mõningaid oletusi, et see minu vana tsikkel võib olla osta.ee kasutaja "tarts" käes. Võibolla saaks sealt midagi uurida. Ma ei tea, kes see tarts on, ei tunne teda.Kes neid aastaid tagasi müüdud tsikleid ikka enam üles leiab. Tuvastasime ksf! Raudpatsiga, et tema esimene porilaud kuulub hoopis DKW NZ500-le, mistõttu on veelgi ebatõenäolisem, et see Iževski mootorrattatehases uue mootorratta külge pandi. NZ500 tootmine lõpetati juba 1941. aastal.
(09-12-2021, 19:17 PM)Raudpats Kirjutas: Uurisin veel neid tsikleid esimesest postitusest ja silma jäid rehvid:
Englebert rehvid siis. Huvitav, kas neid ka CCCP-i sisse osteti või on veel sõjaaegsed all? Kui kaua üks rehv kestab normaalse kasutamise korral? Mingil määral see rehvide küsimus ehk aitaks dateerida foto tegemise aega. Aga mul küll ei ole mingit aimu, mis ajal selliseid rehve meil kasutati ja kui kaua need kestsid.