Postitused: 144
Teemad: 0
Liitus: Nov 2015
Maine:
4
Kui kaarti vaadata, siis see ristmik on seal n-ö diagonaalse nurga all. Ehk et rong jäi veoki kabiini nurga taha. Veokajuhid teavad, mis see tähendab. Juht ei veendunud piisavalt rongi olemasolus ja läks sisuliselt ülbelt ehku peale.
Küllap hakkab kohalikelt varsti tulema juttu a'la ''oli aja küsimus, millal seal midagi juhtub''. Ja transpordiamet raporteerib: ristmiku ümberehitustööd on plaanis. Kuni järgmise pauguni kusagil mujal analoogses kohas.
See "punane süttis liiga hilja" võib isegi mõneti õige olla. Veokajuhile paistis loojuv päike seal üsna otse tuuleklaasist sisse, mistõttu ta ei pruukinud foori enne näha kui juba hilja oli. Seda enam pidanuks õigel ajal hoo maha võtma ja kael pikas mõlemale poole vaatama.
"Postimehe" kommentaariumis halatakse taas tõkkepuude järele. Njah... aga kui tõkkepuu oleks "liiga hilja" langema hakanud? Momeelest võiks tõkkepuid edukalt asendada kübeke tervet mõistust autojuhtide peades ... ja üldiselt ka vähem telefoninäppimist roolis.
Postitused: 1,295
Teemad: 50
Liitus: Nov 2006
Maine:
17
Seda nüüd tavakodanikul maru keeruline takkajärgi kindlaks teha kas tegelikult süttis ka "hilja" või juht lihtsalt varem ei märganud.
Ennast ei paneks seegi väga imestama kui foor reaalselt hiljaks jäi...
Mul on olnud mõni aasta tagasi juhus kus foor süttiski mingi ime läbi siis kui rong juba väga ligidal oli.
Peale seda olen mina see pidur kes tihti kehvema nähtavusega raudteeülesõidul ka siis märgatavalt aeglustab kui fooris punast pole.
Tagant tulijad lähevad selle peale kergelt leili teinekord...
Postitused: 94
Teemad: 1
Liitus: Apr 2016
Maine:
0
Ma ühes teises kohas mainisin, mainin siia ka. Need tuled, viled ja tõkkepuud on kõigest lisaseadmed. Raudteeülesõitu tähistab märk, ohutuses veendub juht.
Ja kui nüüd küsida loll küsimus, et miks neid siis üldse toppida sinna, siis kui seda veoki juhti uskuda, siis ju praegu päästis tuluke tema elu, vajutas gaasi ja jõudis kabiiniga eest ära ju. Need lisaseadmed päästavad aastas kümneid elusid aga neile loota ei saa ja liiklusseadus seda ka ei luba.
Postitused: 182
Teemad: 4
Liitus: Apr 2004
Maine:
5
Ja ise tahavad veel rongide kiirust tõsta eiteakuhu. Siis alles hakkavad paugud käima nii et pilpad lendavad. Või on lootust et siis rong nii kiire et jõuab hullunud pimeda rekkamehe eest läbi põigata ilma et see arugi saab.
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Millegipärast saksamaal ja hollandis ei usalda keegi juhti.
Kui on raudtee siis ülesõit kas kahetasandiline või tõkkepuuga.
Ja nii kapitaalne, et kui tõkkepuu maas siis ka jalakäija ei pääse läbi.
Ja meie järsku usaldame juhti.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 721
Teemad: 11
Liitus: Jun 2006
Maine:
45
Mul oli igasuguse tehnika ja automaatika osas suht silmiavavaks kogemuseks langevarjukoolitus. Langevari on ka selline tore asi, millel on hulk vidinaid selleks, et sa kindlasti ellu jääksid. Koolituse üks oluline sõnum oli see, et tee ISE kõik selleks, et ellu jääksid, automaatika VÕIB mitte toimida.
Pärast seda olen ma ka selles parteis, kes enne ülesõitu isiklikult veenduvad, et rongi ei paista.
Postitused: 2,953
Teemad: 35
Liitus: Jan 2012
Maine:
31
09-05-2022, 11:38 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-05-2022, 11:40 AM ja muutjaks oli
MeelisV.)
räägi täpsemalt mis mure.
selliste puktidega välja tulles võiks need olla võetud kehtivast seadusest.
[b]§ 32(1). Tee ületamise nõuded[/b]
(1) Sõiduteega lõikumise kohale mööda jalgteed, kõnniteed, jalgratta- ja jalgteed või jalgrattateed lähenevad jalgrattur, kergliikurijuht, pisimopeedijuht ja mopeedijuht peavad vähendama kiirust ning ületama sõidutee jalakäija tavakiirusega.
(2) Jalgteel, kõnniteel, jalgratta- ja jalgteel ning jalgrattateel piiratud nähtavusega teede lõikumiskohale lähenedes ja seda ületades peavad jalgrattur, kergliikurijuht, pisimopeedijuht ja mopeedijuht vähendama kiirust, et ta suudaks seisma jääda sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel oleva võimaliku takistuse ees.
(3) Ülekäigurajal või ülekäigukohal võib sõidutee ületada ka jalgrattaga, kergliikuriga või pisimopeediga sõites, kuid jalgratturil, kergliikurijuhil ega pisimopeedijuhil ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur, kergliikurijuht või pisimopeedijuht ületab ülekäigurajal või ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. Ülekäigurajal või ülekäigukohal peab jalgrattaga, kergliikuriga või pisimopeediga sõitma jalakäija tavakiirusega.
(4) Mopeedijuht ei tohi ülekäigurajal ega ülekäigukohal sõiduteed ületada sõite
Postitused: 568
Teemad: 0
Liitus: Mar 2022
Maine:
5
Siin pigem vaja tee mõiste lahti selgitada - kas antud pildil on jalgratta- ja jalgtee omaette tee (siis kokku samas suunas kaks erinevat teed) või on ühe tee osa - vastavalt sellele peaks rakenduma algse postitaja välja toodud teine või esimene säte.
Postitused: 685
Teemad: 72
Liitus: Apr 2005
Maine:
6
09-05-2022, 11:48 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-05-2022, 11:52 AM ja muutjaks oli
speedsta.)
Minu viga, jäi "Hetkel kehtiv" nupp vajutamata, sellest valed viited.
Käesolevas situatsioonis jalgratturina liigeldes keeras ette auto nagu joonisel näidatud. Jalakäia kiirusega ei ületanud ülekäiku, kuid piisavalt aeglaselt, et reageerida võimalikule ohule paremalt.
Kokkupõrget autoga ei toimunud, veidikene pidi kruttimise liigutusi tegema meelekohas ja viisakuse piires dialoogi viljelema, mille käigus sain teada, et peaksin märk 435 korral kõnnitee ületama jalgratas käekõrval. Sellega ei soostunud.
Küsimus ajendatud selguse saamiseks, mitte kellegi (kui siis enda) süüdistamiseks.
Edit: algses postituses viited maha tõmmatud, kuna pole kehtivast redaktsioonist.
Postitused: 1,835
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
Jalgrattatee algab ju peale ristmikku. Kui teises suunas seljaga olev märk on samuti jalgrattatee algus siis kas seal on midagi vaielda - jalgrattatee katkeb sõidutee alates ning jätkub peale sõiduteed. Sama olukord on ka Tallinnas Vabaduse pst. kus jalgrattatee on kõnniteele toodud.
Seal on muide üleval ka märgid Jalgrattatee lõpp (sama sinine märk punase triibuga) - huvitav kas see muudab olukorda?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)