Postitused: 2,062
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Kiirgus on hea meeldetuletus. Mul ei kannata lühikese käisega kinnastega üldse keevitada. Sest siis jääb ikka cm-paar katmata nahka kinda ja jaki vahele ning selle tulemusel nahk kohe punane. Olen saanud ka päikesepõletusele iseloomuliku naha koorumise katmata jäänud käe pealt. Nii et alati panen võimalusel pika käisega keevituskindad. Youtube videod kus paljakäsi keevitatakse.. peavad kõvad mehed olema.
Postitused: 83
Teemad: 2
Liitus: Dec 2021
Maine:
2
Väga hea, et asi on arutlust leidnud. Ohutus ennekõike ja nagu näha siis amatöör ei tea ega kuule nendest ohtudest tihtipeale suurt mitte midagi ennem kui on võib olla juba liiga hilja. Maksimum, millest laiemalt räägitakse ongi silmade kaitse korraliku maskiga. Ise kasutan mingit Telwini maski, täpset mudelit paraku peast ei mäleta. Maksis TallMacis ümmarguselt sadaka ja ostetud sai müüja soovitus peale, et see täidab oma eesmärki. Midagi selles osas kurta küll ei mõista.
Sundventilatsiooni rajamine töökotta on plaanis ja materjalid selle tarbeks on laias laastus olemas ning ootavad paika keeramiseks vabat aega enda asjade tarbeks. Ise plaanin ka tulevikus võimalikult palju töödest loomulikult väljas värske õhu käes teostada, kuid kuna mul on väga tuuline kant siis seab loodus paratamatult omad piirangud. Kõva tuul puhub gaasi lihtsalt minema. Oskab keegi kommenteerida kui võimas ventilatasioon peaks olema? Mul hoone kubatuur natuke alla kahesaja kuupmeetri ning hetkel plaanis paigaldada 160mm kanaliventilaator võimsusega 842 m³/h ja värskeõhuklapid.
Kuidas on lugulaul gaasikeevituse kasutamisel silmade kaitsmisega? Kas piisab "vanade huntide" kombel Ray-Bani päikseprillidest või tasub ikkagi osta spetsiaalsed keevitusprillid? Kopsude kaitseks hankisin mina endale 3M-i täismaski ja kõige kõvemad filtrid, kuid selle abivahendi miinuseks ongi see, et koos keevitusmaskiga seda kasutada ikkagi ei saa, sest need ei mahu ju üksteise otsa ära ning selles osas vist poolmask natuke parem valik keevitamiseks...
Torutööd Tartus +372 5693 2898
Postitused: 4,680
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Gaaskeevituse prillidega oli täitsa ok gaasiga keevitada,kuna lühist ehk kaarleeki pole siis saab ilmselt ka päikseprillidega.Palja silmaga kaua ei vaata...ja keevitusmask oli minu jaoks liiga kange.
Postitused: 1,788
Teemad: 124
Liitus: May 2007
Maine:
16
10-04-2022, 22:44 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-04-2022, 23:13 PM ja muutjaks oli
hobiautod.)
Ventilatsiooni st. Värskeõhuklapid (frechid)unusta kohe ära. Katsu ikka endale ka õhku jätta.
Ülerõhk oleks soovitav. Sisse võiks seda õhku ikka rohkem tulla kui välja tõmmatakse.
160 mnese frechiga saad max 14 liitrit sekundis.
Postitused: 1
Teemad: 0
Liitus: May 2022
Maine:
0
Tere!
On kellelgi kokkupuuteid elektroodkeevitusega Kemppi Mineka 130?
Postitused: 4,680
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Kui sihtotstarbeliselt kasutada siis jah inverter,aga kui majapidamises ka mingi vanem veokas või traktor siis keevitust saab hästi ka täkuna kasutada ja täkuna töötab just trahvoga keevitus,inverter jutule ei võta...
Postitused: 16
Teemad: 2
Liitus: Sep 2021
Maine:
0
Gaasilõikajaga düüs oli ilmselt mõeldud propaanile. Düüs on selline mis koosneb kahest osast. Alguses tegin propaaniga, ning siis läksin düüsi vahetamata atsetüleenile üle ja atsiga hakkas sulama. Kui enne tegin nii, et natukene hapniku vähemaks ja siis propaan kinni, siis tegi pauku. Praegu olen atsetüleeniga lõikajal ja keevituspitsil atsetüleeni alguses, ilma hapniku vähendamata kinni pannud ja ei tee pauku. Kuumutuspõleti, mis on atsetüleenile mõeldud tegi ka pauku, kui panna alguses ats kinni ja siis hapnik, sellega teen nüüd nii, et panen alguses hapniku kinni ja siis atsetüleeni, ning loodan, et see väga ohtlik ei ole. Tundub hetkel nii, et nn rusikareeglit, et algul põlevgaas ja siis hapnik kinni on igalpool võimatu järgida.
Postitused: 2,171
Teemad: 97
Liitus: Jun 2009
Maine:
30
Palun selle düüsi pilti, asukohast, mis koosneb 2 osast. Propaani lõikaja erineb atsi lõikajast ainult 1 düüsi kalibreeritud suurusest. Parimat.
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Veneaegse gaasilõikaja ("rezak-i") düüs on võimalik tõesti kaheks osaks lammutada.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 2,171
Teemad: 97
Liitus: Jun 2009
Maine:
30
07-05-2022, 20:51 PM
Lihtsalt soovituslikult tehke palun detailide mõisted selgeks. Parim on alati joonis - pilt teha, muidu tuleb jälle naised saunas rääkisid. Lihtsalt üks liikuv pilt teie paljudele küsimustele
Ps. Et pitsid ei pauguks, tuleb segukambri düüs tugevalt kinni keerata. Parimat h2rra
https://youtu.be/9-xIcFSsnG8
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Postitused: 794
Teemad: 9
Liitus: Mar 2013
Maine:
7
Adra hõlmal pragu sees, kas seal on mingi teadus ka kuidas keevitada või lihtsalt kinni ja kõik.