Aku element ise on vahetatav, ainuke probleem on selles, et siis tuleb aku lahti võtta. Termorüüsi uuesti kasutada ei saa, see tuleb uus panna.
See konkreetne lahendus, mida mina kasutan, on täielikult lahtivõetav ja taaskasutatav, pikemalt
https://vruzend.com/ Minu jaoks oli selle lahenduse eelis see, et see on polt/mutter ühendustega. Punktkeevitust mul pole ja osta ei tahtnud.
Aga isegi kui aku on kokku pandud punktkeevitusega, ka siis on võimalik elemente vahetada, natuke rohkem vaeva on lahtivõtmisega.
Aku tegemisel vaatasin enne mõnda youtube videot antud teemal ja tegin selle järgi. Kõige lihtsam meetod kontrollida, et elemendid on suhteliselt korras, on nende pinge enne koostmist üle mõõta üks haaval. Samuti tuleb ühe aku sees kasutada võimalikult sarnaseid elemente (rangelt võttes sama tootja sama tüüpi elemendid). Mina mõõtsin enne koostamist kõik üle ja sain tulemuseks pingete erinevused 0,02 voldi piires (mälu järgi pakun, et pinged olid vahemikus 3,53-3,55V). Nüüd mõne laadimistsükliga ei ole akuga seoses küll ühtegi probleemi olnud.
Kui on väga suur kahtlus, et elemendid on vigased, siis tuleb teha koormuskatse. Tellida/ehitada koormusstend ja siis saab väga täpse vastuse. Ei ole pidanud vajalikuks seda soetada. Tellisin elemendid väikese varuga, aga tegelikult olid kõik korras.