Postitused: 4,459
Teemad: 34
Liitus: Sep 2009
Maine:
51
Tsitaat: kogemusi miinuskraadides tuletõrje tehnikaga pumpamisega? Ütleme et kui voolik on tühi ja ära külmub. Kas surve lükkab ta lahti?
Miinus kraadidega pole kustutamisega probleeme, sest vesi jookseb. Jama hakkab, kui tehakse paus, sest leegid on maha löödud. Kui nüüd joatoru kinni panna ja veidi puhata, nii 10-15 minutit, siis on juba probleemid. Jääd ei teki vaid siis kui vesi voolikus vähegi liigub ja on surve all. Joatoru jäetakse nirisema ja pump tühikäigul tööle, et surve 4-5 oleks. Töö lõpetamisel on kõige tähtsam otsekohe voolikud veest tühjendada ja kui vett jääb mõnesse, siis komandos sulab üles. Külmanud tühi voolik on ka kohmakas aga voolik jääd täis päris hull tükk.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 223
Teemad: 16
Liitus: Jun 2015
Maine:
2
Kuidas see tuletõrje voolikute tühjendamise protseduur välja näeb? Hakkad ühest otsast rullima? Või lihtsalt tõstad üles, tekitades kõrgema koha ja lased välja voolata?
Kas kellelgi on kogemust miinustega vee pumpamisel isoleerimata torus? Ütleme, et panen 32mm PEM toru ja pumba taha mis lükkab näiteks 3-4 m3 tunnis vett. Mis temp juures see asi ära jäätub? Või hakkab see toru vaikselt pidevalt külgedelt sisse poole kinni jäätuma pikemas perspektiivis?
Kui nüüd meie kaubandusvõrgust viimaseks aplikatsiooniks pumpa valida, siis kas on alust eeldada, et mingi 60-100 eur maksev pump peab vastu 5 kuud 24/7 pumpamist?
Jawa 360 + Velorex 560, 2x Vaz 2121, ETKVL autoroller
Postitused: 281
Teemad: 34
Liitus: Sep 2004
Maine:
3
natuke nuusutasin talvist veeliigutamist ühes talvepargis kus lumepuhuritele pumbati vett. kasutusel olid presendist tuletõrjevoolikud. need rulliti lahti ja kui töö lõppes , rulliti kokku ja tuppa sooja. korral olen ka jännanud külmunud voolikuga ja tornveejagajaga kus kraanid olid kinni külmunud. Ehk siis ilmal tuleb tugevalt silm peal hoida kui talvel nende voolikutega jännata.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
35
14-10-2022, 13:14 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-10-2022, 18:34 PM ja muutjaks oli
vant.)
Multilifti konteinerisse pole supluskohta rajanud, küll aga olen pidanud kliendi tarbeks sauna jääauku ületalve jäävaba hoidma. Aeraator saab sellega suurepäraselt hakkama. Mis teemas püstitatud projekti puutub, siis olen sügavalt kahtleval seisukohal selle mõttekuses. Vett pidavaks võib konteineri saada igat moodi- kilest alates ja geomembraanist isolatsooniga lõpetades. Aga see pole peamine- nagu eelpool öeldud, siis külmaga jahutusradiaatorina toimiva metallseina soojustamine on mõttetult kallis ja tülikas. Seda enam, et toda konteinerit tahetakse hiljem jälle sihtotstarbeliselt kasutada. Lihtsam on süvendada lähedal olevasse merre auk või spaasse piletid osta.
Postitused: 6,948
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
96
Esimeses postis on kirjas - peaks olema transporditav. Kui karm see vajadus on, kas kraanaga tõstetav natuke teise kujuga asi ka sobiks? Pool- või täisstatsionaarse tünni puhul muutuksid nii mõnedki tööd lihtsamaks. Just see osa, et peab saama uuesti kallurikastiks moondada.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
35
Noh, üks võimalus on maasse kaevata konteiner auku ja pärast jälle välja võtta. Siis pole vaja penotada. Ja nii iga kord kui multilifti kasti vaja läheb. Kui tihti teda vaja läheb, ei tea..
Ekskavaator peaks siis "objektil" igaks juhuks seisma. Et saaks välja kaevata kui vaja läheb. Ja veekindla sisu ka välja tõsta vajadusel. Pea- asi et isetegemise rõõm on ja poest mittesaadav kogemus. Nii peaks seda tekkima küll.
Maine:
2
15-10-2022, 14:36 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-10-2022, 14:38 PM ja muutjaks oli
ratsoup.)
(14-10-2022, 23:57 PM)Marko Kirjutas: Esimeses postis on kirjas - peaks olema transporditav. Kui karm see vajadus on, kas kraanaga tõstetav natuke teise kujuga asi ka sobiks? Pool- või täisstatsionaarse tünni puhul muutuksid nii mõnedki tööd lihtsamaks. Just see osa, et peab saama uuesti kallurikastiks moondada.
Kraanaga tõstetavus on piisav lahendus. Ma olen valmis kaaluma ka teistsuguseid anumaid.
Aga põhiline oleks see, et sellel säiliks hiljem realiseerimisväärtus. Vahepeal ma mulda vedama ei plaani hakata. Seega peno sisse panek on täitsa ok lahendus. Kui kellelgi on mõtteid mõne muu sarnases suuruses anuma osas, siis ande palun teada!
Paraku paigalduskoht ei ole rannas. Seega igasugune matmine ja liivarand pole hetkel valikutes.
Õhksoojuspump on hea mõte. Aga vist hetkel ei jää eelarvesse. Tahaks esialgu proof of concept mõttes asja ära teha. Kui läheb tööle ja muutub popiks saab mõelda vingemaid lahendusi.
Postitused: 4,705
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Multilifti kasti suuruse augu katab talvel peakt kilega kinni,ka peno võib kile külge panna ja siis ei külmu see hullusti.Ma jões talvel iga päev teen endale augu kus "mõnuleda"nii 3-5min järjest.-15-20 pakane siis kaanetab ca 10 cm ööpäevas.
Maine:
2
Olen ise talisuplusega 4-5 aastat tegelenud. Minu kogemus ütleb, et jää lõhkumine on üks väga tüütu tegevus. Eriti kui soovid jäävabana hoida ala mis on suurem ühest ruutmeetrist. Eks see lahendus siin väga suurt pakast ei kannatagi. Rohkem hooaja alguse ja lõpu teema.
Ei ma vassi midagi. Meri ei piirne alati klassikalise rannaga kus saad hakata oma suva järgi lihtsalt kaevama.
Tänan igatahes kõiki kaasa mõtlemast. Sain mõned head ideed. Kui teostus valmis siis kindlasti jagan ka pilte.
Postitused: 4,705
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Mina olen kalamehe jääpuuriga nurkadesse augud puurinud ja siis fibo saega lahti saaginud ja nii iga päev naudingu nimel ja kümnes talv läheb...mul kamraadid klubikaaslased tilgus olid mingi spets jääsae sebinud ja pidi hää asi olema,ise pole proovida saanud.
Maine:
2
Noh kui ise minna siis muidugi. Aga vaata kui sa teed seda asja natukene sellistel kommertsalustel siis on asjad natuke teistmoodi, kui kunded vette ei pääse.
Maine:
2
Tänan pakkumast. Basseini teema on ammendunud. Otsustasime siiski ehitada sauna ja tõsta selle teise kohta, nii et on merele lähemal.
www.lennusulps.ee
Praegu mõtlen küll, et kes see loll oli, kes basseini idee peale tuli.