Postitused: 2,104
Teemad: 91
Liitus: Sep 2009
Maine:
21
Lisandus tehasesoolo JUMZ 6KL. Olukord tal selline tavapärane, nagu ikka minu kätte sattuvatel masinatel. Põhiline häda on see, et mootoriplokk on lõhki külmunud, seda on kunagi isegi parandatud väljastpoolt, aga asja pole ilmselt saanud. Viimasel ajal seisnud paar aastat. Praeguseks hetkeks mootor kinni ja õlivarda eemaldamisel väljus umbes 20 L vett, kuniks jõudsin õli tasemeni. Seejärel karteripõhja punni eemaldusel veel umbes 20L ja seejärel hakkas õli saabuma.
Üldiselt on tegemist aga hämmastavalt komplektse masinaga, küljes on kõiksugu vidinad, mida pole isegi kohanud - kabiini soojendus, esiklaasi pesur koos torustiku ja paagiga, tagumine originaal rippsüsteem, kompressor koos komplektse õhusüsteemiga kuni haagise väljundini jne jne. Kapoti küljeplekid on vaid puudu, aga need ma leian kenasti riiulist.
Suur soov on teha traktor starteripilliks, nagu ka EO mul on. Kahjuks ei suuda hetke maailma olukorrale tuginedes hankida starteri versiooni hooratta hammasvööd. Keegi teab ehk vihjata või aidata sellega?
Kui sügistööd tehtud saavad, siis hakkab suurem remont peale. Teine mootor on võtta juba töökojast, hooratta karteri freesimiseks on ka juba kokkulepe olemas, aga vot hammasvöö...
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 567
Teemad: 8
Liitus: Nov 2004
Maine:
4
(17-01-2023, 16:27 PM)saarrand Kirjutas: Mis poest hankida vask/alumiinium seibe M22x36. No okei, päris nii lai ei pea olema, aga laiemat sorti kindlasti. Läheva dJumzile tsentrifuugi torudele.
Würthi kataloogis on olemas mingid tavalisest natuke laiemad vaskseibid mõõduga 22x29, nendega ei mängi välja?
https://www.wuerth.ee/kataloog/1346/index.html
Töötavat asja ei maksa remontida, läheb katki
Postitused: 528
Teemad: 3
Liitus: Jan 2012
Maine:
4
27 võti pihusti vahele kiiluda ja haamriga pihta anda. Olen kogemata ühe võtme ka nii ära lõhkunud, aga enamus pihusteid ikka kätte saadud.
Postitused: 5,275
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Kui juba mootor haljas on siis ees otsas jaoturhammakad ka ehk üle vaadata. Kopaga varjandil saab esimene ns 32 kõva vatti pööramisega ning hammakad kipuvad ära kuluma.
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Maine:
21
See mootor on kinni mis kinni. Ideesid, mida teha, et kolvid elusalt kätte saada? Neljast silindrist üks laseb kütuse läbi, kui peale kallata, kolm auku püsiva dkenasti täis- on nii kinni, mis kinni.
Tarvis see mootor ära osandada, et saaks hoorattakoja freesimisse viia siinse ksf! kätte.
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 5,275
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Tule võta minu riiulist see ilma otsata pihusti kus hüdrovoolik taga, suru hüdroga liikuma?
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 166
Teemad: 1
Liitus: Oct 2012
Maine:
3
Kolvile sirge pinnaga metalljunn peale ja proovida piigiga pealt täristada?
Maine:
21
Vahepeal on taaskord pikemalt toimetatud. Mootor on praktiliselt komplekteeritud, kütusepump stenditud, filtrid vahetatud. Nädalavahetusel sai alla keeratud õlivann, paigaldatud starter, õlipumbad. Veel on tegemist akukastiga ja hüdrotorustikuga, siis tuleb paikka panna radiaator ja lisada õli, et käivitama hakata.
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 2,711
Teemad: 114
Liitus: May 2004
Maine:
23
Kunagi üks Härra tegi oma mossele uued pidurikatted väljamaalt pärit banaanikastidest.
Kuid need vist ripuvad seinal, naela otsas. Ehk keegi teab, vb on siiamaani hästi säilinud ja kulumata.
Aga kui ise ei soovi jamada siis telli uued katted vastava ala rätseppadelt.
https://www.pidurimeistri.ee/
Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Postitused: 1,065
Teemad: 28
Liitus: Mar 2006
Maine:
10
Mul igasugu katteid vanast ajast terve kastitäis,nii trummel kui ketas ajamitele-kui ise viitsid neetida pane mõõdud.