Postitused: 2,488
Teemad: 54
Liitus: Jan 2008
Maine:
55
(16-02-2023, 10:37 AM)mlsluik Kirjutas: Säädusi tullõ kui kevallä puiepääl lehti....kes neid kõiki järgi jõuab...
Põle selleks ajaks euroopa liitugi vb enam. Läheb ju Inglismannidel täitsa kenasti, eks suuremad riigid võtvat siit eeskuju.
Igaksjuhuks mainin korra veel, et inbreederitel on imeliseks aastaks 2030 - elik veel viis aastakest varasem, kui jewroliidul.
Liitus: Apr 2017
(16-02-2023, 13:26 PM)Jesper Kirjutas: Kalts, elektriauto laadija võimsus on umbes sama, mis elektripliidil. Kui jõuluõhtul kõik korraga piparkooke küpsetavad, siis ei juhtu ju elektrivõrguga midagi, miks peaks autosid laadides juhtuma? Füüsiline vask on ikka üle dimensioneeritud, igasugu alajaamad jms ilmselt vajavad tõepoolest tähelepanu, aga nüüd on tähtaeg paigas ning 10a aega sellega tegeleda. Poleks tähtaega, siis ei teeks keegi kunagi midagi.
Hea küll, mis siis saab kui kõik need piparkoogiküpsetajad tollel kaunil jõuluõhtul ka oma elektriautot laevad? Rohkem nagu naljaks, aga mõte on selge ma loodan. Just selles osas, et tegu pole ajas hajutatud koormusega vaid tekivad rängad koormushüpped mis on eriti hullud magalate, elurajoonide puhul. Elu käib linnades ja nende lähikonnas kindla rütmi järgi, elektriautod või mitte...
Postitused: 6,884
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
(16-02-2023, 14:08 PM)Kalts Kirjutas: tekivad rängad koormushüpped mis on eriti hullud magalate, elurajoonide puhul. Elu käib linnades ja nende lähikonnas kindla rütmi järgi, elektriautod või mitte...
Kuskohast need hüpped jälle välja hüppasid? Eespool on ilusti, lausa lasteaiatasemele arusaadavalt, selgitatud, et elektrit on 14 000 kilomeetri läbimiseks kuus perele ja hüpped silutakse targa laadimisega.
Põhimõttelise, jonnil baseeruva, vastuseisu vastu ei aita muidugi mitte miski.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,116
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
60
Eks võimalus on, et pead valima, kas piparkoogid või auto, aga realistlikult ei pea need kunagi samal ajal käima. Inimesed söövad kõhud täis, hakkavad Aktuaalset Kaamerat vaatama, autod tulevad automaatselt samas taktis muu elektritarbimise langusega taha, hommikuse väljasõiduni jääb veel 10h, niiet reaalset mäekõrgust probleemi nagu pole? Elektrivõrk on dimensioneeritud vastavalt tiputarbimisele, aga ööpäeva lõikes on seal ruumi maa ja ilm. Jah, selleks peab süsteemi mingeid elektrovidinaid lisama ja võimalik, et ka leiutama, aga jällegi, 10 aastat on aega seda teha, hakatagu pihta.
Kui millegagi üldse kiireks läheb, on see elektri tootmine, anoh see on arutelu, millesse mul isiklikult pole midagi sellist lisada, mida poleks nii siin foorumis kui mujal juba oksendamiseni korrutatud.
Palun jälle pool-ohvtopiku pärast vabandust, aga...
sattusin tänases Potimehes peakirjale "OTSEÜLEKANNE ⟩ Kuhu panna taastuvenergia ülejääk aastal 2030?". Olla miski jebatt ... vabandust, debatt, ma pole selle uuseesti keelega ära harjunud.
Aga see pealkiri meenutas mulle kindrali kontrollkäiku kasarmusse.
Muuhulgas küsib kindral: "Sõdurid, kas toitu saate piisavalt?"
"Just nii, härra kindral! Jääb ülegi!" vastavad sõdurid kooris.
"Aga mida te ülejäägiga teete?" küsib kindral.
"Sööme ära, härra kindral! Tuleb puudugi!" vastavad sõdurid kooris.
Postitused: 1,834
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
16
Goelro plaani täideviimiseks on 12 aastat. Kuskohast võetakse akud?
natuke kainestavat juttu ka :
https://www.err.ee/1608886733/arno-silla...ei-suurene
Kaevanduste menetlemiseks kulub ca. 20 aastat ideest kuni saagiseni. Euroopas pigem rohkem kuna siin tuleb ka kohalike vastuseis üle rullida. Kui praegu tuleb ca. 90% akude metallidest Hiinast siis kui näit. Hiina plaanib rohepöördega alustada esimese asjana on kavas ta enda siseturu nõudluse rahuldamine. Mida teeb siis ülejäänud maailm - e. kuskohast võetakse akud?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 6,884
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Samas lisati ELi eelnõusse klausel, mille kohaselt vaadatakse 2026. aastal siht värske pilguga üle – kas selle täitmise trajektoor on realistlik või mitte.
Tsitaat on pärit sellest artiklist:
https://forte.delfi.ee/artikkel/12014449...ib-nihkuda
Samal ajal käib selline ohkimine, nagu peaks paari nädala pärast kõik kaubikud ja sõiduautod elektriliseks muutuma...
Mehed, mis te nutate?
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
42
Kirjutatakse, et tark laadija oskab optimeerida laadimisaegu ja võimsusi, öösel laetakse ja auto akust võetakse hoopis vajadusel voolu ja jagatakse ümber vastavalt tarbimisele. Kena kõik muidugi. Tegelik elu võib nõuda ka auto laadimist peale seda, kui ollakse päeval pikem sõit tehtud ja jälle vaja minna, ehk siis võimsust on vaja kohe ja palju. Nii palju kui mina tean, siis elektripaigaldise projekteerimine ei käi selle järgi, kuidas võimsusi on võimalik ajaliselt hajutada. Peab arvestama ka kokkulangevustega ja see oli minu jutu mõte. Nii et ampreid pean ikka ostma. Päikesepargi ka rajama. Selles ma ka kindel ei ole, et mu pargist üle jäävat energiat keegi tagasi osta tahab ja suudab. Laadijad ja muud tehnilised lahendused peale selle. Nii eramaja omanikud kui korteriühistud peavad tegema väga suuri kulutusi ja ikka pole kindel, et kõik töötab nagu kellavärk. Liine ja võimsusi ju pole. Õhinapõhisest vaimustusest ja lootusest kõik öisele ajale ära hajutada pole paraku tolku.
Postitused: 627
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
18
Kuidas see auto teab, et ma garaažis treipingi käima panin? Küsib selle plastmassist ja metallist koosneva 50 aastat vana rubilniku käest?
Postitused: 1,398
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
16-02-2023, 18:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-02-2023, 19:26 PM ja muutjaks oli
Tegelane5.)
(16-02-2023, 13:36 PM)DevilDeVille Kirjutas: (16-02-2023, 10:37 AM)mlsluik Kirjutas: Säädusi tullõ kui kevallä puiepääl lehti....kes neid kõiki järgi jõuab...
Põle selleks ajaks euroopa liitugi vb enam. Läheb ju Inglismannidel täitsa kenasti, eks suuremad riigid võtvat siit eeskuju.
Igaksjuhuks mainin korra veel, et inbreederitel on imeliseks aastaks 2030 - elik veel viis aastakest varasem, kui jewroliidul.
Brexitit juhib siis ikka korralik viies kolonn, meie SUexit'i shansid millekski mõistlikuks oleks Koganigi juhendamisel paremad olnud.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.