(27-02-2023, 14:47 PM)ruut Kirjutas: (27-02-2023, 14:14 PM)PlyVal64 Kirjutas: Mis seal keerulist kui toika peale on kirjutatud Toika talu nimi See on ju 100% teadlik valik olnud talu märgistamsiel. Keegi, äkki olid Ilvesed, suutsid kirjutada Roika. Roigast ol iveel.
Me kirjutasime Kaika (sünonüüm), mõeldes Lainele, kes ka kusagil Mägi-Eestis elas
See läks juba päris diibiks kätte ära
See on "liiga palju talverallit-sündroom"
Aga üks asi jäi veel hingele: ei saanud ka seekord me ilma kohaliku "lollakata", kes seekord olla sõitnud täista normaalse autoga diiselpassati asemel ehk pidanuks keskmisest vähe nutikam olema. Aga karjus küll samamoodi, et Tabina tee on tema oma ja miks me tema maja juruest läbi sõidame, ja et ta veeretab kivid ette ja kõik muud tavapärased maakate jutud. See oli siis kohas, kus Sergei esimest korda pildistas. Üldiselt ma igaks juhuks püüan kõik kahtlasemad kohad enne
riiklikust ametlikust kaaardirakendusest läbi käia ja nii ja seekord. Meil oli koos mahakeeramisega pikkuseks 1,2 km:
Tsitaat:Tee number 8740038
Tee nimi Tabina
Sõidutee 1
Lõigu algus (km) 0
Lõigu lõpp (km) 1.094
Lõigu pikkus (m) 1094
Kasutusviis avalik
Õnneks kuulsid seda vaid Kohtunikud, kuis ma pidin JÄLLE tegelastele meelde tuletama, et SERVITUUDIGA tee, isegi kui see läbib eramaad, on AVALIK ja et meie perel on lisaks servituudiga vallateele ka mererand ja jõgi oma kallasradadega sellised olemas. Et Seadust tuleb tunda ja ebaseaduslike tegevustega ähvardamine on kuritegu, sest ma olin Piusa Kordonit, kus on täna ju Politseinikud, ette hoiatanud! Igasugune kivi ja muu sõitmise takistamine avalikul teel on avaliku korra rikkumine. Hiljem oli Mees vist veast aru saanud ja Zazikule uuesti helistades juba vähe vaiksem ja viisakam
Kes iganes edaspidi sarnaseid radu teevad, siis soovitan alati seda rakendust kasutada ja vaadata üle. Kohalik, eratee ja metsatee
layer sisse, infost saad teada et
lilla on mitteavalikuks kasutamsieks eratee ja siis neid ei kasuta, kui võimalik. Samas vaatan Ahulas meie maad läbivat teed, mis on ka just ja ainult Proua maa piires lilla ja samamoodi mitteavalikusk kuulutatud aga servituut Valal suhteson peal. Äkki peaks ka käima räuskamas, mis nad raisad jalutavad koeri ja sõidavad traktoritega...
A mine tea, äkki valdade ühinemsiega kadus see ära? Albu vallaga oli ja Järva vallaga enam pole? Varsti saame teada.
Näiteks sealsamas Tabina kundis me tahtsime minna ja läbi Mäe-Kõoküla otse Kerepäälsele saada, sõitsime üle Libusilla mis on ägedalt teetammist alla, aga KOV ei ole seal just palju avalikke teid lahti lükanud ja Otsa ning Ala-Polda talude vahelist teed ei olnud talvel olemas! Küll oli teispoole avalik valla tee Tanno taluõue ideaalselt lahti (ülikõva rallitrenni tee!) ja seal me ka käisime! Ülikõva koht elamiseks-olemiseks, kui eraldatust nautida. Aga kuna tee on avalik, siis ei saa karjuda, kui "võõras" auto majaees ümber keerab
See on jälle lumelükkamise soovi varjupool, KOV sinu erateid ei pea hooldama ega ka ei tee seda isegi siis, kui sa seal sissekirjutusega elad.
Pisikesed õppetunnid järgmistele orgunnijatele
Mida me seekord aga ei saanud, oli just kõne Politseilt!!! Saatsin Kordoni juhile e-kirja ja oligi rahu majas. JA see on ka turvagarantiiks järgmiste "minu tee"-tüüpide suhtes.