Postitused: 761
Teemad: 63
Liitus: Nov 2015
Maine:
24
Tundub et valmistest on saanud pigem erievate kildkondade usuküsimus.
Ainut ei usuta iseennast, riiki ega jumalat vaid parteikontorite meeste-naiste jutukesi oma andunud fännide õuele kommunismi toomise teemal.
Aga kellel laiem tutvusringkond see teab et millegipärast enamus neist jutuvestjatest kuuulub ise rubriiki: "Ära käi minu tegude vaid minu sõnade järgi"
Postitused: 125
Teemad: 0
Liitus: Apr 2017
(01-02-2023, 18:13 PM)Kalts Kirjutas: Peale selle on kogu Interneti sisu, e. mitte ainult videod, ajutine.
Samal teemal:
https://www.dpreview.com/news/5901145460...m-to-close
Kindlasti on neid kes ei tea millega tegu ja ei huvita, aga asja sisu on lihtne: ~20 a. kollektiivset teadmust kallatakse lihtsalt bitiämbrisse.
Teate mõte: varsti pannakse raamatukogule tuli otsa!
Postitused: 767
Teemad: 3
Liitus: Nov 2013
Maine:
13
"Bande" , mille liikmed Meie elu kujundavad on võtnud nõuks automaks kehtestada , huvitav , kuidas või millistel alustel see määratakse , sots väidab et on seos kliimaeesmärkidega , on kellegi mõtteid ?
Postitused: 537
Teemad: 1
Liitus: Jan 2019
Maine:
4
meie mõtteid ja arvamusi nagunii keegi arvesse ei võta.usun,et tehakse rangemalt ja kallimalt,kui lääne-euroopas
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
(08-04-2023, 14:54 PM)olevtoom Kirjutas: (08-04-2023, 13:09 PM)edvard Kirjutas: "Bande" , mille liikmed Meie elu kujundavad on võtnud nõuks automaks kehtestada , huvitav , kuidas või millistel alustel see määratakse , sots väidab et on seos kliimaeesmärkidega , on kellegi mõtteid ?
Lugege meie kalli peaministri huultelt.
A' üleüldise maksutõusu valguses ma meenutan, et Eestis tõsteti käibemaks 18 protsendilt 20 protsendile kriisist väljatuleku ajutise võttena. Ilmselt nüüd on see ajutisus otsa saanud ja saab rahulikult veel kaks protsendipunkti otsa kõrvetada.
Huvitav oleks kuulda nüüd nende kommentaare kes enne valimisi seda sekti taevani kiitsid ja teist arvamust omavatesse kui hullikestesse suhtusid.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 641
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
18
Positiivsest noodist - vähemalt lubatakse see idiootne tulumaksasüsteem ära kaotada.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
42
Nii nunnu. Kolm kallast ja isegi tõmbluku kriteeriumid saavad enam- vähem täidetud. Ja mis see väike maksutõus rikkale rahvale ikka ära ei ole, pea- asi et lamemaalaased ja paremäärmuslased kõrvale jäeti.
Postitused: 364
Teemad: 21
Liitus: Feb 2011
08-04-2023, 17:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-04-2023, 18:05 PM ja muutjaks oli
Külahull.)
Minule näiteks tuleb rohkem üllatusena see, et kedagi teist võib üllatada asjade kulg. See, et peaminister rääkis valimiste eel ebatõtt, ei häiri ilmselt paljusid üldse. Lubati midagi, mida ei tehta ja tehakse seda, mida ei lubatud ja milleks mandaati pole saadud. Tühja sellest automaksust, see ilmselt tuleb olema ainult 40e kuus auto kohta, no on rahandusministeeriumi onud rääkinud sellisest summast, kui elektrihinna, suletavate tehaste ja töökohtadega saab hakkama, siis pole ka mõtet ulguda tulu- ja käibemaksu tõusu üle. Eestlane maksab ju ikka kõik kinni, muidu võidakse vaeseks pidada, mine tea, et mis meist muidu Euroopas võidakse arvata. Ma just mõtlen enda näitel jälle, et kui automaks tõesti 40e kuus ja peres 2 autot koos muude kulude-tuludega, siis asi see 300e kuus rohkem maksta pole pere eelarve kohta, kommiraha ju...
Tekst puhas sarkasm ja iroonia, kui lihtsameelsematele, kes valimislubadusi usuvad, ikka kohale jõuaks.
Postitused: 641
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
Maine:
18
CZ numbritega on meil juba omajagu autosid, nagu ka RUS, asi see LV siia nüüd lisaks vurama panna, seal on minu elukatele ca 200 euri aasta ikkagi.
(08-04-2023, 18:10 PM)deus Kirjutas: CZ numbritega on meil juba omajagu autosid, nagu ka RUS, asi see LV siia nüüd lisaks vurama panna, seal on minu elukatele ca 200 euri aasta ikkagi.
See ongi see eestlaste orjameelsus, mis ei tegele peapõhjusega. Selle üle ei juurdle keegi, et kas see mõistlik on, vaid oluline on see, et saaks natukenegi säästa. Ilmselt enal ka sama tee ees, sest Soome registrisse oleks bensukas odavam kanda ja diislist üldse loobuda bensuka kasuks. Kes oleks mõelnud näiteks 10-15a tagasi, et saabub päev, kus lihtsam ja odavam viia autod Soome registrisse?
Küll see mõisaaeg oli ikka ilus, siis võeti talupojalt kümnist ainult. Nüüd koos aktsiiside ja muude maksudega on vist 70% lähedal asi.
Ma ei väsi kordamast, et ainuke õiglane automaks on kütuseaktsiis (mis rahulikult võiks ka nüüd elektriautode "kütust" hõlmama hakata) -- maksad nii palju, kui sõidad ja saastad. (Kahjuks vanadel inimestel ei kao mälu nii ruttu kui loodetakse ja seetõttu ma tean, et algselt oli kütuseaktsiis ette nähtud teede remondiks ja ehitamiseks).
Automaks seevastu on tüüpiline "rahval-raha-on-korjame-ära"-maks. Igasuguse põhjenduseta.
Jah, ma tean, et see koer kiunatab, keda kivi tabas (mul on pere peale seitse autot, kuid sõidab neist korraga üks, väga harva kaks). Aga kahtlustan, et minusuguseid on siin foorumis teisigi.
(08-04-2023, 18:46 PM)ounou Kirjutas: Mina arvutasin oma numbrid läbi ja isegi kui automaks oleks 40€ kuus, on mul maksuküüru kaotusest tulev võit tunduvalt suurem (sisse on arvestatud ka KM tõus).
Toon ühe näidisarvutuse. 2100€ teeniv inimene võidab (maksuküüru kaotusest + 700€ maksuvaba) 114€ kuus. Kui ta kogu palga suunab tarbimisse, on KM tõusust kaotus 29€. Igakuine võit 85€.
Mul kohe hea meel sellest. Seega saaks ju automaksu tõsta näiteks 80e peale kuus ja inimene oleks ikkagi plussis? Ilmselt võiks sellest peaministrile teatada..
Kas arvutasid need lastetoetuste vähendamised ka sisse? Kui oled üksi elav sots Tallinna kesklinnas, siis tundub jah arusaamatu, et osad elavad linnalähedal maal või üldse Kapa-Kohilas, kus pole bussi, postkontorit ega kooli lähedal. Mul ka mitu last ja peab vedama järelkasvu edasi-tagasi, linnainimese arusaamist mööda mõttetult. Kui kuu lõpus summad kokku lüüa, siis ilmselt oleks rahaliselt mõtekam osta lasnamäele korter ja elada kõik puntras seal, kuid mõnedel on siiski mingi mõra peas, kes tahavad elada maal kõige kiuste ja oma majas.
Pole midagi teha enam, Eesti valijad on rääkinud ja selline süsteem tuleb.