22-09-2023, 10:30 AM
Kirjas oli ju et lülitiga saab anduri soovist tuli välja lülitada "üle sõita"
(22-09-2023, 10:04 AM)raul Kirjutas: Kas liikumisanduritega lülituv valgustus tüütuks ei muutu? Mul garaaziesine liikumisanduriga ning alati lülitub valel ajal välja, st siis kui midagi teed
Andur kõrgel ja ei viitsi otsida redelit, ronida ülesse ja regullida...
Mul köik odavad liikumisandurid koolesid suht kiiresti ära ning asendasin kallimate Steinel omadega. Ning osa valgustust tegin hoopis Oomipoest pärit taimeriga mille klõpsan nupust tööle.
(22-09-2023, 10:31 AM)Lauri_L Kirjutas: ... piisavalt pika aja peale reguleerida (nt. 30min). Kui selle aja peale ennast juba ei liiguta, siis ilmselt oled kutu. Ning ega siis enam valgust ka vaja pole...Sellest ei piisa. Taimeri aja pikendus pole lahendus.
Mul liikumisanduris sees nii taimeri, liikumise tundlikkuse kui ka ümbritseva fooni tugevuse reguleerimise võimalus
...
(22-09-2023, 22:20 PM)olli Kirjutas: Ma ei ole seda asja poes kuidagi spetsiaalselt valinud, aga on õnnestunud moodsal ajal just ainult selliste andurite otsa sattuda, mis iga liigutuse peale taimeri ära nullivad uuesti. Sellest ma järeldan, et küllap ka hiinlane on suutnud aru saada, et sedapidi on mõistlik. Ja no on tõesti päris asjalik. Võtame näiteks õuelambi mis mul 3 minuti peale reguleeritud. Kui kellegagi lambi läheduses juttu vesta (kasvõi tund aega jutti), siis selle aja jooksul mitte kordagi lamp pimedaks ei lähe. Erinevalt "vanakooli" anduriga lampidest, mis oleks iga 3min tagant korra pimedaks läinud ja uuesti süttinud.Ju siis mulle jälle vanakooli andurid sattunud. Nt nokitsed mingit vidinat ja ära kustub, ju ei siple piisavalt. Olen sisse harjutanud aeg-ajalt käega õhus viipamise. Kui koer keerab magades teist külge, siis ei sütti, kui tõuseb ja liigub, siis küll süttib. Mul on nii, et anduri pealt on üks lamp ruumis ja ülejäänud 8 on lüliti all, st et peenema töö jaoks panen kõik põlema, anduriga süttiva ühe lambiga saab nt võtta kapist tööriistad ja minna õue.
(22-09-2023, 22:13 PM)Roomik Kirjutas:(22-09-2023, 10:31 AM)Lauri_L Kirjutas: ... piisavalt pika aja peale reguleerida (nt. 30min). Kui selle aja peale ennast juba ei liiguta, siis ilmselt oled kutu. Ning ega siis enam valgust ka vaja pole...Sellest ei piisa. Taimeri aja pikendus pole lahendus.
Mul liikumisanduris sees nii taimeri, liikumise tundlikkuse kui ka ümbritseva fooni tugevuse reguleerimise võimalus
...
Kohaloleku tuvastuse funktsioon anduril on vältimatu sellises kohas.
Siis ei lülitu valgus ruumis viibides ja ennast vähegi liigutades välja,
sisuliselt iga liikumise tuvastusega alustab taimeri mahalugemist uuesti.
Muidu saabub pimedus igal juhul kõige põnevama koha pealt, nt. relakaga lõikamise ajal.
Nagu eespool mainiti, on Steinel ennast praktikas õigustanud. Kallid, aga toimivad.
(27-09-2023, 06:59 AM)pannkook Kirjutas: Miks neid kontuure nii palju sllisel hoonel on?
(28-09-2023, 07:01 AM)v6sa Kirjutas: Võimsust pole kunagi liiga palju
(27-09-2023, 06:59 AM)pannkook Kirjutas: Miks neid kontuure nii palju sllisel hoonel on?Pole palju midagi,oma köögi põrandat valasin 16 ruutu siis feb-ist ostsin torud ja letis müüja ei teadnud mitu ringi panna tuleks 1 või 2.Käisime tagatoas ja insener ütles kohe,et 1 ei toida ja 2 vajalik.Siin pinda üksjagu...
(29-09-2023, 21:44 PM)rocker Kirjutas: Kuskohast tuleb soe vesi kätepesuks?
(01-11-2023, 22:51 PM)Lauri_L Kirjutas: ...Valgustite tööd juhib liikumisandur ning reaalne töö ulatus on ca 12-15 meetrit.Vähevõitu?
(01-11-2023, 23:35 PM)olevtoom Kirjutas:(01-11-2023, 22:51 PM)Lauri_L Kirjutas: ... Soojuspumba graafika näitab energiakuluks 0,5kW, kohati 1kW tunnis kogu hoone kohta. Graafika on siis tulpdiagrammina ja kulutatud elektrienergia kuvatakse 0,5kW ....
Ma palun väga vabandust, aga nii huvitavas ja korrektses teemas tasuks ka energiaühikud õigesti kirjutada. Et siis energiakulu 1 kWh tunnis (ehk võimsus 1 kW). Jne.
(02-11-2023, 00:10 AM)Roomik Kirjutas:(01-11-2023, 22:51 PM)Lauri_L Kirjutas: ...Valgustite tööd juhib liikumisandur ning reaalne töö ulatus on ca 12-15 meetrit.Vähevõitu?
Toast tulles liigud otse anduri peale?
Tangensiaalse liikumise tundlikkus on neil anduritel palju kehvem radiaalsega võrreldes, tihti ligi kahekordne.
Fotode põhjal ja tee asukohta aimates pakuks, et kas äkki parim anduri koht oleks seina paremal üleval nurgas.
Aga nüüd on juba hilja ja vaevalt keegi midagi katsetada/muuta viitsib.
Ise palusid kriitikat, nüüd said