(05-12-2023, 08:23 AM)honkomees Kirjutas: (04-12-2023, 23:53 PM)PlyVal64 Kirjutas: ...
Kui Sa tahad PÄRISELT sooja ja veekindlat, siis ainult MuckBoot ja sealt ka Arctic Sport. Igasugune nahksaabas unusta ära! ...
Ehk JAH, vaata kummiku ja neopreeni poole. ...
Meie jahiseltskonnas neid muckboote üksjagu ja kõigil üks häda - rebendid, metsas okstega lagunevad ära ja paikamine probleemne.
Nõus, see on Muckide häda. See ka mu sõpradest jahimeeste jutt, eriti vastikud olla nõukaaegsed okastraadid! Samas mul on Muckid metsatööd ka kannatanud ja täiesti terved sest ei torma sõgedalt ja vaatan ette
Aga mis on Muckide järgiproovitud headus ongi täielik veekindlus ja soojus ehk ka SOOJENDAV omadus! Ma testisin Proua peal, kut Tal jalad ikka VÄGA külmetasid just seesama nahksaabas ja märg lödra mis IGAL JUHUL kuitahes määritud nahksaapa läbi leotab - pani oma 38 jala mu 47 Mucki ja mõne hetke pärast hakkas soojenemine pihta! KÕIGE suurem häda ongi sooajst kabiinist lumme ja tagasi käimine ja tolel legendaarse tormiralliga mul VEDAS, et varbad alles jäid! Mul olid ka vanad, lõputult veel vanakooli "Merikaruga" määritud, sõjaväe-nahksaapad mis Pärnu merejääl -26 + vali tuul juures lõplikult jäässe läksid.
Misk ma armastan veel Mucke: mul on kõrged ja kasutan allakeeratud säärega, mis on TÄPSELT õige mõõt mu Musto tormipükstele kui mõlemale paarile saepükste säärtele mis minu puhul on ka torkekaitseks! Ühel juhul on eesmärk sääre veekindlus ülevalt (laine käib üle, padukas jne), teisel puhul lumekindlus.
Kodus ka
jube mugav sisse astuda kui lund vaja lükata jne. Sama ka
kabiinis et on jube mugav jalga panna! Ei tasu üldse vähetähtsaks pidada seda optsiooni! Ehk kuna ei ole ühte ja universaalset, siis mina keskendusin sellele, milleks Muckid on loodud ja milleks mina neid kasutan: vesi ja külm! Lisaks on mul raudninaga goretexiga nahksaapad, raudninaga ja torketallaga tava-töökingad, suvekodus isegi raudninaga pool-sandaalid, klassiga saekummikud jne.
Ma lihtsalt ei ole teiste sarnaste toodete neopreeni paksust vaadanud, too 3-kihiline ja sentimeetri paksune Arctic on ette nähtud reaalselt polaarjoone lähiste alade talvisteks temperatuuridesk JA Alaska kala- ning karabipüüdjatele tekijalanõudeks. Ta on põhimõtteliselt kummeeritud paksu tallaga süvaveetuukri kostüüm ilma "ülemise otsata".