11-12-2023, 10:15 AM
(11-12-2023, 02:00 AM)huvi5 Kirjutas: Muidu ok töö ja arutelu huvitav lugeda, aga need Ukraina lipu värvid. Maitse asi.
Hommik!
Kõik õige, aga minu arvates ei ole see sugugi "maitse asi"!

(11-12-2023, 02:00 AM)huvi5 Kirjutas: Muidu ok töö ja arutelu huvitav lugeda, aga need Ukraina lipu värvid. Maitse asi.
(12-12-2023, 23:50 PM)hulgus Kirjutas: Kas plaanis ka järkamis-nurga saag laua sisse uputada. tegin endale 5m laua ja siiani ei saa aru, kuidas enne 1,5m tudiseva plekist jagadel puki otsas midagi peale kütte klotside lõigata sai.
Tööpinna servad soovitaks pikemalt üle tuua, jätsin 5cm aga osadele pitskruvidele ei piisa.
(13-12-2023, 02:40 AM)Telc Kirjutas: olles ka selliseid laudu mõned teinud siis tappideta karkassil soovitaks kruvidele lisaks jalgade liitekohtades PUR-liimi kasutada. Ainult kruvidega tehtud asi hakkab loksuma. Küsimus on "kui ruttu?", mitte "kas?". Protsessi kiirendab käsihöövlite kasutamine.
(13-12-2023, 07:56 AM)honkomees Kirjutas: natuke lisab aega ehk jäikust ja tugevust nurga all kruvid, nii väidavad targemad inimesed ja olen ise seda viimastel aegadel järginud
(13-12-2023, 10:29 AM)Peeter2 Kirjutas: Ma oleks selle alumise plate tõstnud veidi kõrgemale, selleks et laua ees seistes või laua ette astudes jalapöiad mugavalt laua alla mahuks. Aga eks sul ole see läbi mõeldud.
(13-12-2023, 12:16 PM)Lauri_L Kirjutas: Igati nõus, et tappide vastu ei saa. Liimi ei ole seni kasutanud. Suur unistus on liidesefrees (tapifrees) osta, kuid ei ole sinnani veel pürginud. Kiire küpsiste ja dominote paigaldamise võimalus muudab puutöö minusuguse amatööri jaoks oluliselt lihtsamaks ja tulemuslikumaks.Mul Espakist hädaostuna Einhelli odav liidesfrees, millega siiamaani saanud oma pisiprojektid tehtud. Liim + küpsis liides on tugev, viinerist garderoobikonstuktsiooni otsas võis julgelt ronida/istuda. Ja ilma liimita küpsiseid kasutanud näiteks selleks et otsapidi pikad riiulid samas tasapinnas oleksid. Festooli oma on hea aga enda lõbuks nats kallis... või ma ise liialt vaene
(13-12-2023, 13:13 PM)tõnn Kirjutas: Tapi asemel võid puurida suurema augu, veidi liimi sisse ja lööd sinna sobivas mõõdus puupulga sisse.
Neid auke-pulke saad sinna hiljem ka panna.
(13-12-2023, 16:23 PM)Janka Kirjutas: Palju sul siis pikkust on, et sellise kõrguse lauale teed?
(13-12-2023, 17:14 PM)raul Kirjutas: Mul Espakist hädaostuna Einhelli odav liidesfrees, millega siiamaani saanud oma pisiprojektid tehtud. Liim + küpsis liides on tugev, viinerist garderoobikonstuktsiooni otsas võis julgelt ronida/istuda. Ja ilma liimita küpsiseid kasutanud näiteks selleks et otsapidi pikad riiulid samas tasapinnas oleksid. Festooli oma on hea aga enda lõbuks nats kallis... või ma ise liialt vaene. Aga kas jalgade alla sissekruvitav ja reguleeritav jalg mõistlikum ei oleks olnud? Kui miski konstruktsioon mängib või vaja liigutada siis saaks lihtsalt loodi panna.
(13-12-2023, 12:16 PM)Lauri_L Kirjutas: Riiulid tööriistakohvriteleKohvritele tee siinidel sahtlid, tõmbad välja, haarad kohvrist riista, lükkad jalust ära. Vajaminev tööriist on alati kõige alumises kohvris ja vaja läheb teda alati kiiresti sel hetkel kui laud on täis ja kohvrit kuhugi panna ei ole
(14-12-2023, 09:44 AM)Mart Laanelepp Kirjutas: Läheb küll teemast välja aga minuteada kaks-ühes liidesefreesi ei ole, küpsiste oma on kettaga ja maksab kuni paarsada, festooli domino on patenteeritud ja keegi analooge ei tee, võimalus on ise otsfreesile rakis leiutada või aliexpressist tellida. Mõned tootjad teevad dominolaadseid tüüblimasinaid ka, aga need on väga vähelevinud ja ma ei tea kust isegi osta saaks. Minul on Makita akuliidesfrees, mugav ümber laua käia ilma jutmeta.
(14-12-2023, 16:03 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: Korrektne eestikeelne väljend on lamelltüübel