Robotniiduk

(22-07-2024, 16:54 PM)jtt Kirjutas:  Oskad sa öelda, kumba mul vaja tellida oleks, ühtegi muud vahet peale hinna ei osanud ma tuvastada, sealjuures tihendiga on odavam.

Ikka simmerlingiga, sest ilma selleta võib niiskus pääseda laagriteni ja nullida kogu remonditöö.

Robotniidukite müük, paigaldus ja sõltumatu tehniline know-how: https://herizon.ee
Vasta

Ehituspoed pakuvad Husqvarna Automowerile/Gardenale valdavalt B-varuosa terasid, nt Bauhausis Grimsholm. Kas sellistega on positiivseid või viletsaid kogemusi? Kunagi Aliexpressist tellitud terad olid väga pehmed ja jäi ühekordseks katsetuseks, sellepärast uurin.
Vasta

(24-07-2024, 16:12 PM)bom Kirjutas:  Ehituspoed pakuvad Husqvarna Automowerile/Gardenale valdavalt B-varuosa terasid, nt Bauhausis Grimsholm. Kas sellistega on positiivseid või viletsaid kogemusi? Kunagi Aliexpressist tellitud terad olid väga pehmed ja jäi ühekordseks katsetuseks, sellepärast uurin.
Ostsin u kuu tagasi need Bauhausi omad, kestavad ilusti. Hinnavahe originaalidega ikka korralik
Vasta

(24-07-2024, 16:12 PM)bom Kirjutas:  Kunagi Aliexpressist tellitud terad olid väga pehmed ja jäi ühekordseks katsetuseks, sellepärast uurin.

Millisest Aliexpressi veebipoest need pehmed terad tellisite?
Olen eluaeg tellinud Automower'i teri Aliexpressist, tänaseks vast üle tuhande tera, kuid pole trehvanud veel pehmeid teri ning pole ükski klient veel nurisenud: mõnel kundel istuvad samad terad terve niiduhooaja küljes ja ei häda.

Robotniidukite müük, paigaldus ja sõltumatu tehniline know-how: https://herizon.ee
Vasta

Eelmise lõime juurde: Aliexpressi teradele ei oska ka ma midagi ette heita 
Kirjutama pani aga 4 hooaja (3550 töötundi ja 5000km) esimene kord, kui Automower 430x pärast nädalast seismist tähelepanu tahtis. Hakkas sumisema. Sumin (ja vibratsioon) algas siis, kui niiduorgan töökiiruse saavutas.
Lahkasin altpoolt ja esialgu tundus, et mootori sees on laager väsinud - keerutamisel oli tunda kuulide "jõnkse" vms. Panin prooviks ainult mootoriga tööle - toimis kenasti vaikselt. Uurisin võllil olevat koostu ja ei mõistnud esialgu, miks on rootoril veel laager, mis korpuse külge ei kinnitu. Lähemalt vaadates 2 üherealist laagrit - üks käis kenasti, teine oli kergelt kinni (masin oli nädalakese seisnud).
Husq insenerid on teinud päris head tööd - laagrid on selleks, et niiduorgani all olev plaat (=inerts ja raskus) ei peaks koos organiga (täispööretel) ringi käima ja et mootori otsas oleks massi minimaalselt.
Õpetasin vastu põtkiva laagri trelli abil ringi käima ja panin niiduorgani kokku. Ning töötabki taas kenasti. Lisandus kerge laagrisumin, aga eks need tuleb siis hooaja lõppedes vahetada.
Igatahes kiidan taas Husq insenere - see koost on tehtud nii, et kestaks võimalikult pikalt ja muretult ning seda ta ka teeb. 4a peale paar mõneeurost laagrit 20min vahetamistööga on hulka väiksem vajadus võrreldes Ambrogio L85 Elitega, mis samaks ajaks oli nõudnud korduvalt uusi pamprivedrusid, ühe ratta (kulumise tõttu) ja terakaitse. Ning millel lisaks olid veel tugiratta kinnitused korpuse küljes väsinud - teoorias pidanuks veel ka korpuse vahetama, aga seda €€€ ja tööaega otsustasin ma toona itaallasele enam mitte kulutada. Mis oli õige otsus - masinal ja masinal on kestvuse vaates suur vahe.

Husq rootori laager:

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

(30-09-2024, 10:50 AM)13piisab Kirjutas:  Eelmise lõime juurde: Aliexpressi teradele ei oska ka ma midagi ette heita 
Kirjutama pani aga 4 hooaja (3550 töötundi ja 5000km) esimene kord, kui Automower 430x pärast nädalast seismist tähelepanu tahtis. Hakkas sumisema. Sumin (ja vibratsioon) algas siis, kui niiduorgan töökiiruse saavutas.
Lahkasin altpoolt ja esialgu tundus, et mootori sees on laager väsinud - keerutamisel oli tunda kuulide "jõnkse" vms. Panin prooviks ainult mootoriga tööle - toimis kenasti vaikselt. Uurisin võllil olevat koostu ja ei mõistnud esialgu, miks on rootoril veel laager, mis korpuse külge ei kinnitu. Lähemalt vaadates 2 üherealist laagrit - üks käis kenasti, teine oli kergelt kinni (masin oli nädalakese seisnud).
Husq insenerid on teinud päris head tööd - laagrid on selleks, et niiduorgani all olev plaat (=inerts ja raskus) ei peaks koos organiga (täispööretel) ringi käima ja et mootori otsas oleks massi minimaalselt.
Õpetasin vastu põtkiva laagri trelli abil ringi käima ja panin niiduorgani kokku. Ning töötabki taas kenasti. Lisandus kerge laagrisumin, aga eks need tuleb siis hooaja lõppedes vahetada.
Igatahes kiidan taas Husq insenere - see koost on tehtud nii, et kestaks võimalikult pikalt ja muretult ning seda ta ka teeb. 4a peale paar mõneeurost laagrit 20min vahetamistööga on hulka väiksem vajadus võrreldes Ambrogio L85 Elitega, mis samaks ajaks oli nõudnud korduvalt uusi pamprivedrusid, ühe ratta (kulumise tõttu) ja terakaitse. Ning millel lisaks olid veel tugiratta kinnitused korpuse küljes väsinud - teoorias pidanuks veel ka korpuse vahetama, aga seda €€€ ja tööaega otsustasin ma toona itaallasele enam mitte kulutada. Mis oli õige otsus - masinal ja masinal on kestvuse vaates suur vahe.

Husq rootori laager:
Mul pidas see laagripaar vastu u 20000km Smile , masin ise tänaseks sõitnud 25264km ja 12996h.
Vasta

(30-09-2024, 10:50 AM)13piisab Kirjutas:  keerutamisel oli tunda kuulide "jõnkse"

Jõnkse tekitavad rootori pooluste püsimagnetid ja see on normaalne.

(30-09-2024, 10:50 AM)13piisab Kirjutas:  Lisandus kerge laagrisumin, aga eks need tuleb siis hooaja lõppedes vahetada.

6800ZZ laager asendage 6800RS vastu, mis tagab parema niiskuskindluse.

See suvi oli juhtum, kus klient lasi robotniidukil kinni kiilunud tugiketta laagritega pikemat aega tööd teha, mis põhjustas niidumootori rootori positsioonianduri rikke, mis omakorda põhjustas niidumootori MOSFET'ide läbimineku emaplaadil. Selle defekteerimiseks kulus aega ca üks kuu, sest viga võis avalduda alles pärast 30 tunnist töötsüklit, eeldusel, et emaplaadi MOSFET'id on terved.

Vasta

Küsimus - kui te robotniiduki olete tööle pannud, siis kas ja kuidas see konnade populatsioonile mõjunud on? Mul on paksult konnasid rohu sees suvi läbi ja ma ei tahaks siin tapamaja korraldama hakata. Konn kurask ei põgene ju ohu eest - tõmbab ennast maadligi ja proovib märkamatu olla hoopis.

Kui robot konnad ka "ära niidab", siis vist pole paremat teha, kui endale uus elektriline niiduk hankida ja leppida selle mõne tunni tööga nädalas.
Vasta

Mul oli ka hästi palju konne aias, kui tavalise niidukiga nädalas korra niitsin. Koguaeg vahtisin ja päästsin konni palju suutsin, aga aeg kannatas. Robotiga muru vist nii madal, et enam neid aias niimoodi ei ole, laipu ka ei näe. Aia ääres kuhu masin ei ulatu ja rohi kõrgem seal nad sibavad ikka.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne