Keevitus

(28-08-2024, 08:24 AM)pikk88 Kirjutas:  ...
Voltmeetriga mõõtnud pole, sest see on asi mida siiani pole endal kusagilt tagataskust võtta. Kvaliteetset pole raatsinud osta. ...

Elektriga ilma siiski ei saa. Alusta või sellest: https://www.oomipood.ee/product/pcw02a_d..._f_d_t_ncv
Vasta

Ei leidnud sobivamat teemat ja küsin siin.
 Ma ei ole mingi eriti kõva keevitaja, aga lihtsamate töödega saan hakkama. Keevitan mingi hiina pisikese aparaadiga, mis kasutab täidistraati 0,8mm (FLUX). Olen selle viguriga igati rahul. Täidistraati on erinevat kasutatud ja mõni on hea ja mõni mitte eriti. Ausalt öeldes ei ole markeeringuid vaadanud ja ei tea, mis traate olen kasutanud. 
  Laialdaselt on müüa traati markeeringuga E71T-GS , tootekirjelduses on natuke küsimusi tekitav koht: 
Flux-südamikuga keevitustraat E71T-GS on mõeldud õhukeste tsingitud süsiniku ja vähelegeeritud terase lehtede keevitamiseks ilma kaitsegaasideta kõigis ruumilistes asendites. Flux südamiktraat, ülekattega, ühekäiguliseks keevitamiseks.
   Ma üldiselt ei keevita öhukesi plekitükke, mõnikord on päris paksu rauda saanud kokku lasta. Ja mitte ühekäigulise õmblusega. 
Kas on kellelgi mingeid soovitusi täidistraadi valikuks? 
Vasta

Ma suht algaja keevitaja nagu sinagi ilmselt. Nende traatidega on selline teema, et kui leiad ühe firma mis sulle väga hästi sobib siis osta seda aga neid pakkujaid tegelikult väga palju ei ole. Tegelikult GS pole aga reguleeritud standard, GS on tootja oma spetsifikatsioon mis igal ühel võib erinev olla. E71T-GS traat tavaliselt pole mõeldud üle keevitamiseks, ehk siis pead ühe keevisekihiga hakkama saama. Point on selles, et kui üle keevitad võib keevis liiga tugev saada ja võib hapraks minna. Vot ei tea palju see reaalsuses loeb, eks sõltub sellest mida keevitad kui E71T-11 traadiga võid ca 3 kihti peale keevitada no ja siis on E71T-08 traat millega võid lõputult üle keevitada.

Mul oli lincoln electicu traat 0.9 mm NR211 (E71T-11) ja no päris hästi sai tollega keevitatud. Oli vaja keevitada ühe bensiinipaagi kinnitusi mis olid üliõhukesest plekist 0.9 mm traat osutus liiga paksuks ja siis ostsin k-rautast mingit hiina E71T-08 märgistusega 0.8 mm traati ja mega hästi sain bensiinipaagi keevitatud aga kui proovisin jämedamat metalli keevitada no krt ei saa kuidagi tehtud. Lincoln electicu traat sai otsa ja no sellest ajast pole ma täidistraadiga väga keevitanud. Olen elektroodiga teinud. Mul riiulis on üks rullike Deca 0.9 mm traati aga pole jõudnud toda proovida.

Sai nüüd väga tark mis niiväga tark tegelikult ei ole aga ehk on abi ?
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 5 külali(st)ne