Tehnoülevaatusel käimise kord muutub

Lähimast remondikohast kaugemale sõitmiseks tehti ju mõned aastad tagasi seadusemuudatus. TÜV mitteläbimise korral saab 1 kuuks kehtiva TÜV, mille üks eesmärke ongi justnimelt selliste vahel vajalikele teise riigi otsa või saarele remondikohta sõitmise võimaldamine. Kui enne vastavat muudatust võis ehk Politsei silma kinni pigistada kui remondikoht on tõesti Tartus ja auto hetkel Tallinnas, siis nüüd kui vastav 1 kuu sõiduõiguse võimalus on tehtud, siis tõenäoliselt "vanamoodi" enam olukorda ei päästa.

Juhul kui on hirm, et TÜV minnes pannakse sõidukile sõidukeeld eriti ohtliku vea tõttu, siis on niikuinii treilat, konna vms. transporti vaja ning ongi hea, et TÜV käimine välistas enda ja kaasliiklejat ehku peale ohtu seadmise. Lisaks TÜV tegemiseks kuluv raha kaalub kindlasti igatepidi üle eelpool toodud trahviohu ja sellega kaasneva närvikulu. Igaks juhuks veel, et võimalik salaplaan TÜV jaoks kuluva potentsiaalse raha vahelejäädes "kohapeal trahviks maksta" tasub ka kindlasti tänapäeval Eestis ära unustada.
Vasta

Värskeim kogemus ilma ülivaatluseta sõidust - urgitsesin hiina luaz-i augusti lõpus Jõgeva tagant talvehoiust välja ja veeresin kilulinna. Plaan oli septembri alguses esimesele ülivaatlusele veereda ja teha seda maakohale lähimas, noh kohaliku elu toetamise võtmes võinii. Aga juhtus sedasi, et tuli kiire vajadus Randvere teelt ühe teise liikuri jupstükk üleskorjata ning majaeest sel hetkel muud haarata polnud, kui ilma ülivaatluseta asi. Veeren siis keset taunode eesti maailmameistrivõistlust liiklemises Pirita suunas ning väldin 50 alas alla 40 kilomeetrise tunnikiiruse harrastajaid. Olles ise igati teadlik, et eelnevalt sõitsin mööda Ukraina saatkonna eest väljakeeranud elektrilisest patrullsõidukist. Mille värvilised tuled lülitati sisse ning peatusin vahetult peale Narva mnt ristumist Pirita teega. Küsiti, et miks mitu korda sõidurada vahetasin. Sain vastata, et sõidan ülivaatlusele. Siis päriti, et kuhu ja selgitasin oma nägemust kohaliku ettevõtluse toetamisest, mis laideti maha ning uuriti, et mis autol viga, et veebruarist saati pole kannatanud minna. Soovitasin tutvuda liikluskindlustuse poliisi kuupäevaga, enne mida polnud asja eelmisest oktoobrist liigutanud. Sooviti head reisi. Ma ei hakanud saatust narrima ja veeresin sihtpunktile lähimasse teeninduspunkti. Järgmisel päeval käisin veel tehnilise passiga ka tiiru läbi.

Vastupidine juhus sellest aastast. 
Korralik auto sõideti puruks. 
Tegin kindlustuse järgmisele, mõned kuud ilma ülevattuseta sõiduautole. Läksin linnapeale omi asju ajama...vastutulev värviline tegi tagasipöörde ja peatas mu. Mölisesin mis ma mölisesin, 80 € tehti ära. Kiitles veel, et nii politsei veel peast ei ole, et peaksin treileri järgi kutsuma Sad
Vasta

(30-09-2024, 12:30 PM)ZIL 131 Kirjutas:  Vastupidine juhus sellest aastast. 
Korralik auto sõideti puruks. 
Tegin kindlustuse järgmisele, mõned kuud ilma ülevattuseta sõiduautole. Läksin linnapeale omi asju ajama...vastutulev värviline tegi tagasipöörde ja peatas mu. Mölisesin mis ma mölisesin, 80 € tehti ära. Kiitles veel, et nii politsei veel peast ei ole, et peaksin treileri järgi kutsuma Sad

Peavad kinni - ütled, et oled teel ülevaatusele. Teevad trahvi ära, sõidad otse edasi ülevaatuspunkti. Kukud läbi vms, aga lehe viid politseisse, netti läheb märge ka. Trahv tühistatakse.
Ei toimi hilisõhtul ja öösel jne.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne