Postitused: 1,295
Teemad: 1
Liitus: Oct 2019
Maine:
24
04-03-2023, 15:14 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-03-2023, 15:14 PM ja muutjaks oli
Aare R..)
See pimestamine on vast rohkem nende autode teema, millel on hõõglambiga laternasse Xenon pandud. Tõsi küll, ei ole vähemalt teadlikult näinud ise paugaldatud LED-idega autosid, seega selle koha pealt jään vastuse võlgu.
Postitused: 654
Teemad: 5
Liitus: Aug 2021
04-03-2023, 15:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-03-2023, 15:24 PM ja muutjaks oli
deus.)
Need saksa H4 asjad... Pole see aasta vaadanud aga eelmine aasta veel olid nad kasutatavad ainult kindlate mudelitega ja kaasas pidi olema eraldi sert paberkujul politseile näitamiseks.
H4 isiklikult pole kasutanud aga HB4 saab küll ilusti lõikejoonde, kuumpunkt on natukene lahjem kui niidiga aga mitte väga oluliselt. Oleneb laternast ka, mul murtakse klaasiribidega valgus paika, reflektoriga murdmisel nii hästi ei tööta, luubiga toimib OK'lt
Sõidan juba 5 aastat LED'ga ja ei pimesta kedagi ehk siis peotäis pirne läbi testitud ja nurka visatud sobimatuse tõttu. Testitud siis ülevaatusel kasutatava ekraaniga sõbralikus ülevaatuspunktis koos asjahuvilistega ja lisaks seinal luxmeetriga jne, mitte aind silma järgi papitükil meetri kaugusel autost.
Postitused: 233
Teemad: 0
Liitus: May 2016
Maine:
2
03-10-2024, 09:35 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-10-2024, 09:46 AM ja muutjaks oli
Mihkus.)
H4 LED on hulka parem ost kui igasugused sarnase hinnaga halogeenid.. Halogeeniga pimestas oluliselt rohkem millegipärast, eriti hull oli olukord Osrami Night breakeritega. Mõttetu ost, sõita nendega ei näinud, kraavid pimedad ja vastutulija pimestatud
Dawn Knight ja 4300k on võtmesõnad
Ainuke häda on nende pirnide illegaalsus, samal ajal kui kõik LED matrix,LED xeon jne pimestavad oluliselt rohkem
Postitused: 3,688
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
36
Olles kord LEDe proovinud ja
ära põlanud, siis küsin: mille põhjal saab väita, et mõni LED ei pimesta?
On ehk pilte valgusvihu võrdlusest seinal nagu ma tegin?
"Vastutulijad ei vilguta" ei ole muidu suurem asi mõõdik.
Pildilt vaadates on viidatud LEDd samasugused paari punktallikaga valgustid nagu kõik muud LEDd:
https://www.google.com/search?q=dawn+knight+led
(kui otsingul klikkida veel "pildid")
...ja ma ei mõista, miks peaks nendega hõõglambile disainitud reflektor ühtäkki teisiti tööle hakkama kui muude sarnaste LEDde puhul. Sest probleem on ju see, et hõõglambi reflektor on disainitud hajutatud homogeensele valgusele, LED omadus on aga anda valgust koondatud täppidena.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 217
Liitus: May 2005
Maine:
5
Nii Osramil kui Philipsil on olemas erinevad led pirnid. Ilmaselt mingitel turgudel on nad suutnud need asjad legaalseks saada kuna muidu ei tasuks see arendustegevus ära. Philips ultinoni 9000 seeria pirnidel on led aetud võimalikult hõõgniidi suuruseks, et asja fookusesse saada, nad on ainult 18 w . ja väiksema võimsusega ledil on ka jahutus parem mis kajastub tööeas 9000 sarja pirnidel on 5000 tundi ,madalama sarja omadel 1500 ja 2000 tundi elueaks.Philipsi kodulehel on pikalt ja laialt nendest kirjutatud.Üks vene mees on neid mõõtnud igat moodi youtubes on neid võimalik vaadata. Eks see tõde on kuskil vahepeal ,legaalsus on muidugi teine teema ,ise panin xenonitesse otse ühendatavad pirnid ja lähituli läks oluliselt paremaks, kaugtulel on teised toetavad tuled lisaks nii et kurta ei saa.
Postitused: 233
Liitus: May 2016
Maine:
2
Ma olen ka siiani arvanud, et halogeen on alati parem kui LED just sellepärast, et halogeen on ideaalne valgus
Ilmselt on valgusvihk natuke erinev, sest LED klots on suurem, ei ole täpselt sama suur nagu halogeenil. Need kallid hõõglambid on tihtilugu väiksema hõõgniidiga, et natuke eredamalt hõõguks