Garaazi kütmine

Off. Pildid: mobla foto suurus on foorumi jaoks liiga suur. Termopildi maht jääb alla selle piiri.

Tavapilt tasub teha väiksemaks: näiteks windoosas muuta pikima külje suuruseks 1000 pikslit.

A:

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

(07-12-2024, 19:34 PM)muska71 Kirjutas:  Kummaline see,et mobla tavalisi pilte ei lubata siia panna,aga termopildid sobivad....

Selle pildi maht on vaid 24 kilobaiti. Moblapildid on mitu mega või isegi giga.
Leidsin faili max. suuruse kohta värsket infot; https://forum.automoto.ee/showthread.php...id568073
97. postitus selles teemas.
1 megabait siis on lubatud jpg piltidele.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(07-12-2024, 15:41 PM)Naabrivana Kirjutas:  Küsimus, kas keegi pelletikaminat kasutab oma töökoja-garaazi kütteks?

9kw pelletikamin alates 1000€ vs Hiina diiselpuhur 8kw 120-160€....
Täna just sättisin paika köögi ja san ruumide lisakütte Hiina diiselpuhuri. Tuppa puhutav õhk 90 kraadi, korstnasse minev 200 kraadi. Sellele panen järgmistel vabadel päevadel 12 ribi malm radiaatorit vahele, saab sealt ka enamuse soojust tuppa
Vasta

Liitris diislis on 11kw kusagil. Palju teil Õhupuhuri meestel reaalne tunni kulu ka on, saab kasuteguri teada. Lubatakse jh 400g tunnis aga siis ei tule elu sees 8kw.
Vasta

Nii pelletiga kui diiselkütusega sooja tehes ei tasu unustada , et vajalik on soojustatud metallkorsten , õli / diiselkütusega küttes on tahma rohkem kui pelletiga küttes , pisiasi kuid ei saa tähelepanuta jätta , ilmselt on diiselpuhur äkilisem ja hakkab kiiremini sooja andma , valikuid ja mõttekohti jagub .
Vasta

(08-12-2024, 22:26 PM)huvi5 Kirjutas:  Liitris diislis on 11kw kusagil. Palju teil Õhupuhuri meestel reaalne tunni kulu ka on, saab kasuteguri teada. Lubatakse jh 400g tunnis aga siis ei tule elu sees 8kw.

Eks need tegelt 5kw on, olgu jutt kui ilus tahes. Aga kui summutist väljuv soojus ka ära võtta, võiks 8kw välja anda küll....
Vasta

Veltroni ahjuga kütan külma töötoa loomulikult ette.
Aga hiinakal kestab pärast viieliitrine paak mul tublid kolmteist-neliteist tundi. Täisvõimsusel töötab esimesed kakskümmend minutit peale käivitamist.  Selle ajaga läheb radikas juba rahuldavalt kuumaks ja siis keeran võimsuse poole peale. Pole vajadust kõvemini kütta. Ruum ca180m³.
Pakaselise ilmaga (välisõhk alla -15°C) saan vajadusel paar korda selle aja sees veel Veltroni ahjuga kiirtoetust jagada.
Võimsuse arvutamisega ise ei tegele. Kes soovib, saab siit jutust andmeid võtta.

PS! Need on soojustamata ruumi andmed!!!
Sein 200mm Aeroc, kahe klaasiga kuus plastakent, täismetallväravad, laeks kaks kihti kipsi + laudis.
Vasta

Pelletikamin tundus ses mõttes hea, et suudab hoida tempi. 
Diiselpuhur 21kw(350.-€) on olemas - kütab ilusti, suudab hoida temperatuuri, lärmab palju. Veltron on samuti olemas 19kw(1800.-€)  - kütab samuti ilusti, hoiab temperatuuri on hõivatud teisel objektil. Suuruselt paras kobakas.
 Neil mõlemal keskmine 1,5-2 l/h manuaali andmetel. 
Pelletikamin (1000.-€) lubab 0,6-1,6kg/h
Õliahi (kasvuhooneahi) 9kw (1300.-€) - võtab samuti ca 2l/h  - ei hoia temperatuuri ja vajab pidevat hooldust, vanaõli leiaks jälle odavalt.
Hoone mõõdud 64ruutu, 256 kuupi, 200aeroc, lagi hetkel veel soojustamatta.
Põhi soov on see, et hoones oleks valvatud  nt +5kraadi, koguaeg.

Bensiinis peitub kiirendus - diislis vingu hais.
Vasta

Kas on mingi reaalne põhjus, miks ei saa või ei taha kasutada õhksoojuspumpa? Vaikne, ökonoomsem kui allolevad võimalused, hinnaklass suuresti sama, ei võta ruumi. 

Kui sul on sekundaarsed soojendid aeg-ajalt võtta, siis peaks õhksoojuspump olema parim ruumi stabiilse temperatuuri hoidmiseks. Ruum ju väike ka ning sellega saab õhksoojuspump kenasti hakkama. 

Pelletikamin hoiab küll temperatuuri, kuid kipub olema kapriisne voolukatkestuste korral. Kas oled valmis seda iga paari päeva tagant puhastamas käima kui ennast kohal ei ole ja ruumi vaja soojana hoida?
Vasta

(08-12-2024, 22:37 PM)edvard Kirjutas:  Nii pelletiga kui diiselkütusega sooja tehes ei tasu unustada , et vajalik on soojustatud metallkorsten , õli / diiselkütusega küttes on tahma rohkem kui pelletiga küttes , pisiasi kuid ei saa tähelepanuta jätta , ilmselt on diiselpuhur äkilisem ja hakkab kiiremini sooja andma , valikuid ja mõttekohti jagub .
Räägi seda mida tead...Kui sul on KVALITEETNE diiselküte ja piisavalt hapniku siis on nii katel kui korsten puhtad ja puhastada ei ole seal mitte kui midagi,katel sees punakas ja korsten puhas!Kui on mingi solk küte siis jah nühid iga paari kuu tagant...Pelleti puhul on normaalse kütmise juures tuhk igal pool,kui põlemine ei saa piisavalt õhku mingil põhjusel siis on kõik kohad musta tökatit täis...
Vasta

(09-12-2024, 08:29 AM)Naabrivana Kirjutas:  Hoone mõõdud 64ruutu, 256 kuupi, 200aeroc, lagi hetkel veel soojustamatta.
Lae soojustus on väga oluline.Mul nt laes mingi 8 cm paks peno ja 100+ruutu peno sain järelturult kätte 50 rutsi eest,mul paljud asjad garaazi ehitusel niivisi pea muidu saadud.Mul kah suur osa 200 aeroc.
Vasta

(09-12-2024, 09:25 AM)Lauri_L Kirjutas:  Kas on mingi reaalne põhjus, miks ei saa või ei taha kasutada õhksoojuspumpa? Vaikne, ökonoomsem kui allolevad võimalused, hinnaklass suuresti sama, ei võta ruumi. 

Kui sul on sekundaarsed soojendid aeg-ajalt võtta, siis peaks õhksoojuspump olema parim ruumi stabiilse temperatuuri hoidmiseks. Ruum ju väike ka ning sellega saab õhksoojuspump kenasti hakkama. 

Pelletikamin hoiab küll temperatuuri, kuid kipub olema kapriisne voolukatkestuste korral. Kas oled valmis seda iga paari päeva tagant puhastamas käima kui ennast kohal ei ole ja ruumi vaja soojana hoida?

Kui ruum soojustatud, siis on sel jumet.
Hõreda laega huugab õ.s.p. pidevalt 100% peal ja suure kubatuuri puhul ei tule kindlasti kütmisega enam toime samal ajal, kui diislilt kasutav Veltron suudab pause ka pidada. Garaaži või töötuba saavad soojustuse poolest vähesed elumajaga võrrelda  Wink
Vasta

(09-12-2024, 10:27 AM)muska71 Kirjutas:  
(09-12-2024, 08:29 AM)Naabrivana Kirjutas:  Hoone mõõdud 64ruutu, 256 kuupi, 200aeroc, lagi hetkel veel soojustamatta.
Lae soojustus on väga oluline.Mul nt laes mingi 8 cm paks peno ja 100+ruutu peno sain järelturult kätte 50 rutsi eest,mul paljud asjad garaazi ehitusel niivisi pea muidu saadud.Mul kah suur osa 200 aeroc.

Lagi saab oma ca 30cm puistet peale, kuid hetkel on aja taha jäänud asi. Vill on maja kõrval, kuid pole jõudnud masinat rentida ja peale puhuda.

Vasta

(09-12-2024, 12:33 PM)Naabrivana Kirjutas:  
(09-12-2024, 10:27 AM)muska71 Kirjutas:  

Lagi saab oma ca 30cm puistet peale, kuid hetkel on aja taha jäänud asi. Vill on maja kõrval, kuid pole jõudnud masinat rentida ja peale puhuda.

Reaalne loomkatse 100-ruuduse külma pööninguga majaga vs kõik muud elus ehitatud lahendused. Aastal 2024/25 ma välistan vahelael kõik muu peale PURi! Jah, probleem on müratõke ehk õhukesele PURi kihile võiks kihi liiva peale saada, on ka tuleohutu! Aga 100-ruudusele 9-10 cm lahtist poori (ogaplaatfermi paksus), NULL tõmbepilu kuskohast soe õhk uttu saaks tõmmata ehk tohutu soe toas jne. Kohe peale PURimist oli vaja vendiga tegeleda. Kuna seal pole ka teisel korral kondamise müra häda, on vaid keskel käiguteedel hõre põrand. Ligilähedane on ka EPS 10-sendine lahendus purgivahtudega liimides aga kahtuseuss jääb et IGASSE müüripalgi pilusse jne vaht ikkagi ei jõudnud. Lisaks tekitab PURimine sändvitsi koos selle lahenduse ülima jäikusega! Asi, mida mitte üks teine lahendus mitte kunagi ei paku. PUR vahelaes teeb hoone täiesti naginavabaks.
Vasta

Eks materjalid valib igaüks ise ja suuresti tehakse see valik tasku sisu põhjal. Kas puistevill pluss laudis või pur ja ventilatsioon. Kuigi pur'i kogemus puudub, kaldun arvama, et see tuleb kokkuvõttes kallimalt kätte ja samas on's seda töötuba nüüd ikka kindlasti vaja nii hermeetiliseks muuta, et ilma sundventilatsioonita seal enam toimetada ei saa... (???).
Vasta

(09-12-2024, 13:51 PM)Janka Kirjutas:  Eks materjalid valib igaüks ise ja suuresti tehakse see valik tasku sisu põhjal. Kas puistevill pluss laudis või pur ja ventilatsioon. Kuigi pur'i kogemus puudub, kaldun arvama, et see tuleb kokkuvõttes kallimalt kätte ja samas on's seda töötuba nüüd ikka kindlasti vaja nii hermeetiliseks muuta, et ilma sundventilatsioonita seal enam toimetada ei saa... (???).

Õige ja töötoas vaja ka hingata endal ja leegiga kütmine vajab samuti hapnikku...Ja see kallis pur+ vent,et mis see kõik maksma läheb?...
Vasta

Purri hinnad
Vahupoiste PUR vahu ruutmeetri hinnad:
  • Avatud pooriga PUR vahu ruutmeetri hind al. 90 eurot/m3 +km
  • Suletud pooriga PUR vahu ruutmeetri hind al. 190 eurot/m3 +km

Arvestuslikult kulub sinna ca 19-20kuupi.  See villa kogus on hetkel käes hinnaga 450.-€

Vasta

No nii , jälle targem , minu kogemus diiselküttel ahjuga on Ikarus bussi kütteseadmest , see tossas küll , tore kui nüüdse aja diislipõletid puhtalt põletavad .  Pelletikamin , seal on valikud , kui on suur põlemiskamber ning suur tuhasahtel toimib nädala kindlasti et midagi pole vaja teha .
Vasta

Ma ka ikkari geroga 40aastat kütnud ja peale müra ei kaeba millegi üle,nüüd tegin ta lpgle ümber ja töötab edasi.Naftaga andis nats rohkem sooja.Garaaz muidugi pisike 10x5x2,7meetrit.Seinad tuhaplokk ja lagi u 20cm saepuru ja lubja segu.Nurgas vana saunaahi ja 11ribi radikaid seinas pikema nokitsemise jaoks.
Vasta

(09-12-2024, 18:34 PM)edvard Kirjutas:  No nii , jälle targem , minu kogemus diiselküttel ahjuga on Ikarus bussi kütteseadmest , see tossas küll , tore kui nüüdse aja diislipõletid puhtalt põletavad .  Pelletikamin , seal on valikud , kui on suur põlemiskamber ning suur tuhasahtel toimib nädala kindlasti et midagi pole vaja teha .
Ma kahjuks ei tea ikaruse gerost küll midagi,aga võtame võrdluseks lääne analoogi webasto,no see küll ei tossa...No tossab,aga tossuks on hallikas õiget värvi põlemisjääk ja ka ei tea,et keegi webastot iga aasta autolt eemaldaks,et tahma seest puhastada.

Meenus,et webastotele pakutakse erineva tootlikkusega küttepumpasi ja olen kuulnud,et kui liiga võimas tootlikuse poolest panna siis ka must toss taga...Seega pakuks,et äkki ikaruse gero saab ka äkki liiga palju kütet peale?Hapniku nälg põlemisel on otsene tahma tekitaja ja ka pellet hakkab korralikult tahmama kui õhku ei anna ja ega halupuit ka teisiti ei käitu.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 5 külali(st)ne