(15-01-2025, 16:17 PM)klemm Kirjutas: Tean päris mitut kes sellist jama järgi teeb. A ma netis nägin, töötab.
Tere!
Jah, ma olen ka päris palju videosid sel teemal vaadanud ning tõesti, asi töötab! Oleks 1 või 2 videot, siis vb võiks mingi nali või veik olla, aga neid on ikka palju ja mitmest kohast erinevatelt leiutajatelt! Olles ise TPI Elektriajamite kateedrist suure vaevaga läbi veetud, võin tehnikateaduste magistrina kinnitada, et jah, nii peaks tõesti saama toota tasuta elektrienergiat eimillestki, st magnetitest tuleb see energia, tänapäeval on juba ikka väga head magnetid, püsimagnetid!
Meil koolis oli isegi Elektrimasinate kursuse töö, ma tegin kas elektrigeneraatori või elektrimootori projekteerimise, täpselt ei saanud aru, kumb oli, no ega projekteerimisest ka eriti midagi aru ei saanud, mis hindele tegin, ei määleta ...
Aga kahjuks riigid ja igasugused monopolid (Enefit MTÜ jne mis nad seal kõik on, Elektrileevi jne) ei tolereeri selliseid leiutisi.
Mul ka siin Türil üks tuttav hakkas säändset masinat tegema, käis ikka minu käest nõu ja värvilist traati jms küsimas. Pole teda ammu näinud, ei teagi, kas on juba kinnimajja pandud või vaikselt Auvere kombijaama katlasse ... vb ka pole masin veel päris vaömis saanud, maitea...