T25 suitsemine.

Tere. Sai hiljuti ostetud T25A. Kõik oleks justkui korras ,aga mootor tossab ja õli on väljalaskes.
Avaldage arvamust,milles võiks probleem olla,kas on äkki eelmise remondi ajal õlirõngad valepidi pandud.
Eelmise omaniku väitel tehtud remont mitte väga ammu,mille käigus vahetatud silindrid ,kolvid,rõngad 
silindripead.Suitsema võib vist ka ajada peetis pihustid,aga see ei seleta õli väljalaskes.
Vasta

Pigem õlirõngas ei toimi või on koostades ära lõhutud vms. Rõngad ei maksa suurt midagi, võta laiali ja kontrolli üle. Enda käejärgi üle käid siis vähemalt tead kuidas tehtud on.
Vasta

(22-01-2025, 20:31 PM)urulooki Kirjutas:  Sai hiljuti ostetud T25A. Kõik oleks justkui korras ,aga mootor tossab ja õli on väljalaskes.
...
Suitsema võib vist ka ajada peetis pihustid,aga see ei seleta õli väljalaskes.

Põlemata kütuse suits ja kärssava õli suits on ikka väga erinevad asjad. Erinev värv, erinev lõhn.

Õli summutis on rõngaste teema. Või on hülsid mõõdust väljas. Või on mõni rõngas katki. Või on remonti teinud tegelane suutnud mingi muu katastroofi korraldada kokkuladumise käigus.

Kui õli segab, siis tuleb lahti võtta ja korda teha. Muu hulgas kontrollida rõngaste liibuvust!
Vasta

Mul sarnane mure. Pole viitsinud lahti võtta ja vaadata, ise arvasin, et äkki on kolvil rõngad kinni? Mul seisab juba mitmendat aastat, pole viitsinud käivitada. Muidu käima läheb aga haiseb kui vana kurat

Kas tõesti võib kolvirõngas katki ka minna? See ju lõhub silindri ka ära
Vasta

D21 mootoril jäävad õlirõngad väga kergesti kinni kui talvel mootorit korralikult soojaks ei lase minna ja madalatel pööretel plödistada. Ilmselt nii just juhtunud ongi.
Vasta

Tere. Täna sai uued rõngad ostetud. Komplektis on 3 tavarõngast ja 2 õlirõngast. Õlirõngaid vaadates tundub.et neid
ei saagi valepidi panna,nad on mõlematpidi ühesugused. Aga tavarongaid annab küll valepidi panna.Tavarõngal on 
ühel pool pisikene aste või väljalõige,kuidas keegi ütleb. Minumeelest peaks see aste olema allpool.(parandage ,kui
eksin).Ja millegipärast on üks rõngas nö haljas ja teised kaks karastatud ehk tumedad.Kas käib see haljas alumiseks?
Vasta

Т-25 поршневые кольца установка 
Selle otsingu esimese vaste vaatasin ära, pole astmega rõngast ega kahte õlirõngast ühes silindris. Vaata teisi , siis ehk tulevad ka sinu rõngad välja kuidas panna.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(23-01-2025, 19:48 PM)urulooki Kirjutas:  Tere. Täna sai uued rõngad ostetud. Komplektis on 3 tavarõngast ja 2 õlirõngast. Õlirõngaid vaadates tundub.et neid
ei saagi valepidi panna,nad on mõlematpidi ühesugused. Aga tavarongaid annab küll valepidi panna.Tavarõngal on 
ühel pool pisikene aste või väljalõige,kuidas keegi ütleb. Minumeelest peaks see aste olema allpool.(parandage ,kui
eksin).Ja millegipärast on üks rõngas nö haljas ja teised kaks karastatud ehk tumedad.Kas käib see haljas alumiseks?

Õhtust!
Kuigi ma sellest rõngaste isanda teemast midagi ei tea, siiski soovitan pigem panna halja rõnga kõige peale, sest ilmselt on see kroomitud. Muidugi on tore, et teatud seltskond arvab, et just AM voorumist saab ainuõige vastuse kõikidele maailma mõistatustele, aga tegelikult oleks vb mõttekas kasutada ka muid suvalisi internetiotsinguid ja oh seda imet - saab ka sedasi vastuseid oma kmhh ... küsimustele
Vasta

(24-01-2025, 00:50 AM)kass Kirjutas:  Õhtust!
Kuigi ma sellest rõngaste isanda teemast midagi ei tea

Kas sa ei jõudnudki laevale? Kirjutasid siia midagi üliolulist?  Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=_axL3nU5j4o

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Kui jäi kaugeks, siis proovin veelkord:

https://www.youtube.com/watch?v=uXpQ2-CJJWs

Tema tuli, proovis, ei sulandunud vaatamata sellele, et lugu iseenesest on viimasepeal.
Loodetavasti mõistad sõnumit. Siin on elu väga mitmekihiliseks muutunud.

Vasta

(25-01-2025, 05:48 AM)Marko Kirjutas:  Kui jäi kaugeks, siis proovin veelkord:

https://www.youtube.com/watch?v=uXpQ2-CJJWs

Tema tuli, proovis, ei sulandunud vaatamata sellele, et lugu iseenesest on viimasepeal.
Loodetavasti mõistad sõnumit. Siin on elu väga mitmekihiliseks muutunud.

Hommik!
Ega ma eriti terane tegelane ju ei ole ja sestap ma sõnumit päris läbi ei hammustanud, niipalju muidugi saan aru, et olen jälle halvasti käitunud ja mõttetut spämmi tootnud, väga vabandan!
Aga ehk saaks veel ühe, kolmanda vihje, võiks isegi lausa lahtise tekstiga anda?!
Muidu head lood, eriti esimene meeldis mulle. Ja kohe kohe stardime Türilt Viljandisse ja sealt edasi Mulgi valda, kus saan jälle minna metsa seenile...
Olulised postitused pole minu teema, selleks on siin teised, no näiteks Sina ise, Marko ... Mina tahaks siin kuulda ja lugeda rohkem seda " I want to hear some noise... ", mitte Teie akadeemilisi olulisi sõnumeid!
Vasta

(23-01-2025, 19:48 PM)urulooki Kirjutas:  Tere. Täna sai uued rõngad ostetud. Komplektis on 3 tavarõngast ja 2 õlirõngast. Õlirõngaid vaadates tundub.et neid

Kas pakil juhendit peal pole? Nii vähe palju kui olen vahetanud siis ikka juhend kaasas olnud.  Osadel rõngastel kiri peal  osadel aste, õlirõngaid samuti erinevadi olnud.
Vasta

(27-01-2025, 11:30 AM)kylminaator Kirjutas:  

Kas pakil juhendit peal pole? Nii vähe palju kui olen vahetanud siis ikka juhend kaasas olnud.  Osadel rõngastel kiri peal  osadel aste, õlirõngaid samuti erinevadi olnud.

Illustratsioon rõnga profiilidega (laenatud mujalt, ei ole T258 spetsiifiline)
tn_600_R1014900A.jpg (600×600)
Haljas tõenäoliselt ülemine surverõngas (ja tal peaks ülemine välimine serv faasitud olema), alumised 2 on jah ühesugused (tavaliselt).
Vasta

Tuleb meelde et Viljandi EPT sai partii mittekvaliteetseid rõngaid-hülsse (hr Pantaloni andmetel) ja sokutas neid siia-sinna ära. Võibolla oli seda mootorit kunagi nende sotsialismiaegsetega remonditud? Mul peaks kusagil kastis mootorijagu neid alles olema, võimalik üle mõõta. Kui tuli tahtmine omale mahakantud T-16 korda teha,
Vasta

Tere.Rõngaste peal ei ole mingit märget,kumb pool käib ülespoole.Lihtsalt märge HBR ,mis on vist lihtsalt firmanimi. Ja mingit juhendit ei ole.
Tegelikult tekkis üks küsimus veel. Varuosi otsides kohtab toodetel peal märget -Vana tüübi -Uue tüübi. Millal muutus vana tüüp uueks
ja kuidas sellest aru saada ,et on uus tüüp.Omal masin aastast 94 ,äkki on siis uus tüüp,silindripead on igatahes küünaldega.
Vasta

Uuematel rõngastel on märk "top" ja see läheb ülespoole,
Vasta

(27-01-2025, 18:46 PM)urulooki Kirjutas:  Tere.Rõngaste peal ei ole mingit märget,kumb pool käib ülespoole.Lihtsalt märge HBR ,mis on vist lihtsalt firmanimi. Ja mingit juhendit ei ole.
Tegelikult tekkis üks küsimus veel. Varuosi otsides kohtab toodetel peal märget -Vana tüübi -Uue tüübi. Millal muutus vana tüüp uueks
ja kuidas sellest aru saada ,et on uus tüüp.Omal masin aastast 94 ,äkki on siis uus tüüp,silindripead on igatahes küünaldega.

Uut tüüpi kolvid on sobiva lõikega, et saaks paigaldada eelsüüteküünal otse silindrisse. Selleks vajalik ka silindripea vahetus. Muud erinevust neil ei ole. No on ka 4 ja 5 rõngaga kolbisid. 5 rõngat on tegelikult päris originaalne variant aga veneajal suures tootmihoos kaotati see 5. rõngas ära ja seetõttu valdav enamus mootoreid on 4 rõnga soonega kolbidega. Ma ei tea kas 4 rõngaga uusi kolbe üldse enam toodetakse. Osadele meeldib see, et on 5 rõngast teistele mitte. Kui mina vahetasin kolbe siis panin kõik 5 rõngast ja mootor käib väga puhtalt. Veebis kirjutatakse 5 rõngast kulutab rohkem mootorit... ja siis nad jätavad selle kõige alumise õlirõnga panemata. Samas silindrid kuluvad nende 4 rõngaga ovaalseks ja nii palju, et lõpuks on lahti võttes mootori kokku panemine väga raske või sisuliselt võimatu. Kas 5 rõngaga juhtub sama, seda ma ei tea aga targemad kindlasti teavad.

Ma viimati ostsin kolvirõngaid oli karp kaasas ja karbi peal vist oli ka juhend. Olid ka vist HBR ja see HBR pidi üles poole jääma.  Kroomitud rõngas kõige ülemiseks.
Kuskil kuuri all peaks karp veel  alles olema, kui homme aega teen pildi.
Vasta

Vaatasin oma karbi üle, ei leidnud juhist. Pane HBR kõigil õrngastel üles poole ja nii võiks olla õige.
Vasta

(25-01-2025, 04:43 AM)Marko Kirjutas:  
(24-01-2025, 00:50 AM)kass Kirjutas:  Õhtust!
Kuigi ma sellest rõngaste isanda teemast midagi ei tea

Kas sa ei jõudnudki laevale? Kirjutasid siia midagi üliolulist?  Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=_axL3nU5j4o

Tere!
Teeksime siis ühe vahekokkuvõtte lihtsa lausega ja vb ksf! Marko lisab juurde  veel ühe olulise, temaatilise ja meeleoluka muusikapala...

Paneme rõngad nii, et heleläikiv rõngas on ülemine ja kirjad rõngastel on üleval pool!
 (vb on arusaadav, kuigi päris lihtlausega välja ei mänginud?  Sad )
Markole veel selgituseks - ei ole ülioluline post...
Vasta

(31-01-2025, 21:57 PM)kass Kirjutas:  Paneme rõngad nii, et heleläikiv rõngas on ülemine ja kirjad rõngastel on üleval pool!
 (vb on arusaadav, kuigi päris lihtlausega välja ei mänginud?  Sad )
Markole veel selgituseks - ei ole ülioluline post...

Sa võid susiseda, aga küsimus on vastamata - kuidas panna astmega rõngas? On ainult ksf maaksi pilt. Keegi võiks vähemalt kinnitada, et nii ongi õige. Ka sina, kass!
Mul on viimasest koostamisest aastaid möödas ja Googlet usaldan veel vähem kui ennast....

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 4 külali(st)ne