01-04-2025, 20:26 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-04-2025, 20:27 PM ja muutjaks oli vootele.)
Antud juhul on "ilma suunata otse" anomaalia, mida ei peaks olema. Vasak suund ainult külvab segadust.
(01-04-2025, 21:13 PM)tõnn Kirjutas: Sinule on see jah, otse sõit või mis iganes 1, 2, 3 mahasõit.Liikluse sujuvuse ning vastastikuse viisakuse mõttes on väga oluline näidata suunatuld ringliiklusega ristmikult maha sõites - sõltumata selles, et enda jaoks võib see tunduda otse sõitmisena. Põhjuseks on see, et vähemalt eesti liikluskorraldus on selline, et ringristmikule sõitvatele juhtidele on paigaldatud anna teed märk ja mööda ringi liikumine on OTSE sõitmine sõltumata rooli asendist. Lisaks seaduse järgimisele on sellel suunamärguandel ka oluline tähendus olukorras, kus ringile sõitu ootab juht, kes seaduse järgi peab andma teed ning lähtub sellest, et suunamärguande puudumisel on ringil seaduse järgi kavatsus liikuda mööda ringi edasi.
Kuid minu, ehk vastu tuleja jaoks on selline juht järjekordne lammas kes oma käitumisega pidurdab liiklusvoogu kuna mina eeldan, et kui ringil olev juht ei näita suunda siis ei välju ta ringilt. Järelikult pean mina seisma jääma ja teed andma.
Kui sa näitad suunda ringilt väljudes siis saan ka mina sõita ringile ilma seisma jäämata.
(01-04-2025, 23:01 PM)Jesper Kirjutas: Usun et said aru küll, mida ma tegelikult mõtlesinEi ole vaja jauramise pärast jaurata.
(02-04-2025, 08:56 AM)vootele Kirjutas: Kui üks indiviid leiutab tavalisest erineva süsteemi (mis siis et enda arvates loogilise) ja asub seda praktiseerima, siis see on segaduse tekitamine. Teised ju ei tea, mida tähendab vasak suund enne ristmikku - minu jaoks tähendab see kukuud, kes ei õppinud autokoolis liikluseeskirja selgeks.Ma elukoha tõttu olen aeg-ajalt sunnitud kasutama "TPI ringi" ja seal on ikka aeg-ajalt igasuguseid asju nähtud. Paraku on ühed kõige sagedasemad "anomaaliate" põhjustajad õppeautod.
(02-04-2025, 09:40 AM)maaks Kirjutas:Kusagil tuleb ka liikluses harjutada olukordi, mis reaalses elus ette tulevad.(02-04-2025, 08:56 AM)vootele Kirjutas: Kui üks indiviid leiutab tavalisest erineva süsteemi (mis siis et enda arvates loogilise) ja asub seda praktiseerima, siis see on segaduse tekitamine. Teised ju ei tea, mida tähendab vasak suund enne ristmikku - minu jaoks tähendab see kukuud, kes ei õppinud autokoolis liikluseeskirja selgeks.Ma elukoha tõttu olen aeg-ajalt sunnitud kasutama "TPI ringi" ja seal on ikka aeg-ajalt igasuguseid asju nähtud. Paraku on ühed kõige sagedasemad "anomaaliate" põhjustajad õppeautod.
Levinud anomaaliad on vasak suund, parema suuna sisse lülitamine reavahetuseks ENNE mahasõitu (et siis alles järgmisest maha sõita) - oinad ma ütlen
(01-04-2025, 20:17 PM)Jesper Kirjutas: Ringteel vasakule suuna näitamine on väga tervislik, näiteks Tondi tänaval kõik uhavad ju ilma suunata otse, niiet kui tahad päriselt vasakule saada, siis tuleb see vastutulijatele üllatusena ning siis on juba loto, et kas instas oli parajasti midagi huvitavat või mitte. Tsikliga ma näitan alati ja vaikselt jääb see autoga ka külge.
Lisaks ei ole paljude autode puhul paremat suunda ringil hästi näha, vasak külg on vastutulija poole ja probleemi ei teki.
(01-04-2025, 19:21 PM)vootele Kirjutas: Mind on alati pannud imestama, millise iseenesestmõistetavusega meie mail kiirust ületatakse.
Spido järgi 95-ga maanteel sõites teeb 9/10 tagant tulijaid möödasõidu ja jätkab +10 +20 või ka rohkemaga. Vahel on ka tore neid ka närvi ajada muidugi, tehes ära kõik 70 alad piinliku täpsusega.
...
(02-04-2025, 10:58 AM)indreksirk Kirjutas: teiseks võib juba keegi olla parempoolsel rajal (näiteks Sõpruse pst poolt lähenev ja kiirem juht, kes näeb vaba rada või tagaliikuv ja veidi varem sõidurada vahetav juht) ja kolmandaks võib teiselt poolt Ehitajate teelt paremale Akadeemia teele sõitev juht arvata, et sisemisel rajal olev juht jätkab ringil liikumist, mitte ei sõida Akadeemia teele ja püüab liiklust sujuvamaks teha samaaegse ristmikule sõitmisega.
(02-04-2025, 13:22 PM)13piisab Kirjutas:(02-04-2025, 10:58 AM)indreksirk Kirjutas: teiseks võib juba keegi olla parempoolsel rajal (näiteks Sõpruse pst poolt lähenev ja kiirem juht, kes näeb vaba rada või tagaliikuv ja veidi varem sõidurada vahetav juht) ja kolmandaks võib teiselt poolt Ehitajate teelt paremale Akadeemia teele sõitev juht arvata, et sisemisel rajal olev juht jätkab ringil liikumist, mitte ei sõida Akadeemia teele ja püüab liiklust sujuvamaks teha samaaegse ristmikule sõitmisega.
Postitama pani mind aga antud ristmikust rääkimine: seal muudeti mu meelest paar aastat tagasi liikluskorraldust (?) ja linna poolt mööda Sõpruse pst-d teises reas tulijale on ette nähtud mahasõit ainult Sõpruse pst-le ehk terve ringi läbimine.
Tsitaat:16) märgid 53 „Sõidurajad ja -suunad” näitavad rööbasteta sõidukite sõiduradade arvu suunavööndi või kogu tee laiuses kuni lähima ristmikuni või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohani ning ristmikul või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohal kohustuslikku sõidusuunda igalt rajalt.
(02-04-2025, 14:00 PM)Jesper Kirjutas: See on jälle üks huvitav teema, et kas liiklusmärk "sõidurajad ja suunad" kohustab ka pärast pööret konkreetset rada valima? Seadust lugedes justkui ei kohusta, aga "meeskonnatöö ja spetsialistide analüüs" on viinud selleni, et tihti neid kasutatakse selliselt, nagu kohustaks.Parema käe reegliga pole ringidel midagi peale hakata - ümberreastumine (ringil ja ka sirgel teel) on manööver ja sina rida vahetades pead teistele (juba ringil olijatele) teed andma
Tsitaat:16) märgid 53 „Sõidurajad ja -suunad” näitavad rööbasteta sõidukite sõiduradade arvu suunavööndi või kogu tee laiuses kuni lähima ristmikuni või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohani ning ristmikul või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohal kohustuslikku sõidusuunda igalt rajalt.
Mina olen seda alati lugenud nii, et märk sätestab, milliselt rajalt ma tohin ristmikule siseneda, aga ei piira seda, milliselt rajalt ma väljun. Ehk siis ringi puhul võib seal parema käe reeglit arvestades ümber reastuda jms. "Tipi ringil" lähen Sõpruse puiesteelt Nõmme poole ka vasakust reast, see saba sõidab nagunii enamuses otse, ruumi jätkub kõigile.