KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

(05-05-2025, 18:16 PM)Janka Kirjutas:  Honkomees, ei oska ma soovitada midagi paremat ega nigelamat. 
Kümne aasta eest sai ostetud 47 meetrit seda materjali 34,80€ eest ja siiani pole olnud vajadust kera uuendada. Umbes pool on veel tolleaegsest ostust alles.
Ma pole muidugi mingi profitrimmerdaja ka, aga neli-kuus korda suve jooksul on ikka heina niita tarvis.

https://www.verkter.ee/trimmeri-johv-ore...250-m.html

Ma kunagi ka seda kasutasin, aga minuarsut katkes kole kergesti.
Nüüd kasutan seda ja saan hakkama, aga plätsin vaid lehtset rohtu sellega, kuivanud varsi ja peent võsa, ikka kolmenurkse kettaga
[Pilt: 49c0a09a-e5be-47e1-b1ed-9e4eb9f45b72.jpg]
Vasta

no kui kogemus Flexiblade katkemisega siis võtan sel hooajal prooviks rulli seda Terramaxi, pilt nagu lubab ka peenemat võsa või putkeid niita     
Vasta

Te ikka teate, et tootja soovitab tamiili enne muru kallale tormamist veepange visata? Liguneb, muutub elastsemaks ja ei katke nii kergesti.
Vasta

Tihti pole probleem mitte tamiilis endas vaid trimmeri poolses liig agaras etteandes. Osadel trimmipeadel saab seda reguleerida näiteks seibi panekuga trimmipeas oleva vedru alla. Mu meelest kõige parem on nii, et tamiili tuleks juurde ikkagi ainult konkreetse liigutuse tegemisel operaatori poolt. Mitte suvalisel hetkel peaga vastu maad puutudes.
Ja nagu juba siin ka mainiti, siis teine variant on valed riistad valeks tööks. Kõik mis enam muruks ei kvalifitseeru, tõenäoliselt pole sobiv materjal tamiiliga töötlemiseks. Puitunud kõrtest rääkimata. Mida kõrgemaks ja paksemaks hein läheb, seda suurem on võit õigest kettast. Ka üldises töö kiiruses. Saad ühe korraga rohkem hammustada ilma et ümber võlli mätsiks jne.
Vasta

(06-05-2025, 16:11 PM)olli Kirjutas:  Tihti pole probleem mitte tamiilis endas vaid trimmeri poolses liig agaras etteandes. ... Kõik mis enam muruks ei kvalifitseeru, tõenäoliselt pole sobiv materjal tamiiliga töötlemiseks. Puitunud kõrtest rääkimata. Mida kõrgemaks ja paksemaks hein läheb, seda suurem on võit õigest kettast. Ka üldises töö kiiruses. Saad ühe korraga rohkem hammustada ilma et ümber võlli mätsiks jne.
Eip, jõhv ikka kulub ära lühikeseks, mõni kord tuleb isegi 2 korda vastu maad koputada lõikajani pikkuse saavutamiseks. Kivid, putked jms kulutavad. Ja palun mitte ajada juttu kolmiknoaga niitmisest, see ei sobi minu tingimustesse, pole ühtlast kõrget heina vaid nt meeter nätsket plöga ja siis meeter putkeid koos pajuvõsaga, siis põllult kultiveerimisega alla veerenud kivid jne ... Lisaks on "suutäis" väiksem kui jõhviga niites.
Vasta

Minusuguse saamatu trimmerdaja jaoks on trimmeri jõhvid nagu vene viin - sama ****, lihtsalt erinevalt läikiv pakend.
Nagu ka vene viina puhul, tahaks osta kohe kõige läikivama pakendiga ja kalleimat toodet, sest see peab ju olema kõige parem. Kui ei suuda valida, siis eelistan sellist, kus on peal poolpalja naise pilt kalašnikoviga käes.
Mida eredam värv, seda parem. Mida hulknurksem, seda parem, sest ümarat kasutavad ainult dinosaurused.
Olles rulli mõne aastaga ära kasutanud, lähen poodi ja sama tootja sama rulli enam pole. Valin riiulist uue, läikiva poolpalja tädi pildiga pakendis ereda värvi ja paljude nurkadega jõhvi. Eelmisest trimmerdamisest kaua möödas, eelmise jõhviga võrdlemiseks liiga kaua - ei mäleta lihtsalt, kumb parem.
Aga vahet pole, teistele kiidan ikka, et hea jõhv sai.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Tuttav niitis kunagi teeääri ja mäletan ähmaselt, et nad kasutasid ülalkirjeldatud situatsiooni tarbeks mingit terastrossilaadset toodet, mitte plastikust putkesilitajat : )
Vasta

(07-05-2025, 13:13 PM)alfredo Kirjutas:  Tuttav niitis kunagi teeääri ja mäletan ähmaselt, et nad kasutasid ülalkirjeldatud situatsiooni tarbeks mingit terastrossilaadset toodet, mitte plastikust putkesilitajat : )

See jutt on hea ja õige, praktikas kontrollitud minu poolt. Paraku juhtus siinsamas foorumis seda tutvustades ebameeldiv lugu. Kamp isehakanud insenere kiitis tehaseinsenere ja iseendid ja mind löödi kaelani maasse sisuliselt. Oli ka purjeka taglase tuuletakistust mainitud antud juhtumi raames. Hiljem olen üritanud hoiduda erilahendusi pakkumast, kuna auditoorium on liiga tark ja iseteadlik.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(07-05-2025, 14:28 PM)Marko Kirjutas:  
(07-05-2025, 13:13 PM)alfredo Kirjutas:  Tuttav niitis kunagi teeääri ja mäletan ähmaselt, et nad kasutasid ülalkirjeldatud situatsiooni tarbeks mingit terastrossilaadset toodet, mitte plastikust putkesilitajat : )

See jutt on hea ja õige, praktikas kontrollitud minu poolt. Paraku juhtus siinsamas foorumis seda tutvustades ebameeldiv lugu. Kamp isehakanud insenere kiitis tehaseinsenere ja iseendid ja mind löödi kaelani maasse sisuliselt. Oli ka purjeka taglase tuuletakistust mainitud antud juhtumi raames. Hiljem olen üritanud hoiduda erilahendusi pakkumast, kuna auditoorium on liiga tark ja iseteadlik.
Tross vs jõhv on OHUTUStehniline küsimus. Ma ise ei kasutaks ja enda ümbruses samuti ei sooviks, et keegi kasutab, aga Viljandimaal või Petserimaal andke aga minna.
IRW@purjeka taglase tuuletakistus
Vasta

Proovisin ka trossiga niita kuid peened trossi tükid muru sees ei tundunud just kõige parem idee.
Eriti kohtades, kus lapsed paljajalu ringi jooksevad.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

....ja on ka silmaopil käidud ,inimene arvas ,et natuke teeb toa tagant ja prille ei viitsinud otsida ka,oleks ehk kinni võtnud trossikiu.

Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele  ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Vasta

Läheb lappama see teema, aga ilma prillide või maskita trimmerdab vist ainult see õige eestlane, kes veel pole millegagi vastu vahtimist saanud. 
Mulle piisas tulikavarre tükikesega silma saamisest. Ever never pole tahtmist seda korrata.
Vasta

Õige Eestlane ei keevita maskiga veelvähem trimmerdab
Vasta

Mõtlesin sama kuni silmakliiniku patsiendiks sain  Smile

Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...
Vasta

Millest isetehtud traktorile lihtsasti reevers ehitada? Ei pea teab mis tugev olema.
Olemasolevale Niva vahekastile ketirattad ja differ välja visata?

Natuke suur on, muus osas sobiks aga äkki on lihtsamat meetodit
Vasta

(08-05-2025, 16:28 PM)Mihkus Kirjutas:  Millest isetehtud traktorile lihtsasti reevers ehitada?

GAZ20 ja 21 käigukastid on sellised põnevad, et 1 hoovakesega saab edasi- ja tagasikäigu lülitada. Samas on see ka kohe aeglustav nagu ikka esimene käik autodel. Sisendvõll vajab lisalaagrit, kuna originaalis toetub teine ots väntvõlli sisse.

Vasta

See oleks küll hulka lihtsam lahendus. Ainult, et kust leida selline..
Vasta

(08-05-2025, 16:52 PM)Marko Kirjutas:  GAZ20 ja 21 käigukastid ... Sisendvõll vajab lisalaagrit, kuna originaalis toetub teine ots väntvõlli sisse.

Ja kui peaks vajalik olema, siis võlli ots on 17mm.
Ühtlasi, kui on pakkuda hukka läinud siduriketas, siis palun PS.
(korralikku ei taha lõhkuda)
Vasta

Mul ehk on.
Pikema postituse on keegi hukanud.

Vasta

Kas keegi oskaks nõu anda, kuidas kõige paremini teha vedeliksidur TZ4K14-le, millele on pandud VW mootor. Sai jäetud originasl siduritross, aga sellega VW sidurikorvi lamellide vajutamine on liiga raske. Tahaks teha vedeliksiduri, head soovitused teretulnud.

Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: Aspelund, 4 külali(st)ne