Postitused: 341
Teemad: 0
Liitus: Oct 2012
Maine:
4
Mõni aasta tagasi sai ühele tehtud.
Täpelt kõike ei mäleta enam aga survelaager sobis mingi variandi vecta oma ja peasilinder land rover.
Postitused: 4,749
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
23
Ma ristasin deutz paja ja kaasiku kasti kaasiku siduriga.kuna ruumi nappis siis viisin trossi taha käimakasti tala juurde ja sinna rullik(ca 5 cm).üleval kus siduripeaal on sinna läks eraldi võllile selline 100+mm ketas ja kettale vana sõiduauto pedaal.Ja tross kulgeb sidurihoovalt taha rullikule ja sealt 180kraadi pööre ette ja eest üles ja kettal tross kinni ja toimib.Ees all kah üks võll veel millel tross suunda muudab alt üles ja ideaalis võiks seal kah rullik olla.Seda võiks kah lugeda projektipõhiseks lähenemiseks....
Postitused: 7,018
Teemad: 58
Liitus: Jul 2012
Maine:
99
15-05-2025, 21:45 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-05-2025, 22:11 PM ja muutjaks oli
Marko.)
(15-05-2025, 21:38 PM)speedsta Kirjutas: Väga viimase hetke ja ekspromt küsimus: kas mõni Tartu kandi foorumlane omab sõiduautot Fiat Multipla (see kõige koledam autu) ning oleks nõus seda käesoleval laupäeval laenama, et teha mõni kilomeeter sõitu pruutpaariga? Peigmees minu venna näol omab mingisugust vääritut poolehoidu selle auto osas ja oleks kindlasti meeldivalt üllatunud, kui õnnepaleest peopaika saaks sellisega kulgeda. Kontakttelefon on profiilis kirjas.
DevildeVillel peaks selline olema, küsi otse!
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 706
Teemad: 72
Liitus: Apr 2005
Maine:
8
Tartus tänavapildis paari isendit ikka nähtud, aga siiamaani keegi ei tea kedagi, kes teaks mõnd omaniku. Vihjed teretulnud.
Postitused: 820
Teemad: 11
Liitus: Jun 2006
Maine:
48
Üks seisab Peetri turu parklas.
Lähemalt vaatamas pole käinud.
Kirjake kojamehe alla jätta?
Postitused: 1,831
Teemad: 125
Liitus: May 2007
Maine:
16
Näoraamatus keegi pakkus neid hulgim. Kuna tundus kauge siis võis vabalt lõunas olla
Postitused: 5,315
Teemad: 74
Liitus: Oct 2011
Maine:
132
Kuidas praegu rockautost varuosade tellimine on, kuidas kaup liigub, mis tollimaksud loositakse?
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 1,291
Teemad: 28
Liitus: Feb 2005
Maine:
11
Pole vist midagi halvemaks muutunud oluliselt, pane midagi korvi ja vaata tsekkaudist et mis numbrid on
Karateturbo-kolm purki ja tigu
Postitused: 3,121
Teemad: 203
Liitus: Jan 2004
Maine:
60
17-05-2025, 23:09 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-05-2025, 10:35 AM ja muutjaks oli
isandpauk.)
(17-05-2025, 17:59 PM)mlsluik Kirjutas: Kuidas praegu rockautost varuosade tellimine on, kuidas kaup liigub, mis tollimaksud loositakse?
Sõltub, mis transa valid. Osade puhul saad valida transa koos maksudega. Teiste puhul deklareerid ja maksad matsud siinpool ise. Sel juhul on minuarust 25-27 prossa lisaks arvestamine piisavalt täpne. Kui abi vajad, siis anna privas teada. Mul sealt tellitud kümneid ja kümneid kordi.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Postitused: 3,699
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
36
Küünlatootja ei taha lihtsalt mingite omaalgatuslikele modimistele enda või edasimüüja aega kulutada ning ütleb oma väitega lihtsalt seda, et mod pole ok.
Tegelikkuses on mitu külgelektroodi lihtsalt küünla eluea pikendamiseks. Lükkad ühe 2mm peale, siis see ei hakka kunagi tööle ja küünla eluiga taandub selle ühe algseades 0,8mm elektroodi kulumisele.
Taustal on elementaarne füüsika: elekter valib tee, mis on talle kõige lihtsam. Mitme sarnase sädevahega elektroodi puhul käib säde juhuslikult eri elektroodidest sealt, kus elektriline takistus on parasjagu väiksem.
Kui lüüa otsimootorisse "ngk bpr6ekn gap", siis esimene vaste on kohe Su küsimusega sarnane Lotuse foorumist:
https://forums.thelotusforums.com/topic/...k-bpr6ekn/
Praktikas kasutatakse tihti mootoritootja soovitusest erineva sädevahe või temperatuuriga küünlaid. On erinevad elektroodide materjalid jne ning mootoritootja soovitus ei pruugi olla tegelike küünalde valikul parim.
Kui juba küünaldest jutt, siis mu maailmas on nad väga lollikindlad asjad, kus sädevahe suurenemine ka algsest 0,2mm või enam ei muuda ei mootori tööd ega pane süütepooli/süütekassetti surema. Ning mu meelest soovitatakse neid mootoritootjate poolt vahetada jaburalt tihti - autotootjad lambi pealt võttes suurusjärgus 50..60Mm pealt ning nt Honda 160cc muruniidukimootoil oli ette nähtud lausa 50 töötunni järel. Kui kellelgi on ses osas erinevaid vaateid ja nägemus lühikese vahetusintervalli põhjendatusele, siis seda oleks huvitav kuulda.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 376
Teemad: 8
Liitus: Apr 2020
Maine:
40
3 tundi tagasi
(Seda postitust muudeti viimati:
2 tundi tagasi ja muutjaks oli
Lauri_L.)
Tänud 13.
Välismaiseid foorumeid juba kamminud sh sinu lingil viidatu. Enamasti on seal kõik "spetsialistid", kuid teema lõpetuseks on ikkagi järgi vaid pudru ja kapsad. Sellepärast küsisingi siinselt kolleegiumilt arvamust. Hetkel käib maksa pihta see, et ma ei saa aru, miks ühel samal mootoril soovitatakse olenevalt seadest (tubo+karburaatorid, turbo+sissepritse, turbo+sissepritse+vahejahuti) kasutada kolme erinevat süüteküünla tüüpi. Minul siis see viimane tüüp ja viitega 1,00mm elektroodide vahele.
Probleem täpsemalt siis selles, et mootori töö on pisut ebaühtlane ning kiirendusel tuleb teatud kohta "jõnks" sisse. Otsustasin alustada lihtsamast ehk tavahooldusest - vahetada küünlad/filtrid jms. Kakkusin vanad bpr6ekn küünlad maha - olid visuaalselt ühte nägu kõik. Seejärel panin uued peale, millel tehase 0,8mm elektroodide vahe. No võiks arvata, et midagi justkui muutus (paremaks). Ilm mudane ja läbi kruusatee ning akukude hetkel purjetama ei hakka. Seega maantee test jäi esialgu ära. Kolmandaks kruvisin uued kahe elektroodiga bpr6ekn-id maha ja panin sinna asemele oma vanema NA Lotuse bpr7es'id (samuti uued) ühe elektroodiga küünlad, millel õhuvahe 0,9mm. Siin tekkis juba oluline vahe võrreldes eelnevatega. Nii tühikäigul kui pöördel muutus mootori töö tunduvalt paremaks ja sujuvamaks. Lotuse 910 mootor on tühikäigul algusest peale s*tt käija, seega tühikäigust palju järeldusi teha ei saa. Pöörde peal mootor laulis küll ilusti ning käis "punasesse" palju erksamalt. Seega summa-summaarum tundub, et õhuvahe suurus mängib selle mootori juures väga suurt rolli. Kas olemasolev 0.9mm nüüd 1,0mm peale suurendada - selles on küsimus. Ilmselt peab taas proovima hakkama. Kuid seda juba siis kui tee peale pääseb.
Postitused: 232
Teemad: 17
Liitus: Jun 2015
Maine:
2
Selline klaasfiibrist võibleib putka. Aga kuidas ta siis roostetab? Nali seisneb selles, et tootmise käigus on selle reljeefse musta värvi randi tekitamiseks võileiva sisse pandud laud. Ning selle laua sees on (ilmselt koostamise fikseerimiseks) naelad. Laud on muidugi välimise kihi fiibri all. Kaks aastat tagasi kui ma putka sain polnud asi nii hull. Mõnest kohast roostetas natuke. Aga selleks, et pikalt ilus püsiks, otsustasin, et lihvin need roostekohad sügavamaks ja täidan fiibermögaga ära. Et isegi kui see naelake seal natuke roostetab või pundub, siis las ta möllab seal seina sees sügavamal. Aga võta näpust, tundub, et loll olin ikka mina. Igatahes nüüd on tulemus selline. On kellelgi häid mõtteid kuidas seda olukorda jäädavalt lahendada?
Mingeid suuri fiiber lappe ma ka ei taha peale panna. Õudne mässamine ja siis rikub ühtlase olemasoleva fiibri tekstuuri ära ja on nagu lapitekk.
Jawa 360 + Velorex 560, 2x Vaz 2121, ETKVL autoroller