Kui pikk peab olema, et Planeta 3-ga mugavalt sõita?

Mul plaanis Planeta 3 mis seisnud on käima panna, aga ma tahaks teada kui pikk peab olema, et sellega oleks hea sõita.
Vasta

Alla 1.3m on väga ebamugav kindlasti, siis ei soovitaks.
Vasta

18 cm kindlasti.
Vasta

Pikkust võiks olla niipalju et jalad maha ulatuvad.
Kaal on ka oluline kuna see masin käivitamisel "Lööb tagasi"

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(04-07-2025, 09:19 AM)tõnn Kirjutas:  Pikkust võiks olla niipalju et jalad maha ulatuvad.
Kaal on ka oluline kuna see masin käivitamisel "Lööb tagasi"

Oot feisis oli just multikas kus mingi rüblik ca 10 vana ja istus peal ja lõi käima ja sõitis ja seal väideti et see tagasi ei löö,tõsi see oli nats uuem punane 4 äkki.Emm viskab küll kergemad poisid põõsasse...Ma ise pole izidege praktiliselt sõitnud.
Vasta

Põrssapõlvest mäletan soovitust, et IZ'imees on siis valmis kui suudab pikali kukkunud masinat püsti tagasi tõsta -  üksinda.

Vasta

Eesti meeste keskmine on 14-15 cm vahel. Ei pea 18 cm olema, et Planetaga sõita.
Vasta

(04-07-2025, 16:35 PM)tõnn Kirjutas:  Põrssapõlvest mäletan soovitust, et IZ'imees on siis valmis kui suudab pikali kukkunud masinat püsti tagasi tõsta -  üksinda.

See on üldsoovitus mootorratturile. Ehk isegi nõue, mida võidakse eksamil kontrollida?
Inimene küsib muidugi midagi muud. Talle soovitus - lükka hargilt maha, roni selga ja vaata, et kas saad kannad korralikult maha toetada! Kui ei, siis ei sobi. Kui tsikkel katsetamisel külili kukub ja sa seda ise püsti ei suuda tõsta, siis on vara või lootusetu.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(04-07-2025, 17:15 PM)Marko Kirjutas:  
(04-07-2025, 16:35 PM)tõnn Kirjutas:  Põrssapõlvest mäletan soovitust, et IZ'imees on siis valmis kui suudab pikali kukkunud masinat püsti tagasi tõsta -  üksinda.
See on üldsoovitus mootorratturile. Ehk isegi nõue, mida võidakse eksamil kontrollida?
Inimene küsib muidugi midagi muud. Talle soovitus - lükka hargilt maha, roni selga ja vaata, et kas saad kannad korralikult maha toetada! Kui ei, siis ei sobi. Kui tsikkel katsetamisel külili kukub ja sa seda ise püsti ei suuda tõsta, siis on vara või lootusetu."
Mnjah...
Vasta

Palun selgitage seoses  IZ'imees mõistega, mis eristab  IZ'imeest Jawa mehest... 

IZ'imees on selline rohkem hetero tüüpi, tanksabastega kuna hiinaketsi või tantsukinga lööb käivitamisel pooleks. 350cc ühe pütiga pole naljaasi.
Küünealused on mustad kuna tehas on andnud võimaluse käigukasti reguleerida ilma mootorit maha võtmata. Jalas on püksid mis oleks justkui nahksed aga hoopiski kunagi olid need teksapüksid, lihtsalt veidi tavotised. 

Jawa'mees on pigem playboy naistemagnet, veidi lahjem tüüp kuna mootoriks on 2x175cc ja see ei löö niimoodi tagasi, käivita kasvõi vasaku jalaga.
Riided seljas puhtad kuna teeääres peale karbussi ja süütemängu ei saa midagi sättida.

Aga kui loodus on visanud vimka ning pikkust kuni põlveni siis soovitaks Vjatkaga sõita. 

Vasta

(04-07-2025, 18:22 PM)krossipart Kirjutas:  Millal Sa viimati nagu tsikliga sõitsid vms? 

Sellest ajast kui ma palju sõitsin on tõesti kaua möödas, nii 40 aastat vast. Väikseid sutsakaid on olnud hiljem ka, endal ei ole hiljem ratast olnud. Jutt oli teemaalgatajale, temale on see teadmine vajalik. 
Kes rääkis ratta küljelipaiskamisest? Seda saab ka viisakalt teha, karpad ei puutu asjasse.

Edit: teemaalgataja on muud huumorit ka tootnud.

Vasta

Kuskilt nagu meelde jäänud, et Jaapanis ÜV tehes pead tsikli külili panema ja suutma püsti tõsta.
Sellega üritatakse liiga suurte monstrumite ehitamist mida omanik ei suuda käsitleda.

Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...
Vasta

(03-07-2025, 23:05 PM)ivo86 Kirjutas:  Alla 1.3m on väga ebamugav kindlasti, siis ei soovitaks.

Mul on peres neid omajagu olnud ja kõik ytlevad, et Izhiga oli hea sõita kyll aga hirmus fekaal oli kui ymber läks.
Vasta

Yks kiire kysimus veel, et mul mõlemad vanaisad sõitsid ca 70ndatel mõlemad Planetadega ja mõlemad ytlesid, et need kaalusid ca 300kg, on see tõsi? Dr. Google ytleb et peaks olema umbes 180 v nii.
Vasta

Täismass koos korviga masinal on kindlasti üle 180kg.

Mul Jawa 360 tühimass koos korviga on 245kg.

IZ on suurem, raskem.

Vasta

(05-07-2025, 16:44 PM)tõnn Kirjutas:  Täismass koos korviga masinal on kindlasti üle 180kg.

Mul Jawa 360 tühimass koos korviga on 245kg.

IZ on suurem, raskem.
Ei, minu omal korvi ei ole.
Vasta

Kas proovisid pealeistumist? Saad kannad maha?

Vasta

(04-07-2025, 23:39 PM)Marko Kirjutas:  
(04-07-2025, 18:22 PM)krossipart Kirjutas:  Millal Sa viimati nagu tsikliga sõitsid vms? 

Sellest ajast kui ma palju sõitsin on tõesti kaua möödas, nii 40 aastat vast. Väikseid sutsakaid on olnud hiljem ka, endal ei ole hiljem ratast olnud. Jutt oli teemaalgatajale, temale on see teadmine vajalik. 
Kes rääkis ratta küljelipaiskamisest? Seda saab ka viisakalt teha, karpad ei puutu asjasse.

Edit: teemaalgataja on muud huumorit ka tootnud.

(05-07-2025, 17:03 PM)Marko Kirjutas:  Kas proovisid pealeistumist? Saad kannad maha?

viimati proovisin pealeistuda jaanipäeval, siis kyll veel ulatusid. Smile
Vasta

Milles siis probleem või küsimus on?
Milles sa kahtled?
Omast kogemusest võin öelda, pikkus pole oluline, IZ pole mõeldud tänapäeva inimesele mugavaks sõitmiseks.
See on pigem garaasi kvaliteetaja masin mille paned peale nokitsemist korraks käima või teed väikse tiiru, et naabrid ka teaksid, et sul IZ on.

Võibolla käid suvel mõnel kokkutulekul või laadal, sinna lähed ka nii, et IZ on auto taga kärus ja viimase km sõidad siis motikaga.

Vasta

(05-07-2025, 18:34 PM)tõnn Kirjutas:  Milles siis probleem või küsimus on?
Milles sa kahtled?
Omast kogemusest võin öelda, pikkus pole oluline, IZ pole mõeldud tänapäeva inimesele mugavaks sõitmiseks.
See on pigem garaasi kvaliteetaja masin mille paned peale nokitsemist korraks käima või teed väikse tiiru, et naabrid ka teaksid, et sul IZ on.

Võibolla käid suvel mõnel kokkutulekul või laadal, sinna lähed ka nii, et IZ on auto taga kärus ja viimase km sõidad siis motikaga.
Vot siuke vastus mulle meeldib, ma olen siiamaani soitnud ainult kas RMR24 või Minskiga, nendega saan ma hästi sõidetud, kuid Planeta on suurem ja kõik ytlevad mulle et selle korda tegemisel pole lihtsalt pointi.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne