MURUTRAKTORID- ostuabi, hooldus, remont...

Kas pilti saaks niiduorgani alumisest küljest? Heameelega võrdleks terade asetust enda masina seadega.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Pane terad omavahel 90 kraadi nihkesse, niimoodi, et nt äärmised on püsti, jkeskmine pikali,või vastupidi.
Vasta

(10-07-2025, 20:07 PM)isandpauk Kirjutas:  Kas pilti saaks niiduorgani alumisest küljest? Heameelega võrdleks terade asetust enda masina seadega.

Kahjuks mul on Iphone mille jaoks on ülemõistuse keeruline teha üks madala resoga pilt, mida siia üles laadida. 90 kraadi nihkes peaks olema see õige asetus nende terade puhul. 

Ma pean mainima igaks juhuks et minu kogemus Stiga park102m niidudekiga ei pruugi olla universaalne, sest olen üks neist inimestest, kes niidab vana talumaad, mis meie perelt nõuka-ajal käest ära võeti ja kus täiesti suvalise koha pealt võib tulla tont-teab mida maa seest välja. Mingi pooliku sauna vundament näiteks, mis esimesest maakivireast kaugemale ei jõudnudki ennem kui omale viinapudel sisse istuti.
Samuti ei niida ma ilu pärast, vaid lihtsalt seetõttu et poleks nagu Ultima Thule laulus kus "näkku sind peksavad lepad ja pajud".

Mina pidin hammas haaval neid erinevaid seadeid proovima ja siis käega niidukit ringi ajama, et leida see seade, kus terad omavahel kokku ei käi. Ja siis ikka panid kuhugi mättasse, käis kena pauk, võib-olla rihm hüppas ühe hamba võrra ja sõitsid jälle garaaži ette ja tõstsid deki ülesse. Ma olen proovinud ka sellist ajastust, et keskmine tera on teistest natuke "taga" selle loogikaga, et vedu tuleb keskelt äärtesse ja siis on väiksem võimalus et terad kokku panevad, kuid see ei toiminud, sest nüüd kui keskmine tera kohtab mingit sipelgapesa või mätast, siis mõni äärmine lendab ikka tagant selga. Mõne teise niidudekiga kivisse pannes ei olekski lugu nii hull, sest kivi ja dekk ei ole omavahel jäigalt seotud, kuid kui kaks tera kokku panevad, siis nad on mõlemad jäigalt deki küljes kinni ja kogu löögi energia kulub lõhkumisele. Ma ei ole mingi kogemustega niidukiremondimees aga mul on olnud 9 aastat Husqvarna lt151 ja nüüd viimast aastat see Stiga, ning selle aja jooksul olen nende mõlemiga sama arvu kordi suguühtes olnud.

See plastik hammasrihmarataste süsteem on minu hinnangul natuke liiga lahja, et hoida terasi kokku põrkamast. See rihmaratas käib pooleks ja seal keskel on metallist plaat, mis hoiab ajastust kiiluga. Ja selle plaadi kontaktpind kiiluga on liiga väike. Oleks sel hammasrattal metallist tsenter ja kokkupuutepind kiilu ja kiilusoonega kogu võlli pikkuses, oleks juba tunduvalt parem. Selles terade ajastuse hoidmises on lihtsalt liiga palju kohti, mis kõik kuluvad ja lõpuks on lõtk nii suur, et terad panevad ikka omavahel kokku. Võib-olla kui kõik jubinad korraga välja vahetada saaks hea aga see läheb kalliks (2 hammasrihma 28.-, 3 hammasratast 100.-, 3 teravõlli 180.-) Ja võib-olla kuskil ilusal krundil ilusa muru peal see kestaks ka.
Vasta

Ma näen siin kolme lahendust:
Muruplats niidetavaks planeerida. Ühekordne kulu. Ja olemasolev niiduk remontida orig. Varuosadega ja niita rohtu mille jaoks on niiduk mõeldud.
Osta traktor ja niita kõrgemalt, kallis aga ilmselt niiduk kestaks.
Osta sisse teenus, ei kulu aega ei niidule ega remondile, mugavaim lahendus.
Vasta

(15-07-2025, 16:27 PM)huvi5 Kirjutas:  Ma näen siin kolme lahendust:
Muruplats niidetavaks planeerida. Ühekordne kulu. Ja olemasolev niiduk remontida orig. Varuosadega ja niita rohtu mille jaoks on niiduk mõeldud.
Osta traktor ja niita kõrgemalt, kallis aga ilmselt niiduk kestaks.
Osta sisse teenus, ei kulu aega ei niidule ega remondile, mugavaim lahendus.

Niiduk, millest jutt oli on nädal tagasi maha müüdud, uus niiduagregaat külge keeratud ja ühtegi probleemi enam ei ole.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne