Mõistusevastased manöövrid liikluses

(Eile, 21:55 PM)ivo86 Kirjutas:  Iga tagaajamise käigus on elud ohus. Eks seal üks vs teine oht, kaalumine käib.

Sa küsid ajendatult sellest Nõos tehtud arvatavast enesetapust?

See Nõo lugu äratas minus juba vana küsimuse.
Ei tea selle üksikasju, aga olen näinud politsei pardakaamera videot tagaajamisest Pirital, kus lõpuks vastassuunas sõitva auto hinnaga kurikael kätte saadi. Kas tuleb alati "lõpuni" taga ajada või tasub ehk mõnikord jõu asemel mõistust kasutada?
Mind on punaste vilkuritega maha võetud, sest ei autol ei toiminud üks tagumine tuli.
Ei oska muud arvata... küll tahaks kedagi taga ajada... 
Aga kas alati peaks?
Vasta

(Eile, 22:33 PM)envi Kirjutas:  
(Eile, 21:55 PM)ivo86 Kirjutas:  Iga tagaajamise käigus on elud ohus. Eks seal üks vs teine oht, kaalumine käib.

Sa küsid ajendatult sellest Nõos tehtud arvatavast enesetapust?

See Nõo lugu äratas minus juba vana küsimuse.
Ei tea selle üksikasju, aga olen näinud politsei pardakaamera videot tagaajamisest Pirital, kus lõpuks vastassuunas sõitva auto hinnaga kurikael kätte saadi. Kas tuleb alati "lõpuni" taga ajada või tasub ehk mõnikord jõu asemel mõistust kasutada?
Mind on punaste vilkuritega maha võetud, sest ei autol ei toiminud üks tagumine tuli.
Ei oska muud arvata... küll tahaks kedagi taga ajada... 
Aga kas alati peaks?

Alati ei peaks.
Ma olen nooruses pealt näinud, kuidas liitri long drinki joonud poiss pani jooksma politseid nähes kohalikul külapeol ja rikkumist peeti nii tõsiseks, et poiss võeti kirbule relvaga. Kas oli vaja? Ei usu..
Aetakse siin suvalisi kiiruseületajaid tagasi, kui tänapeäval on igas autos kaamerad ja raadiod ja pool linna on kaameraid täis.. Kas oleks alati vaja? Ei usu..

Kuid antud Nõo juhtum ajas mul eriti sita keema. Aga mitte tagaajamise pärast.

Minu teada otsis politsei tüüpi ja autot taga äsja juhtunud pussitamise pärast. Märgati tanklas, kiirreageerijad andsid peatumise märguande ja kutt kukkus kütma Tartu poole. Mingi järgi ja minut hiljem juba tüüp tegi ilmselt eneka. Arvestades tüübi paturegistrit oli küll põhjust arvata, et ära põgenedes on ta ilmselt ohtlik.
Seega - ma ei arva, et tagaajamine oli põhjendamata. Ilmselt oli see õige otsus.

Kas aga õigusüsteemi rike on siin süüdi süütus surmas? Minu arust jah, kindlasti. Miks siis? Aga sellepärast:

https://www.err.ee/1609843227/tartumaal-...ks-inimest
"Politsei on kahtlustatavaga varem korduvalt kokku puutunud. Teda on kriminaalkorras karistatud nii joobes juhtimise kui ka kehalise väärkohtlemise eest.
"Viimati karistas kohus teda eelmisel kuul kehalise väärkohtlemise eest, sest sel suvel ründas ta oma elukaaslast noaga," ütles Tartu politseijaoskonna juht. "Kohus mõistis talle tingimisi vangistuse kriminaalhoolduse ja käitumiskontrollile allutamisega, kuid on selge, et see ei olnud piisav, et tema käitumist muuta.""

https://www.delfi.ee/artikkel/120413965/...les-joobes
ÜKS PÄEV VAREM "Tartu jaoskonna liiklussüütegude uurija Ove Saar ütles Delfile, et kolmapäeval kell 15.34 sai häirekeskus teate, et Jõhvi–Tartu–Valga maanteel Nõgiaru külas on teelt välja sõitnud auto. „Kohapeal tuvastasid politseinikud 39-aastasel mehel alkoholipiirmäära ületava seisundi ja kõrvaldasid ta juhtimiselt,“ märkis Saar.
Tema sõnul tõmbas puksiir sõiduki tee peale tagasi ning joobes juht lahkus sündmuskohalt koos sinna saabunud kaine tuttavaga. „Keegi õnnetuses viga ei saanud,“ lisas Saar"

Kuidas selline inimene vabalt ringi jalutab, täispeaga ringi sõidab ja midagi ei tehta? Sealt otsi seda süüdlast..
Vasta

Meenutades liiklusseadust:  Kui taga sõitval alarmsõidukil töötavad punane ja sinine vilkur, siis liiklusseaduse paragrahvi 200, punkt 3. järgi tähendab see, et eessõitvale sõidukile antakse peatumismärguanne.

On mindki nii peetud, ei osanud selles küll mingit tagaajamise kihku näha. Lasti puhuda ja lahkuti küll mõnevõrra pettunult, aga viisakalt.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

Siit politsei süüd välja pigistada on alatu.
See tegelane oli nii ebastabiilne, et oleks võinud ka ilma nähtava tagaajamiseta sama otsuse teha. Kes siis süüdi. 
Jah kohus ehk tõesti on meil leebe aga mitte need kes teepeal oma tööd teevad.

Ühes teises foorumis toodi välja selle tegelase varasem "karjäär" nagu ka siin aga nt. Veel lisaks

https://tartu.postimees.ee/7091408/galer...-elektrita

Ehk juulis ostetud autoga oktoobris joonisega posti.

Jne.jne.
Sellise tegelase mõttemaailma ette ennustada on paras kangelastegu.
Vasta

Süüdi on riik ja seadused (õigemini seaduste ebapiisav rakendamine) mis ei suuda selliseid tegelasi ohjeldada. Tagaajamine on loo lõppvaatus mis lõppeb nii nagu ta lõppeb. Rahapuudus lööb ka siin välja - palju see ühe vangi ülalpidamine kuus maksiski? Siin ''tingimisi'' vabariigis tekib üha sagedamini tunne, et vabade vanglakohtadega tahetakse (ja ka tehakse) lihtlabast äri teha..  Sad

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

(Eile, 22:33 PM)envi Kirjutas:  See Nõo lugu äratas minus juba vana küsimuse.

Kahtlemata väga tähtsad ja õigustatud küsimused!

Ma veel lisaks omalt poolt sinna juurde selle küsimuse, et kas politsei ikka vaatab tagaajamise käigus GPS-ist võetud kiirust või sõidavad spidomeetri järgi?
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: Marden, 1 peidetud kasutaja(t), 7 külali(st)ne