KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

Jeep tühikäigul käib ebaühtlaselt, ehk tiksub vaikselt, siis mingi hetk pöörded kukuvad korraks, siis tiksub jälle ilusti ja mingi hetke jälle pöörded kukuvad.
Soojalt ca 2000 pöörde juures kipub puterdama. Veakood E1391 - vända- või nukaanduri probleem, tahhomeeter viskleb.
Tellisin Hiinast uue vändaanduri - sellega ei lähe mootor käima.
Tellisin uue Vemo anduri - läheb käima, aga juba 1500 p juures puterdab hullusti, kuni sureb välja ja uuesti käima ei lähe.
Need kaks andurit on väliselt nagu ühe munaraku kaksikud, 1 on lihtsalt ilma kirjadeta.
Vana andur tagasi - läheb tööle ja käib nagu enne.
Üritasin mõlema anduri signaali mõõta, midagi kahtlast ei märka:

Ideid?
Vasta

Isiklikest kogemustest vändaanduriga.Üks masin ei käivitugi tuksis anduriga,teine käib ja koormuseta korras,koormus taha siis üle 1000rpm ei lähe pöördesse...Vända andurit saab ka õige peene  testriga testida ja mõõta...
Ilmselt saab kõiki andureid kodus põlve otsas testriga mõõta ja testida.Mul poiss kellel elelktriku taust ja paberid taskus elustas kodus paar kuud tagasi gorilla ära.probleemiks oli co üle võlli.Algul maadles tempi anduriga ja see osutus korralikuks peale mõõtmisi ja katsetusi...Järgmine kahtlustatav oli lamda ja see sai sule sappa...Telos midagi googeldas,töötava mootoriga katsetas ja mõõtis multimeetriga ja nii vead tuvastas...Kindlasti oli võimalus esinduses lambist juppe ümber tõsta,aga ilmselgelt põnevam ja harivam oli testriga ise möllata puhkuse ajal.
Vasta

Ehk on abi sellest Wrangleri foorumi arutelust

Kas alumine pilt on CPS-i oma, teadmata mis auto ja mootor täpsemalt, tundub imelik pikk pulss + mitu lühikest (samas nii saadakse iga silindri ja nende järjekord teada, kuid siis poleks vändaanduril ju mõtet ja väikestel pulssidel vahe sees).
Eelpool arutelus miskist cps anduri liimimisest (magnet, aga see ju ei saa anduris olla?) ja täpsest häälestusest juttu jne.
Vasta

(15-11-2025, 22:53 PM)Raivo Kirjutas:  Kunagi nöökisin ka selle anduriga aitas see et treisin raisa õhemaks et oleks sügavamal sees ja viga kadus
Vasta

(16-11-2025, 18:08 PM)aatom Kirjutas:  Kas alumine pilt on CPS-i oma, ...

Minu eelmise posti 1. pilt on nukkvõlli anduri signaalist ja 2. pilt on väntvõlli anduri signaalist.

Kuna see andur ise asub üsna vastikus kohas, siis tema vahetamine on paras nikerdamine, mistõttu ma ei ole seda Vemo andurit teist korda proovinud.
Kuid kui ma teda laua peal testin, siis on pilt selline:

... ja selle põhjal julgeks arvata, et riknes esimesel katsel.
Hiina tüki pilt on selline:

... ja selle põhjal kahtlustaks, et äkki tõesti ei istu piisavalt lähedal loetavale kettale.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne