(Eile, 09:21 AM)indreksirk Kirjutas: Täna on riik võtnud jäiga seisukoha, et pildid peavad olema tehtud reaalajas ning geolokatsiooniga. Vastasel juhul ei oleks neil fotodel mitte mingit tõendamisväärtust selleks, et tuvstada konkreetse sõiduki olemasolu just praegu ja siin Eestimaal. Meie tore vanatehnikakogukond on samas pajas ebaseaduslike lammutajatega ning meid nendest eristada oleks väga keeruline. Osa meistki on tegeleb mõlema tegevusega korraga. Rääkimata sellest, et põllul mädanevat autoromulat nimetatakse isiklikuks muuseumiks. Tasakaalu on raske leida - praegu on see selline. Keeruline ja aeganõudev, aga mitte võimatu. Aitäh kaasa mõtlemast.
Ma hästi ei saa aru, mida siin selle äpi keerukusega üritatakse saavutada?
Kas ebaseaduslikud lammutajad vajavad tõesti oma juba lammutatud või lammutamisele minevate sõidukite registrikannete pikendamist viieks aastaks, selmet need registrist õigel ajal tasuta kustutada?
Reaalajas pildi tegemine on nõutud, kuna muidu hakkavad ebaseaduslikud lammutajad saatma võltsitud või varem pildistatud pilte?
Üritatakse teha põllul muuseumipidajatele muuseumite edasipidamine võimalikult tülikaks?
Kui see on nii, siis soovitaksin pettuste vältimiseks rakendada täiendavalt järgmisi nõudeid:
- Vin koodi kõrval tuleb üles pildistada sama päeva ajaleht vältimaks, et pilt on tehtud varem.
- Auto taustal peab olema tuntud vaatamisväärsus asukoha täiendavaks kontrolliks.
- Kõik pildid peavad olema digiallkirjastatud konteineris vältimaks, et need on tehtud avalduse esitamise ajast hiljem.
See üleliigne keerukus viib lihtsalt selleni, et kasvab kasutus-ebamugavus neile, kellel seda on harva tarvis ning samal ajal leiavad isikud, kellel tõsine raha mängus, ikka mingi viisi süsteemi äralollitamiseks. Kasutavad tankiste, pildistavad pilte, võltsivad asukohta jne.
Ja mida teeb riik? Saab endale veel ühe rakenduse, mille ülalpidamise ja kõikvõimalike platvormidega ühilduvana hoidmisega kaasneb mingi suurem rahasumma.
Arendajad teevad ju heameelega raha eest tööd, vahet pole, mida tellitakse.
Paar aastat ja 10 milli hiljem jõuab kohale ja öeldakse, et seda ei ole enam vaja. Mina puhtalt maksumaksja vaatenurgast leian, et see on raiskamine.
Ma ei tea, mida täpselt mina selle äpi arendamise asemel täpselt teeks, kuid igatahes võtaks ma korraks aja maha ning vaataks lahendamist vajavad murekohad veel korra üle.