Postitused: 1,412
Teemad: 25
Liitus: Jul 2009
Maine:
54
Kui sõiduautodega on praeguseks üsna selge, et dokumentideta asja teele tagasi tuua on seaduslikult üsna võimatu, tootest saab kasutades jäätme, aga hoolika taastamisega jäätmest toodet mitte (jätame VINiga keretükkide keevitamise ja lihtsalt teise masina dokumentidega liiklemise kõrvale kui ebaseaduslikud), siis kas dokumentideta traktori või N2 veoautoga on asi kuidagi teistmoodi?
Puht hüpoteetiliselt muidugi.
Postitused: 3,766
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
38
09-05-2026, 13:49 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-05-2026, 13:53 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
Ma küsin hoopis vastu - mis põhjusel ei saa masinaid registritesse?
St konkreetselt mis oli küsimus registripidajale ning mis oli vastus?
Kui on puudu registripidajatele vajalik omandi tõestamine, siis
igamine peaks ju selle katma.
edit: ma ei ole küll praktikas olnud tarvidust dokumentideta masinat arvele võtta - küll aga on kahel korral reg andmete muutmine registripidajaga (mu puhul TA) soovitud tulemuse andnud. Kuigi mõlemal korral oli esimene vastus: "ei saa".
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 1,412
Teemad: 25
Liitus: Jul 2009
Maine:
54
09-05-2026, 14:01 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-05-2026, 14:05 PM ja muutjaks oli
Mahno.)
Mul ei ole hetkel midagi registrisse võtta. Aga need variandid, mida võiks osta on pahatihti "ilma dokumentideta". Probleem ei olegi minu arusaamise järgi omandis - selle osa katab ostumüügi leping. Asi on pigem selles, et me läheme oma rauaarmastusega sinna alasse, mis läheb seadusandja silmis jäätmekäituse valdkonda.
Ehk siis minu küsimus ongi selles, et kui soov on tee peale jõuda, siis kas sellise ilma paberiteta tehnikaga on see üldse võimalik või kas peab silmas pidama mingeid kindlaid asjaolusid, mil see võimalik on. Nagu öeldud, mul konkreetne kaasus hetkel puudub.
Maanteeameti juttu kuulates ma juba jäin oma traktori kategooriatest juhilubades ilma, nüüd usun ma õigusakte ja paragrahve, mitte ametniku juttu leti taga.
Postitused: 3,766
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
38
Eile, 11:36 AM
(Seda postitust muudeti viimati:
Eile, 11:37 AM ja muutjaks oli
13piisab.)
(09-05-2026, 14:01 PM)Mahno Kirjutas: Asi on pigem selles, et me läheme oma rauaarmastusega sinna alasse, mis läheb seadusandja silmis jäätmekäituse valdkonda.
Mu küsimus pigem selle arusaama kohta oligi.
Kui on tehniliselt registrisse sobiv asi, mis on seaduspäraselt omandatud ning lõivud-maksud ei ole probleem, siis mis põhjusel seda registrisse ei saa?
"Ilma dokumentideta" tähendab enamasti, et omand on tõendamata ja "seaduspärast omandamist" lihtsal mustvalgel kujul ei eksisteeri. See, kui ilma eelneva järjepidevuseta tekib mingi registris mitteoleva subjektiga seonduv omandit üle andev leping, ei muuda eelmist omanikku legitiks. Ning siin peakski igamine abiks olema neile, kellel pole registrisse saamisega kiiret - nagu hobitegevuste puhul tihti on.
Letitöötajate üldises kompetentsuses ning seega ka vastustes-soovitustes on igati loogiline vähemasti veidi kahelda: nende põhitöö on teha konveiermeetodil lihtsaid asju. Kui nad oleks oma võimekuselt või teadmistelt laia pildiga eksperdid, ei istuks nad vaikimisi seal leti taga.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"