Ma panin eile prooviks tööle oma uue Makita.
Manuspildil kõht taeva poole kõrvuti mu teise niidukiga, mis on husq 430x. Päris sarnased ja esirattad tundusid lausa vahetatavad olevat:
Husq on tootja arvates 3200m2 jaoks, Makita 3500m2 jaoks. Sama kategooria.
Taust: husq on nüüdseks mind teeninud 5 aastat ja mul jagub vaid kiidusõnu. Makita hankisin, kuna mul on muru kahes kohas - Makita ei asenda husq-t vaid võtab vajaduse robotit maa ja linna vahet tassida.
Makita esmamuljed ühe proovikäitamise pealt:
- on husq-st palju lärmakam. Rattamootorid vilistavad nagu akutrell, husq omad on hääletud. Avatud akna all toimetav husq und ei häiri, Makita ilmselt aga küll
- liikumiskiirus on husq-st suurem ja ka manöövreid teeb kiiremalt / rohkem rapsides. Husq sujuvus on ilmselt pluss husq-le: rapsivad masinad kipuvad kinni jääma
- on väga primitiivne - välismaailmaga ei suhtle isegi bluetooth läbi ja kõike tuleb teha masina kaane all nuppe pressides.
Samas niidukõrgust muudab elektriliselt.
- perimeetritraadi kõrval marssida oskab ning dokki tajub, aga dokki oskab minna vaid juhtkaablit mööda. Toetab 2 juhtkaablit. Pidin oma 9a juhtkaablita olnud kodusesse süsteemi ühe juhtkaabli lisama.
Igatahes paistab, et riistvara puhul on Makita eeskujuks (või aluseks?) võtnud husq platvormi, mis on end tõestanud. See on hea algus.
Kuidas aga raskemates tingimustes / konarlikumal maal hakkama saab, testin nädala teisel poolel, kui Makita maale viin. Totaka disainiga vähevõimekas l85 ambrogio ei saanud seal üldse hakkama, husq 430x toimis paaril suvel kuni õunaajani edukalt abi vajamata (ja hakkas siis õunte otsa kinni jääma). Ennustan, et Makita on husq sarnane, aga veidi toorem ning vajab aeg-ajalt siiski assisteerimist.
Nt ülalt võrdluspildilt näeb, et husq ja makita on korpuse tagaosa erinevalt realiseerinud - husq-l on see ratastest kitsam, Makital laiem. Juba esimese 3 töötunni järel suutis makita tänu sellele kinni jääda. Üpris ilmselge disainiviga, mille võinuks insener juba nn joonestuslaua taga leida. Või testija üpris kiirelt praktikas. Miskipärast ei leidnud.