VW Type2 - 1976

(15-02-2022, 20:58 PM)spitfire Kirjutas:  Täpilt samade volkkari velgedega olin ka mina samas seisus kahe veljega. Aitas kui rehvi asendit veljel mingid kraadid muudeti ja tulem sai peris heaks. Ajastutruuduse mõttes nuumaks silma löödav raskus.

mul on küll Mersu veljed aga see ei määra midagi ajastu on ikka samasugune - siis kui mammutid veel ringi käisid.
veljed olid kohati enne korrastamist roostes ja samuti kasutatud tundmatu aeg.
rehvid on mitte just kõige tuntuma tootja tooted ja mitte ehk kõige kvaliteetsemad.
asendi pööramine on hea point.
kunagi kui on rohkem huvi mängida saab ka proovida rehvi asendid muuta.
täna olen rahul sellega, et selline töö võeti ette ja tehti korralikult.
Vasta

(15-02-2022, 21:26 PM)olli Kirjutas:  
(15-02-2022, 20:58 PM)spitfire Kirjutas:  Aitas kui rehvi asendit veljel mingid kraadid muudeti ja tulem sai peris heaks. Ajastutruuduse mõttes nuumaks silma löödav raskus.

Pildil näha, et raskused pandud suht võrdsetes kodustes vastamisi ühele ja teisele poole serva. Ehk siis enamus raskusi lihtsalt nullivad üksteist. Järelikult ratas iseenesest ei tohiks kuigi mööda olla.

siiski on nad velje erinevates servades ühed sisekülje pool teised väliskülje pool.

ma ise spetsialist ei ole aga arvan, et rehvipinkidel ei ole ka "programmi" kuidas tasakaalustada plekkvelgi liimitavate raskustega tagant poolt 
minu mõttes oleks nagu väike erisus kas raskus serval või siseringil ja plekki valuga ka päris 1:1 võrrelda ei saa.
Vasta

(15-02-2022, 22:03 PM)spitfire Kirjutas:  Tänu sellele velje teemale, märkasin ahastusega, et päevakorras olnud rokk ja roll voodi lõigu olen segastel asjaoludel maha maganud. Nimelt tuleb välja, et mõni jupp aega tagasi olen maadelnud sama probleemiga.

....

eks mul on see maadlus veel pooleli
aga paistab, et sul tuli päirs kena asi välja.
püüan ka saada hea asendi ja sileda voodi ning praegu on ka panipaik istme alla plaanitud
Vasta

keda huvitab võib teha ka arvutusi
üks raskuse ruuduke on 5 g.  Toungue
Vasta

(15-02-2022, 23:11 PM)MeelisV Kirjutas:  ma ise spetsialist ei ole aga arvan, et rehvipinkidel ei ole ka "programmi" kuidas tasakaalustada plekkvelgi liimitavate raskustega tagant poolt 
...

Paremates, kus liimitav raskus tõstetakse õlaga paika, on küll. Alguses küsib velje tüüpi, siis näitad mõõteõlaga konkreetse velje servad ära ja määrad, kuhu otsustad raskused panna. Eks pink soovitab ka.

Mul on olnud paar nukrat hetke, kus paljukasutatud vanade valuvelgede ja mitte kõige kvaliteetsemate rehvide koostöös on pink tõdenud, et ei ole võimalik löödavatega tasakaalustada (mul on veel löödavate raskuste veljed) ja tuleb hoopis kleebitavaid panna siia niipalju, sinna naapalju  ja tänna kah sutike.
Vasta

Ükspäev läksin garaaži niisked lapid ühes ...
Ja pühkisin aastatega kogunenud tolmu autolt maha
Pagan kus hakkas jälle.särama
Varsti siis ka siin teemas rohkemat   Cool
Vasta

Vana teemat lõpust värakendades siis rattad käisid uuesti tasakaalustamas.
Seal oli mitu viga mis said parandatud.
Kehvalt puhastamata pind halvasti liimitud raskused
Valesse kohta liimitud raskused ja laiskus tahta asja teha.
Uus tegemine sai palju parem
Enam.pole raskused keevituse peal kus nad ei seisa.
Pind sai alt enne puhastatud ja nüüd raskused seisavad küljes. Samuti sai osad rehvid lahti lastud ja pööratud velje suhtes. Massid vähenesid oluliselt.
Palju kindlam tunne.
Vasta

Enne seda olnud teemaks tagumine pink mis voodiks vormub sai paika. Raam ja hetkel ilma polstrita vineerid seal peal. Ilusti autos kinni ja liigub ning moodustab mootori kattega ühtse voodi pinna.
Aga jah paras poolfabrikaat oli küll alguses. 
Täna vaja veel kinnitused panna mis ei lase asjal loksuda. Ning siis polstrid.
Vasta

Ja siis kui ajaloost teemas veel tagasi minna siis on asjad juba nii vanad teemad ja või mingid teemad mida pole mõtet tagant järgi kommenteerida ja meenutada. 
 Aga jah buss seisis aastaid pm. Niisama. Väikest nokitsemist oli aga ...
Mõned asjad ajasid trammi rööbastelt maha ja noh ei tulnud seda asja tagasi, et edasi minna.
Peetud sai plaani erinevate asjadega.
Salong, polstrid, detailid.....
Ja siis see mootor ja 
Asjad mis ei lahe sinna kuhu vaja nii nagu vaja hakkavad ärritama.
Nt. Uued ukse ja luukide tihendid on nii paksud et ei lahe kinni.
Noh kogus lõpuks inspiratsiooni motivatsiooni ja tolmu.
Eks ka raha 

Tuli vahepeal ka uusi projekte ja tehtud veel mõnda vana asja ning elu vajas ka elamist.
Vasta

Pilte siis puhtaks pühitud autost.
Tagumisest istmest ja voodist
Seintest, laest.
Öökapirqamatust
Ja kuidas üks projekt möödus teisest ning lahkus treilaga järgmisesse garaaži kus kohe tuli alla tehti.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta

Edasine saab olema polariseeriv, kellele sobib kellele mitte. Mul pole vahet kui kellelegi ei meeldi.
Aga nüüd saab see auto omale tänapäevase südame ja 
Vana klassikalise õhkjahutuse asemel tuleb stiililt sarnane bokser kuid nüüd juba vesijahutusega.
Saab omale idamaise hingamise Subaru näol.
Vasta

(14-06-2026, 22:44 PM)MeelisV Kirjutas:  Edasine saab olema polariseeriv kellele sobib kellele mitte. Mul pole vahet kui kellelegi ei meeldi.
Aga nüüd saab see auto omale tänavase südame ja 
Vana klassikalise õhkjahutuse asemel tuleb stiililt sarnane bokser kuid nüüd juba vesijahutusega.
Saab omale idamaise hingamise Subaru näol.

Selle lahenduse poolt mina 2 käega. Mul sarnane isend olnud ja müügi põhjuseks saigi see õnnetu mootor. Remontisin mis ma remontisin, aga õli ta vahelduva eduga jäigi lekkima ja eriti edukas oli siis kui gramm soojemaks läks. Kole jõuetu oli kah lisaks. Tabas siis mind sama motivatsiooni puudus ja nii ta turgu läks. Tänaseni liigub ringi, küll kollasena mitte sinisena nagu mina müüsin.
Vasta

Aga miks mitte teha elektriliseks? Oskusteavet on netis mis mühiseb.
Esimene suvaline lehekülg:
https://edubconversions.co.uk/vw-camper-van
Siin ühe soomlase diy projekt:
https://motorcircus.fi/ev-conversion/

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

aus vastus et 1. raha 2. pole päris minu elustiiliga sobiv lahendus
ja noh muidugi praeguses staadiumis asja elektriliseks ehitamine eeldaks uuesti osade tööde tegemist ja palju palju aega 

samas ma olen neid vaadanud nii telekanalitest kui internetist ehk jah mis iganes vanade kerede liigutamine elktriga on olnud alati äge vaatamine.

kunagi mõtteid mõlgutades on see korraks uitmõttena ka läbi äinud aga see vajus kiirelt ära.
Vasta

(14-06-2026, 22:44 PM)MeelisV Kirjutas:  Saab omale idamaise hingamise Subaru näol.

Mis käigukasti plaanid kasutada? Radikas tuleb ette nagu tehasest vesijahutusega T2-del või põhja alla?
Vasta

Kast jääb olemasolev 091
Ja radikas läheb põhja alla.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 3 külali(st)ne