Postitused: 770
Teemad: 42
Liitus: Jun 2005
Maine:
9
Uus kogemus. 08VA, pole mõned aastad kasutanud, vaatasin ratta üle, hooldasin, tegin kindlustuse ja sõitsin 5km. Täna sai kindlustus läbi ja enam arvelt maha ei saa, vaja pilte ja riigilõiv tasuda. Helistasin mnt-sse, sain kinnitust nii on ja jääbki olema. Ehk siis kui järgmine suvi soovin sama teha, tuleb jälle pildid ja riigilõiv. Tädi veel pahandas, et ma ju rikun seadust kui sõidan ülevaatuseta 5km ja minu selgitus, et ma ei soovi sõita ülevaatusele ja kokku 60km, vaid piisab väiksest 5km ringist, ei olnud temale arusaadav vaid muutis mind tema jaosk pahaks kodanikuks.
Mulle ei meeldi need seadused....ja meelestatus oma kunagi armsa riigi osas on vastav.
Postitused: 2,595
Teemad: 57
Liitus: Jan 2008
Maine:
64
Huvitav, kas see "tõendamiskohustus" kehtib ka ajutiselt registrist kustutamise pikendamise soovi korral?
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
Seoses petukõnedega sulgesin Smart-ID.
Kas tõendamist saab teha vaid ID-kaarti omades?
Postitused: 3,783
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
38
(16-09-2026, 11:48 AM)ZIL 131 Kirjutas: Seoses petukõnedega sulgesin Smart-ID.
Kas tõendamist saab teha vaid ID-kaarti omades?
Seda näed ju ise TA eteenindusest, mida-kuidas teha saad.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 1,696
Teemad: 235
Liitus: Jun 2004
Maine:
129
Hea kaasfoorumlane Janek!
Mina ei ole maailmaparandaja, püüan olla lihtsalt toeks.
Kui üks naaber öö läbi lärmab ja ei lase magada, siis ei ole mõtet teist naabrit hommikul sõimata.
Meil on kahjuks üsna palju inimesi, kes tõlgendavad seadusi nii nagu neile parasjagu kasulik on. Kui riik tuli oma kodanikele vastu registrikande peatamise regulatsiooni loomisega (see tehti selleks, et sundkindlustus ei rakenduks), ei tulnud keegi selle peale, et seda kasutatakse ära selleks, et müüdud sõidukid jäetakse ümber vormistamata või lammutatud sõidukid jäetakse utiliseerimata. Tekkis 200 000 peatatud kandega sõidukit, mida ei saanud lihtsalt korstnasse kirjutada, kuna leppisime oma seadustega ning ka Euroopa õigusaktidega juba mitukümmend aastat tagasi kokku, et autosid lammutatakse teatud reeglite järgi. Osa inimesi, ettevõtjaid ja riike järgib neid kokkuleppeid, teised pissivad ikka basseini ning väidavad, et ega see üks väike piss midagi tee. Nüüd helbime seda üheskoos.
Tõendamine on nõme, aga täiesti mõistetav riigi reaktsioon, et inimesed prügi ikka utiliseeriks ning väärtuslikke asju hoiaksid selle vääriliselt. Selle käigus hävineb paratamatult ka midagi väärtuslikku. Nii on see kogu aeg olnud ja on ka tulevikus. Kuidas Sa jõudsid ajutise kustutamise nõudest noorte tehnikahuvi takistamiseni, on omamoodi huvitav mõttekäik. Registrist kustutamisega seotud nõuded ei mõjuta noorte tehnikaga tegemist mitte kuidagi. Seda mõjutab registreerimistasu ja aastamaks.
Tehnoülevaatuseta sõitmisest ei rääkides saan inimlikult täiesti aru, aga ma ei kujuta ette, et näiteks Võhma elanikele kehtestatakse õigus sõita 5 km kaupa ülevaatuseta, aga Nõmme elanikud seda teha ei saa. Või võiks kõik sõita igal aastal 5 km ülevaatuseta. Kuidas Sa soovitad tagada selle, et mõni rehepapp seda ei hakka ära kasutama ja väitma, et iga kord on esimesel 5 km ringil?
Püüame ikka oma seisukohad läbi mõelda ning elada nende ühiselu reeglite järgi, mis meie enda valitud valitsejad on kehtestanud. Juba nõme on seda igapäevast Eesti riigi üle vingumist kuulata. Mul viskab ka vahel üle, kui keegi vilistab neile reeglitele, mida mina järgin. Või on nende mölakate pärast hoopis minul ebamugavam. Püüan oma võimaluste piires teha ettepanekuid, et minul ja meie kogukonnal oleks parem. Vahel õnnestub, vahel mitte.
Püüa sõnastada konkreetselt, mis peaks olema teisiti. Siis loe seaduseelnõude juures olevaid seletuskirju põhjuste kohta ning mõtle veidi laiemalt. See on vana probleem, et mölakate pärast kannatavad korralikud inimesed. Üks nõmedamaid asju on "lamavad politseinikud", mis paigaldatakse mõne protsendi kiiruseületajate pärast, kuid lõhuvad kõigi autosid. Enamiku meie elu piiravate nõuetega on samamoodi. Kurat, isegi õlut ei saa südaööl osta, sest mingid lollakad ei oska seda normaalselt tarbida ja nii on mõistlikel inimestel ka see keelatud.