Ühisgaraazh

mida arvate sellisest mõttest http://forum.garaaz.ee/viewtopic.php?t=326

kas automoto.ee-l oleks ka selline asi võimalik,või oleks piisavalt eest vedajaid sellise asja käima lükkamiseks

Bmw 750 ILA Highline 1992
Vasta

Et teeme spoilerifirma? Big Grin
Vasta

automoto.ee on suhtluskanal.
Ülalkirjeldatu on vägagi materiaalne ettevõtmine. Õnnestub, kui üsna piiratud seltskonnal entusiasmi jätkub.
Vasta

k2rpman Kirjutas:mida arvate sellisest mõttest http://forum.garaaz.ee/viewtopic.php?t=326

kas automoto.ee-l oleks ka selline asi võimalik,või oleks piisavalt eest vedajaid sellise asja käima lükkamiseks

ma ei mõelnud tegelt spoileri firmat, ma mõtlesin et oleks hakanud tegelema sellega millega automoto.ee tegeleb....

aa võibolla on see mul üldiselt paha mõte, kui keegi arvab et s.tt teema , kustutagu äraWink

Vasta

Ehk siis autodega seotud teenuseid pakkuvat firmat? Mis automoto siia puutub, kui leiad inimesed, siis pane asi käima ja korras Smile Vaata Vaba Teema alt seda threadi, kus kõik räägivad sellest, kus nad töötavad. Seal on mitmeid inimesi, kes millegi sarnase juba ära teinud.

Aga ühisgaraazh oleks küll sheff, kui sa seda mõtled, mina oleks täiesti valmis asja organiseerima, kui huvilisi leiduks.
Vasta

Jesper Kirjutas:Ehk siis autodega seotud teenuseid pakkuvat firmat? Mis automoto siia puutub, kui leiad inimesed, siis pane asi käima ja korras Smile Vaata Vaba Teema alt seda threadi, kus kõik räägivad sellest, kus nad töötavad. Seal on mitmeid inimesi, kes millegi sarnase juba ära teinud.

Aga ühisgaraazh oleks küll sheff, kui sa seda mõtled, mina oleks täiesti valmis asja organiseerima, kui huvilisi leiduks.

seda ma tegelt mõtlesingi, et kus kokku saada jne, garaazhis, üks aitab teist jne jne

Vasta

No kasvõi börsis on esmapilgul sobivaid pindu küll. Näiteks:

GARAAZIBOKSID
2 boksi ca 200 m2 ja peatselt valmiv autopesula ca 120 m2,, 60kr /m2.

HIIUL
pind tootmiseks, laoks, äripinnaks, I k., üp. 137 m2 s.h. 2 kontoriruumi 20 m2 ja 15 m2, vesi, el.kütte võimalus, valve- ja tuletõrjesignal., hea parkimisvõimalus,, 60kr/m2 + 18%.

Kui palju huvilisi oleks?

Edit: ok, 60kr/m2 on liiga kallis tegelikult, samas kas põhimõtteliselt oleks huvilisi?
Vasta

See kõlab kokku nagu ühisnaise pidamine Wink
Ok-ok ... põhimõttelsielt väiksema seltskonnaga on asi võimalik aga MITTE ÜÜRIPINNAL, projektidega tegeldakse oma vabasl ajal ja seda ei ole siin kellelgi ülearu ... ja kui peaks maksma mingi seisva asja eest sitaks pappi siis kaotab igasugune projekt mõtte.

Dad.
Vasta

Ühisnaise pidamine oleks siis, kui üks auto oleks Smile Või siis pigem mitme pere koera. Ühisgaraazhe on kogu maailm täis, igal pool on inimestel sama mure, linnas elades ei ole nii et lööd sauna taha heinamaale 100m2 ehitise naks püsti ja kuhjad doonorid ringiratast ümber selle. Ja kui selline maakoht ka on, siis kesse viitsib talvel seal käia. Isiklik kogemus on, et kui projekt on liiga kaugel õhtul peale tööd nokkimas käimiseks, siis ei edene ta mitte kuhugi.
Vasta

Jesper Kirjutas:Isiklik kogemus on, et kui projekt on liiga kaugel õhtul peale tööd nokkimas käimiseks, siis ei edene ta mitte kuhugi.
Nii see ongi. Omal kah Tallinnast 35km see nn. \"ühisgaraaz\". Iga päev tõesti ei jõua käia Sad Heameelega oleksin huvitatud lähemalasuvast variandist, kuid neid variante lihtsalt ei ole. Lõuna-eestis on palju lihtsam - seal igas suuremas külas mingi tühjalt seisev kolhoosilaut või väetisehoidla, mida saaks tasuta rendile. Tallinna külje all neid lihtsalt pole Sad Oleksin käsi osalema kui keegi mingi pinna leiab. Aga jah - rendipinnaga on nii nagu ta on. Alguses hõikavad 30 inimest, et on kõvad tulijad, kuid kui vaja hakata raha koguma, kukub üle poolte ära. Nii on see alati olnud ja ka jääb. Seega - kui saab tasuta pinna (vaid jooksvate kulutustega a\'la elekter ja vesi), siis why not Smile Mul neid neljarattalisi on küllalt, mis nokitsemist ootavad Smile
Vasta

dad Kirjutas:projektidega tegeldakse oma vabasl ajal ja seda ei ole siin kellelgi ülearu ... ja kui peaks maksma mingi seisva asja eest sitaks pappi siis kaotab igasugune projekt mõtte.

point olekski ju selles, et kui üks ei kasuta, kuna vaba aega pole, siis kasutab teine.
Eelduseks on sel juhul muidugi rohke hoiupinna olemasolu sealsamas remondiboksi kõrval, kuhu saab objektid lihtsalt kõrvale lükata.
Soomes olen selliseid asju kohanud. Aga seal on inimeste suhtumine ka natuke teine kui siin, pole ntks. mingit probleemi võõra varaga hooletult ümberkäimisega(eks rahvast hakkab liikuma ju igasugust).

Aga pakun, et raha suurusjärk, mida sellise asja eest tlns välja tuleks käia, oleks umbes 1000-1500kr kuus (10 osalejat) ja seda pikema aja vältel. Vt. kasvõi ülaltoodud rendihindasid - 100m2 kasulikku pinda maksab 8000 Eek kuus ja sellest sajast ruudust jätkub ehk 5-le tegelasele.
Ilmselt väga mööda ei pane, kui eeldan, et valitakse pigem omaette nokitsemine kusagil tavalises üürigaraazhis 300-500Eek/kuus.
Vasta

Harkus olnud \'tqhq seltskonna\' garaas oli kuskil 200m2, rent tuli midagi 6,5-7000 kuus, pinda üritati maksimaalselt \'välja müüa\' ehk siis toas oli 8 autot pluss veel pool- ja veerandkohad (õues oli ruumi). Nii muutus summa vähekenegi inimlikumaks. Kahjuks lõppes see üritus kogu kompleksi omanikevahetusega, mina (ja mitte ainult) jäin üsna täbarasse seisu.
Praeguseid sotte vaadates leiaks vast samas hinnaklassis ruume Koplist veel, Mustamäe-Nõmme-Sõjamäe (enamuses) võib kohe unustada, 30-35.-/m2 oleks minuarust maksimum, mida rentida.
Ahjaa- rendile võtja võiks/peaks juriidiline isik enamvähem kindlasti olema.
Ise arvan, et kui mingigi arvestatava pinna leiaks, saaks nii 10 nägu kokku küll.

j, tali tuleb, näpud külmad Sad
Vasta

60kr/m2 on liiga kallis. Normaalne oleks kui 1000kr eest saaks umbes 30 ruutu, ehk 30-40kr/m2 või alla selle. Tavaline boks on vist 3x6m ja 500kr ehk 27kr m2, seega ei ole ühisgaraazh otseselt soodsam, aga ausalt öeldes on selles boksis talvel ikka väga kehv töötada. Kitsas, pime ja külm.

100st ruudust 5le tegelasele jätkub parasjagu parkimiseks Smile
Vasta

Parkimine parkimiseks, reeglina jääb alati mingi \'manööverpind\' ja kuna tõenäosus, et kõik (noh, rohkem kui pooledki) osalistest korraga kohal on, on väga vähetõenäoline, saab seda pinda kenasti ajutiselt kasutada.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne