Postitused: 30
Teemad: 6
Liitus: Jul 2002
Maine:
0
probleem siis järgmine et bmw 525tds -96a, 105 kW läheb kuumaks. Sai tal plokikaas kõveraks lastud. Siis lihviti ära (0,55mm lasti maha) ja nüüd läheb ikka kuumaks. Vahetati ära ka termostaat ja veepump. Keedab jahutuse kõik ülevoolu kaudu välja. MIS VÄRK ON????? oskab keegi nõu anda, oletada või oma kogemustest rääkida.
Kõik info teretulnud.
hansson@hot.ee
55 15 177
Postitused: 1,198
Teemad: 66
Liitus: Jun 2004
Maine:
5
30-12-2004, 18:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2004, 18:18 PM ja muutjaks oli
Romka.)
Tunnen kaasa (ise läbi elanud Mitsu 1,8td keemisjamad)! Pakun välja, et mõrad plokikaanes (nähtamatu salapragu).
Postitused: 30
Teemad: 6
Liitus: Jul 2002
Maine:
0
siis peab jah nähtamatu olema, sest enne ja pärast lihvimist sai küll hoolikalt vaadatud et ega mõrasid ei ole. A kas see ei või mõjutada et nii palju maha sai võetud??? Ma ise diislit nii hästi ei tunne kui aus olla. Mida hakkab diisel tegema kui palju maha võtt? Detoneerima???? Loogiliselt võttes on diisel nii täpne asi sest kütus plahvatab ju rõhu peale mitte nagu bensukal sädemega. See peab ju toimuma ülemises surnud seisus kus rõhk kõige suurem ja kui palju maha võtta siis detoneerib.
A see ei seleta miks ta kuumaks läheb. Ma saan aru et bensukas läheb kuumaks kui oled mootorit näppinud ja süüde on varajaseks jäänud a diislil ei ole ju sellist asja nagu süüde.
Või pean ma lihtsalt ennast harima veel.
Ühesõnaga andke nõu.
hansson@hot.ee
55 15 177
Postitused: 2,688
Teemad: 268
Liitus: Mar 2004
Maine:
31
Plokikaanes võivad vabalt olla mikropraod, mida silmaga ei näe, need võivad olla ka varjatud kohtades, st.kusagil kanalite vahel ja neid ei olegi võimalik välisel vaatlusel avastada,praod võivad olla ka plokis (siiski üsna vähetõenäoline), Teoreetiliselt on ka võimalik ,et mingi silindri jahutuskanal on plokis umbes ja sealt hakkabki kogu jama pihta, selline juhus oli mul kunagi ühe Opeli mootoriga, kus tarkurid olid plokikaanetihendi hermeetikuga asendanud ja seetõttu kõik kanalid umbe ajanud.
mina uuriks ka ventilaatori sidurit, eriti kui kohapeal või linnasõidul kuumaks läheb.