olen siis oma projektiga lõpusirgele jõudnud ja tahaks nüüd värvimis töödega alsutada.siitkohapealt tahaks küsida mis värvi soovitab automoto rahvas?olen kuulnud et pidavat olema spets jawa värv.nimi pidi ka olema \"jawa colour\".kas see jutt vastab tõele?ja mis krunti ma kasutama peaksin?
tahaks veel küsida kroomimise kohta.kas tõesti pean velje kodaratest lahti kiskuma või see kuulub eeltöö alla?ja kuna ise pole kunagi kodaraid lahti võtnud siis ei tea kui raske/kerge on pärast tagasi paigaldada.ja kui on väga keeruline see protseduur siis kas on tlnas mõni inimene või firma mis tegeleb sellega?
Postitused: 5,872
Teemad: 746
Liitus: Apr 2002
Maine:
37
01-03-2005, 16:10 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-03-2005, 16:17 PM ja muutjaks oli
Aspelund.)
Kui rahaline olukord väga keeruline ei ole, siis kaaluksin ma Kloostrimetsa motopoest uute veljede/kodarate hindade uurimist. Vanade taastamine võib osutuda isegi kallimaks kui asndusdetailide hankimine tootjamaalt.
Mis värvimisse puutub, siis Jawa mootorrataste punane on üks Volvo värv (väidetavalt). Ise võtaks ma kätte ja läheks mõne hästi säilinud detailiga, mis pole ära pleekinud või millel oled Sa originaaltooni välja puhastanud, värvikauplusse sobivat värvitooni otsima.
Asp
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 734
Teemad: 29
01-03-2005, 16:12 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-03-2005, 16:14 PM ja muutjaks oli
jurkman.)
Miks sul kaks kasutajanime on foorumis??
See jawa oli vist jah minu arust müüa hiljuti, saatsin ka kirja, aga ju sa jõudsid ette.
Mina pole küll mingist jawa värvist kuulnud, ikka võtad mingi jupi ja lähed värvifoorumisse, seal segatakse täpne toon valmis ja soovitatakse vastav krunt.
Velje pead muidugi lahti võtma, eeltöö soovitaks küll ise ära teha, see pole eriti keeruline, aga teha laskmine maksab see-eest palju. kroomimine on suht odav.
kokkupanek on jah paras pusimine, aga ise täiesti tehtav
Postitused: 1,142
Teemad: 268
Liitus: Feb 2003
Maine:
9
Vanal Jawal, st mudel 360 ja vanemad, on oma kindel punane värv, s.o. Volvo 117, kuid Stadion on kahe värviline ja sellele tuleb vaadata värvimehe käest täpne värv!
Jawa 350OHV, Jawa Jawetta Standard/Sport, Jawa 550/555/typ 20/Mustang, Jawa Robot, Jawa Perak, Jawa 175/356, Jawa 250/353/559/Super Sport, Jawa 257A, Jawa 350/354/360, Jawa 634/638, Velorex 16, 2x Riga, ET-600, Moskvits 2140 '79 ...
see kodarate värk paistab jube keeruline olevat.kergem oleks vast mõnisada krooni maksta ja mõnel oskajal lasta ära teha.sest endal puudub õpetaja kes õigel ajal vastu näppe virutaks kui midagi valesti teen.
mis värvimisse puutub siis võiks ju mõne konkreetse koha öelda kus saab värve segada.sest kui karti värvisin siis poes pakuti mulle 150 krooniga sadolini ja värvitoon oli hoopis teine mis kaanepeal oleval kleepsul.
Uut samasugust velge ma vaevalt et kuskilt saaks,või äkki ongi olemas analoogsete velgedega kas võrr või siis mõni riga?ja noh tavaliselt müüakse velgi ikka selle südamikuga/rummuga.
ja küsiks veel kuskohas saaks neid kodaraid paigaldada?
ma siin uurisin ka natuke maad ja jõudsin järeldusele et targem on vist jah uus velg osta.nimelt esivanem läheb varsti venemaale ja lubas sealt midagi vaadata.ja noh naaber on mul vana krossi sõitja ja käisin temaga juttu puhumas ja lubas kodarate kohapealt aidata.aga suured tänud sellegipoolest.uurin seda jalgaratta värki.
Postitused: 734
Teemad: 29
Kui rahakott puuga seljas, ma arutlesin ka, et meister teab, mis teeb ja Martin pakkus mulle, et kroomib mu Tuula jupid ära 1200 kr/dm2, natuke arvutust ja pelgalt kroomimise peale oleks kulunud 15-20 tuh krooni. Võtsin asja kokku ja tegin eeltöö ise ära, higi läks küll mitu pangetäit, aga kroomimise kogumaksumus 300 krooni!!! samas kvaliteet väga hea.
Metallitüki siledakslihvimisel pikajaline kogemus suurt midagi ei maksa.
korgits Kirjutas:Kroomimise eeltööd ära ise tee.....kui tahad head asja siis las ikka meister teeb ise...tal ju pikkaajaline kogemus olemas 
uurisin seda velgede värki ja soovitati hoopis analoogsed veljed otsida.oskab keegi öelda mis isenditel olid 2.25-19\" veljed?ja kui kellegil midagi taolist on siis võiks ju kaupa teha.
aga vaevalt et 37 aasta sachi veljed kellegil alles on.ja kui on siis samasuguses seisus.kas on mõni uuem mopeed või võrr mille veljed samad on?tegelt oleks vaja täpset mudelit.siis saan poest küsida.