Postitused: 120
Teemad: 19
Liitus: Jun 2004
Maine:
0
Naljalt sa seda ettevõtet küll teha ei saa. Olen nendest ohutusnõuetest väga palju lugenud ja lõpuks matsin ka ise selle mõtte maha. Alusta kasvõi sellest, et pead ehitama eraldi kanalisatsiooni happeliste jääkmete jaoks.
Postitused: 2,005
Teemad: 234
Liitus: Jan 2003
Maine:
3
Erik võtab nüüd omaenesetarkuse kokku ja lähen vaatab Vasaras kroomivanne ... ja ei aja enam siin MÖLA.
Koominine on see kõige väiksem osa selles töös ... kuigi ka kehvalt paigaldatud kroom võib korraliku eeltöö pe**e keerata.
Dad.
küsimus järgmine?kas kodarad tuleb eemaldada enne kui veljed kloostrimetsa viin,või see kuulub ka eeltöö alla?
ja nagu ma aru saanud siis eestis kõige odavam koht on kloostrimetsa/narva kroomimis virma.ja kas tõesti motopood ei võta midagi vahelt?
Postitused: 197
Teemad: 28
Liitus: Apr 2004
Maine:
2
Minu teada ei võta Vasar enam eratellimusi vasetamiseks ja kroomimiseks.Ise käin seal pea iga nädal tööalaselt tsinkimise ja pulbervärvimise teenust ostmas.
Postitused: 1,192
Teemad: 105
Liitus: Nov 2004
Maine:
8
njah asi nüüd niikaugel, et vaja oleks teada saada ka, kus on võimalik Tartus lasta kroomida kongreetseid aadresse ja tel nr pole veel sellekohta keegi avaldanud. Eeltööd teen ise ning vaja oleks vaid kroomida VÄIKSED asjad (1-5dm2 suured asjad). Pealinna eriti ma ei satu.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Postitused: 1,192
Teemad: 105
Liitus: Nov 2004
Maine:
8
njah saatsin siis Tartus AS Tarkonisse kirja ning sain vastuseks, et nemad ei tegele väikeste kogustega. Kas kellegil on kuskil ka NÖ käpp sees mõnes firmas, et saaks ikkagi väikses koguses ka lasta kroomida asju. Väike kogus = ~5-10dm2
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Postitused: 670
Teemad: 33
Liitus: Mar 2004
Maine:
1
Kas tõsimeeli tuleb vana kroom ilmtingimata KEEMILISELT eemaldada? Ma mäletan 10asta tagusest kogemusest, et kestendama jäi kroom vaid siis, kui vana kroom alla jäi. Lihtsalt lihvitud raua peale jäi see kroom hästi.
Ja parima tulemuse andis tsingitud kodarate kroomimine. tuli panna koos tsinksulamist lukusüdamikega samale raamile. Neid pole kahjustanud ei sool ega fekaal.
Ja veel huvitab, egas keegi pole käsitsi lihvinud asju, kuidas oleks kõige kergem?
Ise vean peene lihvriide lindi ümber toru ja vean edasitagasi, lihvkettaga ei julge ligi minna, kardan, et lasen toru kandiliseks ja koledaks.
osta selline traathari mis käib trelli osta.väga hästi puhastab.koduekstras maksab miski 14 krooni selline.ostsin kohe hulgi kuna peavad väga hästi vastu.
Postitused: 5,832
Teemad: 743
Liitus: Apr 2002
Maine:
31
Kõige parem on näiteks amorditorusid puhastada suuremas treipingis..pole põhjust karta, et midagi loperguseks läheks.
Asp
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 734
Teemad: 29
Ma tegin paar aastat eeltööjama 62.a. Tuula kroomjuppide jagu läbi.
Suuremad augud tuleb tõepoolest tinaga täita, mitte vasega, vask tahab liiga suurt temperatuuri, see mõjub metalli struktuurile halvasti.
Enne kroomimist galvaaniliselt vasetada võib, kuid ei pea tingimata, ma lasin mõned detailid vasetamata teha, pole neil vahet midagi.
Galvaaniline vasetamine defekte eriti ei silu, pigem annab kroomkattele suurema ilmastikukindluse.
Vana kroomi saab väga hästi mehhaaniliselt maha, tuleb erinevaid vahendeid kasutada (saaber, rauaviil, sametkäi jne), liivapritsist eeltööriistana eriti abi pole, sest teeb vastiku teralise pinnastruktuuri, mida raske siluda.
Ise pole küll mõtet kroomida, seni kui seda veel tehakse, sest eeldab spets lahuseid, vanne ja keerulisi elektroode.
Eeltöö tegemisel on põhitööriist puidust ketas, millel on vilt peal ja vildi peal liivapaber. Oluline on see, et ketas on laua pääl ja detail on käes, siis saad kõige ühtlasema pinna, alustad 120teralise liivapaberiga ja hakkad järjest ülespoole minema, kõige lõpus poleerid vildi ja kivipastaga kõrgläikeni.
Kroomimisele minev rauddetail peab olema täpselt samasugune kõrgläikiv nagu kroomimisest tulnud.
Vasara mutid ei viitsi eratellimusi alati korralikult pesta, sellepärast tuleks detail enne kroomimisse viimist nitrolahustiga puhtaks pesta ja siis paberisse pakkida.
Pole mõtet kalkuleerida a la 7 kr dm2, Vasar võtab ikka ruudu hinna, seega tasuks viia korraga rohkem detaile.
See on siis jama kui Vasar enam väiketellimusi ei võta, nagu keegi eelpool mainis. Asi liigub jah tasapisi sinnapoole, et isetegemise võlud tahetakse ära kaotada, ostame kõik endale \"ülikaasaegsed ja trendikad\" värdjalike tulede ja suurte persetega japsikoopiad ja imetleme nende \"kroomdetaile\", mis on tegelikult pulberkihtsadestamise teel \"kroomitud\" plastmassikäntsakad.
no ei tea.ma sain kahest porikast veerand tunniga jagu.ja noh ausaltöeldes kardan ma natuke relakat peale seda kui ta mul jalga lendas.ja pealegi relakas teeb nii suurt müra ka.ja kui töödeldav pind on roostes siis ma kipun arvama et see 150 kroonine terashari või vabalt mõne augu teha.ja olgem ausad.eriti vahet pole mis kujuga see terastraat on ja kus küljes ta on.ringi käib ta ühtemoodi.
Postitused: 734
Teemad: 29
relakat karta küll pole mõtet, kui kahe käega kinni hoida, siis ei lenda ta kuhugi, tõsi küll kui mõne nurga taha jääb, siis kipub rapsima. Ja augu teeb ta ka ainult sinna, kus läbiv rooste on.
Drelliga on töötamisjõudlus väike -- teda on halb käes hoida ja ta lon pöörded väikesed. Mõni lihtsam väheroostes detail -- saab drelli ja odava harjaga hakkama, aga kui on suured pinnad ja palju roostet, siis igal juhul relakas ja korralik hari. Ja ega terasharjagagi alati väga roostes pinda puhtaks ei saa, tuleb ikka saaber ja metalliketas appi võtta.
feliks85 Kirjutas:no ei tea.ma sain kahest porikast veerand tunniga jagu.ja noh ausaltöeldes kardan ma natuke relakat peale seda kui ta mul jalga lendas.ja pealegi relakas teeb nii suurt müra ka.ja kui töödeldav pind on roostes siis ma kipun arvama et see 150 kroonine terashari või vabalt mõne augu teha.ja olgem ausad.eriti vahet pole mis kujuga see terastraat on ja kus küljes ta on.ringi käib ta ühtemoodi.
Postitused: 439
Teemad: 156
Liitus: Mar 2005
Maine:
0
Lõuna eestis kroomimine,nikeldamine,vasetamine,kroomimahavõtmine,eeltööd.
51 990078
:I M Back