Tere! Küsimus järgmine: Kas Lada Samara mootorit annab ZAZi käigukasti külge panna (vanemate ladade mootorid pidid vaheplaatidega sinna sobima..)?
Tänades,
Erik
Täitsa võimalik. Siin foorumis pakuti sellist sapika kasti mis sobib.
Postitused: 429
Teemad: 18
Liitus: Sep 2004
Maine:
0
Kui sa selle ZAZi külge kruvida tahad, siis tekib tõenäoliselt ruumipuudus. Olen kuulnud näiteks sapikast, millelele pandi Datsuni 1,4 peale ja selle mahutamiseks tuli tagumise kerepleki sisse auk lõigata.
Rover 3500 - European Car of the Year 1977
Postitused: 3,179
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
64
27-04-2005, 02:37 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 27-04-2005, 02:42 AM ja muutjaks oli
Jesper.)
Samara on ju esiveoline, miks seda peab üldse sinna zazi käigukasti külge panema? Mõistlik oleks ju mootor taha põiki panna, koos käigukasti ja difriga.
Samas ma ka ei mõista, miks selliseid ulmelisi projekte üldse välja mõeldakse. Selle asja teostamine vähemalt \"4-\" kvaliteedile nõuab väga häid kere- ja mootoritööde alaseid teadmisi ja oskusi, kindlasti ka eelarvet, mis ületab tooriku maksumuse mitmekümnekordselt. Ja mingi lihtsalt ülejala kokku keevitatud käkk on ohtlik nii sõitjale kui ümbritsevatele. Kui see üldse sõitma hakkabki.
Vast tasuks learning curve enne mõne lihtsama mootorivahetuse peal läbi teha. Osta näiteks Lada ja pane sinna Fiati mootor. Usu mind, nokkimist jätkub vähemalt aastaks, raha kulub vähem ja lõpptulemus palju kvaliteetsem.
Jaa, ma saan aru, et sul on ZAZ ja Samara mootor juba olemas, seega raha ei kulu üldse ja nii edasi... aga mõtle veelkord järgi, kas sa tahad kulutada oma aega autoehitamisele või käepäraste vahenditega \"Tatikate\" saate mängimisele.