Postitused: 146
Teemad: 21
Liitus: Nov 2004
Maine:
5
kas keegi oleks huvitatud osalemast antud nimega fotokonkursil, mille eesmärk on pildistada NL-i ja sotsmaade tehnikatoodangut (mootorsöidukeid) tänapäevases liikluspildis vöi hoovides? mul hetkel plaan küpseb peas ja lehekülg netiavarustesse mahutamiseks on loomisel. rahalised auhinnad ka osavötutasu arvel. reeglid ja täpsem info lähipäevil. aga kui puudub (piisav) huvi, siis lihtsalt matame plaani maha...
Postitused: 167
Teemad: 3
Liitus: Apr 2005
Maine:
0
Minul huvi olemas. Uitmõttena pakun veel välja et pildi autor peaks pildil oleva tehnikaga kuidagi seotud olema, näiteks omanik, omaniku sõber või vähemalt tuttav. Kuidas selline asi tundub?
Postitused: 3,187
Teemad: 69
Liitus: Sep 2002
Maine:
64
05-05-2006, 11:58 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-05-2006, 12:03 PM ja muutjaks oli
Jesper.)
See autorikaitse jutt on lollus, avalikus kohas eksponeeritud tehnikat võib pildistada ja üles riputada nii palju kui jaksad. Pildistamise luba on vaja siis, kui tehnika asub eravaldustes, kuhu sisenemiseks on nagunii ka luba vaja. Ja numbrite katmine???? Ma ei saa tõesti aru, milleks see vajalik on või kuidas see midagi muudab? Linnavahel sõidab restaureeritud auto vastu, siis hoidud ka igaks juhuks numbrit vaatamast? Ärge palun hakake selle pseudojuriidikaga hirmutama-hämama. See, et Eesti autorikaitse organisatsioonidel on piss pähe löönud, ei tähenda et me kõik peaks sama jaburalt käituma.
Muidu on kena idee. Tehke siis sõiduautodele ja rasketehnikale eraldi kategooriad ka, muidu kipub viimane domineerima.
Postitused: 1,837
Teemad: 30
Liitus: Apr 2003
Maine:
25
No Raimondi pandud lingil olevalt leheküljelt lugesin mina küll välja, et jutt käis AINULT netist võetud fotode kasutamisest ilma FOTODE AUTORI loata ja probleemi sellise asetusega saab ainult nõus olla.
Puutusin hiljuti kokku ka enda piltide üsna massilise minu loata (ja minu autorsust mainimata) kasutamise juhtumiga ning lõpuks said vaidlusalused pildid netist eemaldatud.
Mul pole ealaski (veel?) tekkinud mõtet enda piltide kusagil avaldamise eest raha küsida, aga lihtsalt viisakas (ja autorile väga meeldiv) on, kui selleks siiski autorilt luba küsitakse. (OK, seda nõuab ka seadus.)
Praktikas pole ma siiski pahaks pannud, kui keegi on minu tehtud pildid minult otsesõnu luba küsimata kusagile üles pannud, mainides mind kui pildi autorit või ka näiteks viidates kohale Internetis, kust pilt võetud.
Maine:
64
Jah, foto on teos ja fotot ei tohi autori loata avaldada, teosest tehtud teose (näiteks skulptuurist tehtud foto) puhul lähtutakse sellest, kas tuletatud teos on võimeline originaali pakutavat elamust piisavalt hästi reprodutseerima. Aga auto pole omaniku poolt loodud teos, vaid lihtsalt talle kuuluv ese ning kui kellelegi peaks selle pildistamise eest autoritasu maksma, siis saab see olla ainult auto kujundanud disainer, mitte omanik.
Postitused: 1,362
Teemad: 116
Liitus: Nov 2003
Maine:
6
05-05-2006, 13:09 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-05-2006, 13:13 PM ja muutjaks oli
oldmoped.)
Nagu ma aru saan, siis tuleb ikkagi fotokonkurss, mitte ei võistle seal pildil olev tehnika. Sellega seoses ei näe mittemingit mõtet jagada pildistusobjekti alusel eraldi kategooriaid- ratas, auto, rasketehnika jne jne. Kui mingid eraldi kategooriad üldse teha, siis ikkagi fotopõhised - digipilt, filmilt värvipilt, mustvalge (hõbeprotsess, mitte c41).
Kitsendavad tingimused pakuks aga küll välja - digipildi originaalfail peab olema sellise mõõdu ja kvaliteediga, et kannatab vähemalt A4 fotoprinteri väljatrükki, filmile tehtud pilte saab esitada a4 mõõdus suurendatuna + skanneritud 1200x1600pix fail weebigalerii jaoks.
Samuti peaks olema piiratud ühe autori esitatavate tööde arv - näiteks 10tk. (samas seostuva pildiseeria saab lugeda üheks tööks)
Sellega välistaks ära igasuguse mobiiltelefonifotod ja suvalised klõpsimised, samuti oleks lõpptulemusest hiljem võimalik koostada ka füüsiline näitus, mida saaks mingil vanatehnikaüritusel eksponeerida.
Maine:
64
Aga miks ainult Vene tehnika? Muu maailma toodang on ju samuti huvitav.