Sooviks teada saada, mis jalg- või mootorrattal kasutati sellist kõigi mugavustega sadulat. Nahal markeering: Primus  Made in Holland, sadula tagaosal kah väike sildikene aga sellelt ei oska ise midagi välja lugeda ( Zepper? Tepper??). Esimese spiraalvedru on kellegi raske istmiku poolt purustatud.

[Pilt: t22001.jpg]

[Pilt: t22002-1.jpg]

[Pilt: t22003.jpg]

[Pilt: t22004.jpg]
Vasta

Tegu on 1930ndsta teise poole naisterataste nn luksus-Lepper sadulaga (Lepper oli 1930ndatel levinud sadulamark, mida kasutas mustmiljon rattatootjat.) Luksusvariandile viitavad tagaosa neli vedru, tavaline oli kaks vedru. Selle sadula teisendeid on monteeritud toona paljudele naisteratastele (enamikus luksusvariandidele), mistõttu algset ratast, millel see on peal olnud, on väga raske tuvastada. Näiteks on ETK tehase Original-naisterattad olnud 1938-40 olnud varustatud neljavedrulise Lepper-Corona sadulaga.

P.S. Mis staatuses see sadul on? St kas ta leiab Sul mingil vanasõidukil kasutust? Lihtsalt möödaminnes mainin, et minu erakogus oleval peaaegu originaalsel ETK-naisterattal (sh suur osa originaalvärvi) on algne sadul senini pealt puudu, eeldatavalt asus seal peal siiski neljavedruline...

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, alates 18. maist oleme avatud L,P 11-18
Vasta

Sadul vaba ja vallaline. Ma arvan, et selline hea kosilane kuluks ära küll. Juhin tähelepanu sellele, et esimesed vedrud puruks istutud!
Võin järgmise nädala lõpus Kurtnasse kaasa võtta, saame kindlasti kaubale Smile Saadan oma numbri sulle ps.
Vasta

speedsta Kirjutas:Juhin tähelepanu sellele, et esimesed vedrud puruks istutud!

Pika aja jooksul juhtub kõike. Minu erakogus peaks mõningaid ird-vedrusid ehk leiduma või siis ka ajahambast puretrud sadulajäänuseid, kust saab säärase vedru "laenata". Ehk siis vedru asendamine ei ole vast ületamatu probleem Smile

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, alates 18. maist oleme avatud L,P 11-18
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne