29-05-2003, 11:29 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2012, 06:19 AM ja muutjaks oli svenson.)
Mis auto see on? Vene ajal iseehitatud aparaat?
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: svensonnii \"musklis\" datsunit pole mu arust olemas :keersilm Mõtled vist seda...
datsun?
Tsitaat:Originally posted by masinist
see eestvaates kupee seisab juba head mitu aastat lageda taeva all viljandi ligidal,punane oli vist.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: MellSelle auto omanik elas aastaid (1980 -ndad) Tallinnas Keskuse tänaval. Auto jäi igapäevaselt minu tollasele kooliteele. Sai teist ikka aeg-ajalat huviga uuritud.:eureka. Auto ise oli mäletamist mööda 2-e uksega,
Tallinnas paar aastat tagasi nägin ühes garaaþis ise tehtud autot, millel kergelt kombi mosse välimus. Auto ise siksi ja mosse osadest ja oli valget värvi. Praegu ei ole 100% kindel, aga oli vist nelja uksega.
Lisaks mainin, et seal garaaþis oli veel seismas paar siksi, mosset, pobeda, Gaz 21 ja vist 69-nda aasta toyota Corolla, millele oli tehtud just kapremont. Tõenäoliselt seisavad need kõik siiani seal.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: ints~neli aastat tagasi Paides kohtasin ühte nendest arvatavasti, peremees oli lahke olemisega ja näitas nuppe. Kerepaneelid olid sellel plastist ning põnevaim asi minuarust kogu krempli juures- massinal oli peal tulekustutussüsteem- idee pärines lennundusest, toimis COga (balloonid pagassis, torud jooksid igale poole laiali).
80 nendatel vuras Paides ja Türil 2-3 isetehtud autot väliselt sarnased sellega mis Tehnika jaTootmisest esimesel pildil.Ehitajaks oli vist tuletõrje ülem Reim
võin ka eksida,Türil tehti 80 nendate keskpaigas a`la lada08 sarnane asi tagaluuk nivalt tag.tuled06 esitulesid oli3paari olen seda ka aasta paar tagasi veel liikumas näind:yes
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: manicMuide Kalle Keel oma autoga on leidnud väärika koha ka Lev Shugurovi Autode ajaloo 3-s köites. Autost on küll ainult pilt.
See iseehitamine oli siin nii 60-70ndatel vist päris levinud. Ajakirjast Tehnika ja Tootmine 7/1976 leidsin pildid sellisest masinast:
Auto Schleiz, 4-istmeline kupee. Tegijaks Estonia vormeli üks autoreid ja hilisem Tallinna Autode Remondi Katsetehase peakonstruktor Kalle Keel. Nii et päris professionaali töö, ehitamine võttis aega 5 aastat. Tehnilisi andmeid kahjuks polnud.
Aga teab äkki keegi, mis masin see on:
Pilt tehtud Tallinnas u 1970ndate alguses. Paistab, et on kolmerattaline.