Kopa luba

Tekkis ilgemalt rumal kysimus:
See tavaline kopp , mis näiteks jumpsi taga on ..
S6ita v5ib ju b kat. sellega , aga kui kaevata oleks vaja , mis luba siis vaja oleks? Üritasin netist otsida , kes selle koolitusega i/l -virus tegeleb , seda ka ei suut leida..
On siis vaja mingit luba/tunnistust v mitte?

Pole midagi targemat teha
Vasta

tänapäevased nn rataskopad,(new holland,case jne.)nendega liikumiseks on vaja vähemalt c kat. sest nende kaal on üle 3,5 t registrimassi ja kaevamiseks ei ole vaja mingit luba(nagu kraanajuhtidel sõita võid c kat. aga tõstmiseks peab kvalifikatsioon olema)
Vasta

Ma kiire sobramise peale küll seda päris õiget kohta ei leidnud, aga R-kategooria ratastraktor on selline, millel esirattad pööravad ning ei sõnagi massist. Kui aga pöörab raam (liigendtraktor) või kõik neli ratast, siis peab juba C-kategooria olema, tavalist R-kat. traktorit võib tänaval B-ga juhtida.
Vasta

41Degree Kirjutas:Ma kiire sobramise peale küll seda päris õiget kohta ei leidnud, aga R-kategooria ratastraktor on selline, millel esirattad pööravad ning ei sõnagi massist. Kui aga pöörab raam (liigendtraktor) või kõik neli ratast, siis peab juba C-kategooria olema, tavalist R-kat. traktorit võib tänaval B-ga juhtida.

Liigend peaks T-kat olema..
Mind ei huvita s6itmine , vaid töö tegemine=)
S6ita v6ib , aga vastava paberitta vist tööd teha ei tohi..
ideeliselt ega need väiksemad traktori taga olevad kopad ei kaalu koos traktoriga yle 3500kg?
palju 1 keskmine jumzi stiilis traktor kaalub?

Vasta

Oma eelmisele postitusele jätsin selle lause lisamata, kuigi ta seal alguses oli, aga kaevamise kohta ütles pilku juba ära, et kaevata võib küll. Aga vist kaevad siiski omal vastutusel, s.t. kui seal all mõni trass/kaabel juhtub olemas, siis saad rahakoti pihta "natuke". Ma ei ole nende töödega tegelevas firmas töötanud, ei tea öelda, aga sõber, kes igapäevaselt sellega tegeleb (tal pole ka mingeid lube), on rääkinud, et tal igal objektil kaart ees ja seal pole ka pooli asju peal... Ühesõnaga, kui Sa oled kindel, et seal all ei ole midagi, siis anna tuld Smile

EDIT: kirjaviga
Vasta

Minu teada on ikka R- või T-kati luba AMETLIKULT vaja kui töötada tahad, enamikel tänastel laadur-ekskavaatoritel (Eestis levinuimad JCB, Case, Terex/Fermec, Volvo, Komatsu) aga piisab sõitmiseks ka B-katist (nelikroolimise või liigendraamiga -> sõidul C-katti nõudvaid masinaid on suht vähe nagu JCB-4, Huddig või uuemad Lännenid). Iseasi muidugi, kui palju seda luba kontrollitakse töötades, aga ametlikult on töötamiseks jah R-katti vähemalt vaja (passides neil masinail muidu kirjas aga kategooria LM).
Vasta

Killer666 Kirjutas:palju 1 keskmine jumzi stiilis traktor kaalub?

Vaatasin passist järgi: JUMZi tühimass 5900kg, reistri- ja täismass 6400kg
Vasta

kavalpea Kirjutas:
Killer666 Kirjutas:palju 1 keskmine jumzi stiilis traktor kaalub?

Vaatasin passist järgi: JUMZi tühimass 5900kg, reistri- ja täismass 6400kg

No siis ta kaalub ju yle 3,5 t , järelikult see siis paika ei pea , et yle selle kaalu c.katiga s6ita ei tohi(traktoriga)?

v6i siis tohib s6ita aiult aiatraktoriga, t-16 ja t-25?

Vasta

http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=47930
Vasta

v126 Kirjutas:http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=47930

aitähh , siht selge ylevaate sain asjast vähemat mina

Vasta

41Degree Kirjutas:et tal igal objektil kaart ees ja seal pole ka pooli asju peal... Ühesõnaga, kui Sa oled kindel, et seal all ei ole midagi, siis anna tuld Smile

Ehk..., alati tuleb ettevaatlik olla, kunagi ei tea keegi kindlalt. Nõnda mulle Helsinkis Lemminkäise projektijuht seletas kui ma algaja olin, et hakka siit nüüd võtma paari sentimeetri kaupa, siin võib mõni kaabel vastu tulla. Neid ikka tuli, kõigepealt Telia, siis Sonera, siis 10KV elektrit nelja käsivarre jämeduse vooliku sees, siis veel miskeid side ja netiühendusi. Ma siis muudkui kaevasin, ise teist nädalat ekskavaatoril, higitilk oli nina otsas kogu aeg, et siia auku ma kukun kõige masinaga selle juhtmepuntra sisse.
Saati, et objekt asus kesklinnas kaubatänava ääres, kus kogu esimene korrus ridamisi juuksuri- ja ilusalonge täis oli. Katsu siis keskenduda.
Ega lihtne polnd aga kaevama õppisin.

loll on loll olla.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne