03-01-2019, 22:05 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-01-2019, 22:17 PM ja muutjaks oli 13piisab.)
(03-01-2019, 12:49 PM)pannkook Kirjutas: Ma ei suudaks omale nurka sellist asja osta, mille poole vaataminegi südame pahaks ajabkusjuures ma jõudsin iseseisvalt sama mõtteni - kuna ilmselt tuleb asjadega nende võiduka lõpuni elada, olgu nad sellised, millega tahan elada

kisub ikka Makita poole - nii võrreldavate riistade kui akude hinnad on paremad. Ning Makital on valikut palju - sh ka aiatööriistu, mida ehk hetkel veel tahta ei oska.
probleemi-kogemust on mul nn hobikasutuses muidugi mõlemaga "üks ühik":
- Makita 10,8V akutrell (see ei olnud minu oma - nii "plastmass-kerget" trelli ma endale ei hangi

- DeWaldi lööktrelli pöörlemissuuna lüliti hakkas juba garantiiajal nöökima. Kusjuures see on vist tänaseks end ise terveks ravinud - pole enam ammu probleemi täheldanud.
Keskendusin DeWaldile ja Makitale ning tegin manusesoleva võrdlustabeli. Makita kasuks otsustades on kahju, et tolmuimejana sellist "kõigeimejat" (kuiv+märg) ja "kõigesööjat" (ehk nii aku- kui võrgutoide) nagu DeWaldil ei pakuta. Aga ehk pakutakse mõne aja pärast - praegu paistab Makita kolimine 18V akustandardiga riistade peale üpris jätkusuutlik (mis on hetkel mulle üks olulisemaid asju).
Seedin veidi, kas hakkan kõiki riistu kohe ostmagi - praegu on vaja vaid trelli ning kui tootjavalik (st akuvalik) on paigas, võib poole aasta pärast vajamineva asja alles siis osta - mis ta ikka jõude seisab ja garantiid kaotab. Summad ei ole ka nii suured, et võimalik nn volume dicount (mis on vast suurusjärgus ca 10% - sõelale jäänud riistad on enamus juba niiehknaa "aledega") pilli puhuks.
insenerlik lähenemine: kui suurusjärk on õige, on kõik korras