Postitused: 1,179
Teemad: 56
Liitus: Mar 2012
Maine:
18
30-01-2013, 08:48 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-02-2013, 02:00 AM ja muutjaks oli
svenson.)
Millega võiks olla tegu? Panin ka pildi ülesse, et seda näha. Olen küsinud osadelt inimestelt ja nad on rääkinud, et need rohelised putkad on seotud Kaugside magistraaliga. Aga mis nende otstarve on?
Muudetud: Grammatika-natsid muutisd postituse pealkirja ja lisasid kirjavahemärke. Palun järgmine kord, enne postituse tegemist, suurest teadmiste saamise joovastusest maha rahuneda.
Postitused: 1,220
Teemad: 23
Liitus: Dec 2003
Maine:
6
Eks nad ilmselt vahevõimendusjaamad on. Kaugside kohta leiad huvitavat lugemist siit:
http://www.hot.ee/k/kaugside/
Puruks ja pool pööret tagasi!
Maine:
18
Mis nende tööpõhi mõte oli. Mul kodukandis on ka samasugune, aga ise pole selle juures käinud. Nüüdseks on ka vanaraua vargad ukse ka eest viinud.
Maine:
6
Põhimõte on üldjoontes see, et pikkade sideliinide puhul on kaabli takistuse tõttu iga teatud maa tagant tarvis signaali võimendada, et traadi teises otsas ikka midagi kuulda oleks.
Maine:
18
Arvatavasti töötab see kaabel veel tänaseni või ei tööta.
Maine:
6
(30-01-2013, 14:18 PM)deeremees Kirjutas: Arvatavasti töötab see kaabel veel tänaseni või ei tööta.
Kui juba metallivargad kallal käivad, siis kaldun arvama, et ei tööta. Omaaegsete metallkaablite asemel on tänapäeval palju suuremaid (andme)sidemahtusid võimaldavad lahendused kasutusel, nagu nt. fiiberoptilised valguskaablid, samuti igasugused raadiolingid ja satelliitside.
Postitused: 2,137
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
14
Kopi-pasta ülalolevalt lingilt:
Seoses kiud-optiliste kaablite ja digitalseadmete kasutusele võtmisega, lõpetati 1998. aastal koaksiaalmagistraali kasutamine.
loll on loll olla.
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Mul maja lähedal samasugune majakene. Kaabel pandi maasse 1980 aasta olümpia tarvis ja töötab tänase päevani. Ootan ise millal mõni liin vabaneks, et saaks juhtme majja vedada.
Ehitamise ajal õnnestus korra pilk ka sinna sisse visata, siis oli seal näha meeletu lasu turritavaid juhtmeid. Rohkem seda õnne pole olnud ja kapp on tänase päevani kenasti lukus.
Maine:
18
30-01-2013, 20:26 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-01-2013, 20:27 PM ja muutjaks oli
deeremees.)
Mina elan Valga Uulu maantee ääres ja seal on metallivargad kõik selle majakese uksed ära viinud. Tahaks ka ise sinna sisse piiluda. Kus maakonnas sul see kaabel läbi läheb. Mul läheb ta koduaiast läbi. Ise olen Valgamaal.
Kahju et ei ole seda sündmust jäädvustatud piltidena.
Maine:
60
See kaabel kulgeb Tartust läbi Otepää, Sangaste, Tsirguliina ning lõpetab Valgas. Ise elan ka Valgamaal ja selle kaabli paigaldamise ajal räägiti, et Olümpia on tulekul ja vaja suurtele ülemustele uus liin vedada. Palju selles jutus tõtt on,mina kosta ei oska. Aga tundub et me elame erinevate kaablite lähedal.
Maine:
18
Ma seda ei teadnuki et see kaabel Tartust, otepäält, Sangastest ja Valga läbib. Ma teadsin et tuleb Lätimaalt Erglist siis valga pärnu jne.
Maine:
18
Kas see on ka seotud Olümpia kaabliga, mis siin pildil on.
Maine:
60
Mul siin läheduses paar sellist karpi toki otsas täitsa olemas.
Tundub, et see kaabel hargnes ja selle otsa ühendati kõik suuremad linnad
Maine:
60
31-01-2013, 19:57 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-01-2013, 20:02 PM ja muutjaks oli
Daff.)
Meie kohal sikutasid seda atra algul kaks T-4 tüüpi traktorit. Kui aga see vigur vana tee sisse kinni jäi toodi lisaks ka üks Joss kohale. Edasi nad kolmekesi kappasid Valga poole. Atra ennast ei olnud näha kuna see oli kogu aeg maa sees, aga sügavuseks ütlesid mehed olevat 1,20. Selle kaabliadraga olevat selline jama, et kui teda oli olude sunnil vaja maa seest välja kaevata, pidi selle koha peale ka jätku tegema. Siis nad üritasidki iga hinna eest, maksku mis maksab, seda atra igaltpoolt läbi tõmmata.
Aga nende karpide otstarvet täpselt ei tea. Tundub, et need on võibolla jätkukohad. Kahte karpi ma tean ja sinna on hiljem ühendatud mõlemasse interneti püsiühendus kahe taluniku jaoks.
Maine:
18
Eks ta ole jah suht tüütu seda kaablit jakata seal peab ikka teadma kuidas neid kokku panna. Lihtsam muidugi ader igalt poolt läbi vedada. Huvitav kuidas ja mis moodi nad jõest läbi veadasid seda kaablit. Valga poole minnes on mõni jõgi ikka täiesti olemas. Kas T 4 traktorid on need vene ALTAI tüüpi traktorid.
Maine:
60
Emajõest Sangastes marssisid nad sirge seljaga läbi. Aga Laatre järvest veeti paadiga köis üle, siis tõmmati traktoriga tross järgi ja see ader veeti trossi otsas läbi järve. Seal juhtus neil veel üks pisike jama. Kuna järve forsseerimiseks kogemused puudusid siis unustati kaablirullid kärupeal lukustamatta ja keset järve tõusid rullid veepeale ja panid allavoolu minema. Kogu operatsioon oli vaja korrata.
Need T-4 on suht haruldased masinad eestis. Nad on DT ja jossi vahepealsed traktorid. Veojõuklassist 4,0 KN. Mootor oli A-01M 130 Hp. 6 silindriline ridamootor.