Postitused: 517
Teemad: 4
Liitus: Nov 2012
Maine:
27
Kus on kirjas, et metallikokkuostu peab viima terve, komplektse, auto?
Muidu saad lihtsalt vähem raha, ma saan aru?
Viimasti sai üks Golf 2 kirvega pooleks tehtud ning auto arvelt maha võtmiseks sobis, kui kokkuostu jõudis auto esimene pool, kus on raamil vin kood peal. Ise ei pidanud midagi tegema, nemad eemaldasid auto registrist.
Postitused: 3,603
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
(25-07-2023, 09:02 AM)v6sa Kirjutas: Millal see oli? Aasta tagasi enam jõuagregaadita sõiduautot firma maha ei võtnud. Romutõendi andis.
Jeesus.
See, et a la Türi Konsum ei ole puhastatud autokeret tootestanud ja sellega ei tegele, ei ole oluline. Laagri Maksimarket kah ei ole. See oli mu point aasta tagasi v6sa eluvõõrast "autot ei saa registrist maha" väidet ümber lükates ja oli ka nüüd.
Helistasin huvipärast Kuusakoskisse - sama loogika kehtib ja puhastatud tuvastatud kere võetakse passi (ja vajadusel volituse) olemasolul registrist maha.
lihtne ja pole suurt rääkida. Kes teeb, see teeb ja saab.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 968
Teemad: 9
Liitus: Dec 2005
Maine:
15
Mina olen elus ühe auto vanarauda saatnud palja kerena ja arvelt maha läks ilma probleemideta, õue pealt viis minema kohaliku lammutuse treiler niiet kas arvelt võttis maha lammutus või vanaraud ei tea.
Postitused: 1,770
Teemad: 124
Liitus: May 2007
Maine:
16
Hea on see, et 30 aastast sõidukit ei peeta romuks vaid juba nn uunikumiks.
Sellist sõidukit võib omale varuosadeks omada.
Vanapapidel võib olla 2 ühesugust sõidukit millest üks on sõidukorras ja teine varuosadeks. Aga tingimusel, et võta see terve varuosa doonorilt kuid katkine osa pane tagasi.
Jne.
Postitused: 2,485
Teemad: 54
Liitus: Jan 2008
Maine:
55
Siirast rõõmu valmistab, kui meie elu üle otsustavad totaalsed ignorandid, kes kuulavad selgesti "erapooletuid" huvigruppe. Loomulikult meiesugused ei moodusta otsustajatesilmis iialgi säherdust huvigruppi, millega arvestada.
Liitus: Dec 2002
Maine:
2
Täna oli selline tore lugu, et sai üle pika aja jäätmejaamas käidud. Majapidamisse kogunenud igasugust erinevat plasti viimas, nende hulgas ka komplekt vanu ilukilpe, metallvõrud kenasti eemaldatud ja tundus olevat plast mis plast. Aga võta näpust - tegemist autoosaga, millele kohandub romukäitlemise määrus või midagi sellist. Olmeprügisse ju juriidiliselt ka panna ei tohi, kuigi praktikas oleks kontrollimatu teguviis.
Seega tekkiski küsimus, kas vanade ilukilpide legaalseks utiliseerimiseks peab soetama romusõiduki mille külge need kenasti paigaldada ja siis sõita sellega kaalule?
Cinquecento
Postitused: 3,603
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
See on juba mõnda aega nii: nn kohalikud jäätmepunktid vastu ei võta, võtab lõpp-ladestusjaam (nt Jõelähtme).
Reostavate asjade puhul saaks veel aru, aga 90%+ puhul ei ole de facto mingit vahet, kas jõuab sinna lõppladestusse olmejäätme kodust, ehitusprahina kohalikust jaamast või siis autoosana otse lõppladestusse...
(Kõige rohelisem käitlus oleks ju, kui liiguks olmeprügina - see liigub vast kõige väiksema jalajäljega ära)
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 4,664
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Ütleks,et oleneb jäätmejaamast,mul kodujaamas küll mingit probleemi pole autoplastiku viimisel,panen kasti ja korras ja keegi ei kiunu...isegi plast kanistrid,õli pudelid ja muu selline puhas plastmass mille võib ka ju pakendisse panna siis meil jäätmejaamas saab eraldi sortides otse plastikusse visata.Keskonnateenused haldab.
Kuna meil on korraldatud ja kohustuslik prügikonteiner ja maal no ei teki seda prügi kui sorteerid siis mul läheb küll kogu kraam olmeprügisse mida jäätmejaama tasuta viia ei saa.Hetkel pool kasti täis peno jääke purustatuna.